kirchberg-in-fotos

Deze 11 foto’s bewijzen hoe relaxt wintersport in het Oostenrijkse Kirchberg is!

Onlangs zijn we op reis geweest naar een prachtige wintersportbestemming: het Oostenrijkse Kirchberg. Gelegen in het westelijke deel van Oostenrijk, Tirol, is dit de ideale uitvalsbasis voor een vakantie vol heerlijke pistes, lekker eten, mooie uitzichten en gezelligheid! We nemen je graag mee op onze reis door Kirchberg, aan de hand van 11 foto’s!

11 foto’s die bewijzen waarom wintersport in Kirchberg zo relaxt is!

Tijdens de eerste zonnestralen met de lift omhoog! Vanaf 2017 worden een aantal van de liften in Kirchberg volledig vernieuwd, maar voor nu kunnen we nog lekker genieten van het nostalgische gevoel, terwijl de prachtige landschappen aan ons voorbij glijden.

kirchberg-ski-lift

We bevinden ons midden in de Oostenrijkse Alpen en dat betekent dat er in elke richting wel mooie bergpartijen te vinden zijn. De rit omhoog verveelt dus niet!

kirchberg-wintersport-vakantie

kirchberg-bergen

Eenmaal boven gekomen, valt dit prachtige meer meteen op: Niet alleen is het heldere water een mooi aangezicht, het wordt ook gebruikt als bron voor de sneeuwkanonnen. Zelfs wanneer het dus een tijdje niet heeft gesneeuwd, hebben we hier de perfecte basis liggen voor mooie pistes! Tijdens de zomermaanden wordt het meertje omgedoopt tot zwembad en is het heerlijk vertoeven met uitzicht op de nabije (en verre) omgeving.

kirchberg-meer-ski-lift

Kirchberg is onderdeel van het grotere skigebied met de naam ‘Kitzbühler Alpen’ met een grote verscheidenheid aan verschillende moeilijkheidsgraden van pistes: of je nou een ambitieuze ervaren skiër bent, beginner met 0 ervaring of met je gezinnetje een rustige wintersport tegemoet wilt gaan: voor iedereen is er wat te vinden in dit gebied meer dan 430 km aan geprepareerde skipistes.

kirchberg-ski-piste

Na een lange dag vol afdalingen heerst de drang om nog snel die laatste keer naar beneden te gaan voor het sluiten van de liften, om vervolgens te eindigen met een heerlijk drankje ergens halverwege de piste in een van de gezellige berghutten. De laagstaande zon en mooie omgeving maken zo’n ervaring helemaal af.

kirchberg skien piste kirchberg bergen skien piste

Wanneer je eenmaal de top van het gebied hebt bereikt, kijk je uit over machtige bergen tot aan de horizon. Met als hoogste piek de 2558 meter hoge Kreuzjoch biedt het gebied een prachtig uitzicht.

kirchberg kreuzjoch

Het zijn een paar prachtige dagen geweest waarin duidelijk is geworden dat je in Kirchberg terecht kunt voor heerlijk eten en lange piste dagen. Skiën en snowboarden in een prachtige omgeving, berghutten met panoramisch uitzicht en biertjes in glazen die zeker niet te klein zijn!

kirchberg-snowboarden-bergen-piste

kirchberg-restaurant-uitzicht kirchberg-berghut-restaurant

→ Bekijk hier al onze Oostenrijk artikelen