wintersport Norefjell noorwegen

Dit is waarom je ooit wilt wintersporten in het onbekende Noorse Norefjell

De pistes voor jezelf hebben is iets waar iedere wintersporter wel van droomt. Dit komt natuurlijk nooit helemaal uit, maar in Noorwegen komt deze fantasie toch wel heel dicht bij. Ook al is het niet het eerste land waar je aan denkt bij wintersport heeft dit Scandinavische land ontzettend veel te bieden. Hieronder lees je meer over het onbekende skigebied Norefjell, deze bergketen vind je in het zuiden van Noorwegen:

Norefjell

bevroren meer Norefjell noorwegen wintersport

Norefjell noorwegen wintersport nieuwe piste

Wintersporten is volop verankerd in de Noorse cultuur

Skiën is onderdeel van de Noorse cultuur. Van kinds af aan leren de Noren om de met sneeuw bedekte pistes te bedwingen. Dit is ook direct de reden dat Noorwegen zo ontzettend populair is bij gezinnen met jonge kinderen, alle skigebieden houden namelijk veel rekening met de kleinste wintersporters.

Met verschillende skigebieden verspreid over het zuiden van Noorwegen is er genoeg keuze voor zowel de adrenalinejunkies als de families. Wat alle gebieden gemeen hebben is dat er overal 100% sneeuw garantie is. En door de noordelijke ligging duurt het skiseizoen ook nog een stuk langer, het stopt vaak pas begin mei. De faciliteiten zijn van zeer hoog niveau en omdat de pistes zo ontzettend breed zijn heb je de pistes bijna voor je alleen.

Norefjell

Norefjell noorwegen wintersport zonsondergang Norefjell noorwegen wintersport top berguitzicht Norefjell noorwegen wintersport

Ontspannen skiën in de adembenemende natuur van Norefjell

Norefjell is het skigebied dat het dichtst bij Noorse hoofdstad Oslo ligt, op slechts anderhalf uur afstand. Het is ook nog eens hét skigebied met de grootste verticale afdaling in Noord-Europa. Wanneer je de top van de rustige pistes en bergen bereikt kun je namelijk een afdaling  van meer dan 1000 meter maken. Je begint aan de top van de berg en je eindigt bij het gigantische bevroren meer aan de voet van de berg.

Norefjell heeft 30 afdalingen voor ieder niveau skiër, 14 liften en 3 speciale kindergedeeltes, waardoor het resort ontzettend geliefd is bij zowel de diehard wintersporters als gezinnen. Door de rust en de schoonheid van de natuur is het soms moeilijk te bevatten dat Norefjell zo dicht bij Oslo ligt. Ben je na een dag skiën altijd uitgeput? Norefjell staat bekend als het walhalla voor wintersportende spaliefhebbers. Het Norefjell Ski & Spa resort heeft meerdere prijzen gewonnen voor de spafaciliteiten, waaronder ‘Norway’s Best Ski Hotel’.

Norefjell, op steenworpafstand van Oslo

Norefjell ligt op slechts anderhalf uur rijden van de luchthaven van Oslo en er vertrekt een dagelijkse KLM vlucht die je in anderhalf uur naar Oslo Gardermoen brengt. Tickets voor een retourvlucht zijn al te boeken vanaf €99.

Boek je liever je vlucht en hotel samen? Met de pakketten van de Jong Intra Vakanties ontdek je de Noorse winter al vanaf €431 per persoon. Meer weten over Norefjell of een van de andere Noorse skigebieden? Bekijk dan de vernieuwde website van Norway Home of Skiing.

Wil je naar Noorwegen?

Handige links:

Vliegtickets naar Noorwegen Hotels in Noorwegen

→ Bekijk hier al onze Noorwegen artikelen