Deze zomer naar een food festival in Utrecht? 16 tips!

Ook dit jaar zijn er weer heel wat toffe food festivals in en dichtbij Utrecht te vinden. Benieuwd welk food festival in Utrecht jij niet mag missen dit jaar? Hieronder vind je een compleet overzicht van de leukste festivals in de stad! Let wel op: Ze staan niet op volgorde, dus check even goed de data:

Zin om naar een food festival in Utrecht te gaan?

Utrecht food festival 2017 veggie world

1. Veggie World

Wie zei dat het zomer moest zijn om een food festival in Utrecht te organiseren? Veggie World niet in ieder geval! In Maart starten zij namelijk al met het festival seizoen! Zoals de naam doet vermoeden is het dé plek waar je kunt ervaren hoe een plantaardige toekomst eruit kan zien. Veggie World is wel een indoor festival en wordt georganiseerd in de Jaarbeurs, het is namelijk de grootste internationale veggiebeurs van Europa.

Wanneer is dit food festival in Utrecht: 11 en 12 maart 2017

Waar: Jaarbeurs

Food Festival Utrecht Dutch Tea Festival

2. Dutch Tea Festival in Utrecht

Theeleuten opgelet: In mei strijkt het Dutch Tea Festival neer in Utrecht. Op 28 mei kun je bij de Fabrique vanaf 10 uur ‘s ochtends tot het einde van de middag (17 uur) je helemaal onder laten dompelen in de wereld van thee. Waarom een thee festival? Nou, thee is na water, de meest gedronken drank ter wereld! Er valt daardoor dan ook genoeg te doen rondom thee. Je kan op het festival een theemarkt, theeceremonies en workshops verwachten. Het belooft een dag vol leuten, slurpen en proeven te worden!

Wanneer is dit food festival in Utrecht: 28 mei 2017

Waar: De Fabrique, ligt tussen Utrecht en Maarsen

Food festival Utrecht TREK

3. Food festival TREK

Hét food festival voor Utrechtse Bourgondiërs, dat is TREK. Dit festival is het hele jaar door op verschillende plekken in Nederland te vinden, maar in juni strijkt het festijn neer in Utrecht. Van donderdag 1 tot en met maandag 5 juni staat het Griftpark volledig in teken van heerlijk eten, live muziek en vermakelijk theater. De toegang is gratis, dus kom in die periode zeker een vorkje meeprikken. Qua eten vind je hier trouwens van alles, van Aziatische sushi tot Surinaamse gerechten en van vega tot sappige burgers.

Wanneer is dit food festival in Utrecht: 1 tot en met 5 juni 2017

Waar: Griftpark in Utrecht

Food festival utrecht vorkje prik 2017

4. Vorkje Prik Food Festival

In 2017 vind voor de tweede keer het Food Festival Vorkje Prik plaats. Drie dagen lang kunnen lekkerbekken terecht op het Berlijnplein in Utrecht. Daar staat namelijk alles in het teken van proeven, ervaren en genieten. In totaal zijn er meer dan 20 foodtrucks, pop-up restaurants en deli’s te vinden, dus je kan met gemak meerdere dagen hier terecht. Ondertussen is er live muziek of ander entertainment en de dorst les je hier met goede biertjes, fris, sap en heerlijke wijn!

Wanneer is dit food festival in Utrecht: 7, 8 en 9 juli 2017

Waar: Berlijnplein in Utrecht

Food Festival Utrecht Parade

5. Parade in Utrecht

Ook de Parade is deze zomer weer in Utrecht te vinden! Dit festival is in heel het land bekend en is natuurlijk veel meer dan alleen een food festival, maar toch kon dit feestje niet ontbreken in deze lijst. Je kan er natuurlijk volop naar voorstellingen, heerlijk zweven in de draaimolen maar ook je eigen poffertjes bakken of ander lekkers eten.

Wanneer is dit food festival in Utrecht: 21 juli tot en met zondag 6 augustus

Waar: Moreelsepark in Utrecht

Food Festival Utrecht 2017 Lepeltje Lepeltje

6. Lepeltje Lepeltje

Ook Lepeltje Lepeltje is er deze zomer weer bij in Utrecht. Het is een rondreizend cultureel food festival waar je ambachtelijk eten kan proeven, toffe bands kan beluisteren, fijne spulletjes kan shoppen en er is overdag vaak een vrolijk programma voor kinderen. Lepeltje Lepeltje vind je in het Park Lepelenburg.

Wanneer is dit food festival in Utrecht: Zomer 2017

Waar: Lepelenburg Utrecht

Food festival Utrecht 2017 Dorst

7. DORST

In 2017 transformeert Festival DORST opnieuw een Utrechts stadspark tot één groot wijn- en speciaalbierlokaal. Je kan hier dus niet alleen van eten genieten uit food trucks, maar vooral vele wijnen en speciaal bieren proeven. Natuurlijk ontbreekt ook hier de lekkere muziek niet, dus hou een plekje vrij voor DORST in je agenda!

Wanneer is dit food festival in Utrecht: Zomer 2017

Waar: Griftpark Utrecht

Food Festival 2017 Houten

8. Bon Appetito

Bon Appetitio is een food festival in de buurt van Utrecht in het plaatsje Houten. Hier kun je op 19, 20 en 21 mei terecht. Geniet onder andere van een Dinner in the Sky of van eten uit verschillende food trucks. Toegang tot het festival is trouwens gratis!

Wanneer is dit food festival in Utrecht: 19, 20 en 21 mei 2017

Waar: Imkerspark in Houten

Streekbier food festival utrecht 2017

9. Streekbierfestival

Liefhebber van speciaal bier? Dan moet je in Utrecht naar het Streekbierfestival! Op 24, 25 en 26 maart vind dit festival in het hele centrum plaats. Je kan van meer dan 40 Nederlands gebrouwen bieren genieten in 17 unieke cafés verspreid over de binnenstad van Utrecht. Oh en ook fijn: Entree is gratis!

Wanneer is dit food festival in Utrecht: 24, 25 en 26 maart 2017

Waar: Centrum Utrecht

Fonteyn food festival utrecht 2017

10. Fonteyn Festival

Wijnliefhebbers moeten zich begin mei verzamelen op het Janskerkhof in Utrecht. Dan wordt namelijk het Fonteyn Festival georganiseerd waarbij je meer dan 80 verschillenden wijnen kan proeven in combinatie met goddelijk eten en goede live muziek. Nu al zin in dit wijnfestijn? Het festival is gratis toegankelijk!

Wanneer is dit food festival in Utrecht: 12, 13 en 14 mei 2017

Waar: Janskerkhof Utrecht

Food truck festival utrecht Maximaal Genieten 2017

11. Maximaal Genieten

In 2016 werd het food festival Maximaal Genieten voor het eerst gevierd en dat was zo’n succes dat het festival in 2017 opnieuw wordt georganiseerd in het Maximapark in Vleuten. In het Hemelvaartsweekend kun je hier volop genieten van vers bereide culinaire verrassingen!

Wanneer is dit food festival in Utrecht: 25 tot en met 28 mei 2017

Waar: Maximapark in Vleuten, dichtbij Utrecht

Rrrollend food festival maarsseveense plassen 2017

12. Rrrollend Maarssen

Ook bij de Maarsseveense Plassen wordt in 2017 een food festival gevierd, hier fiets je vanuit het centrum van Utrecht binnen een half uurtje zo naartoe. Het is een gratis festival waar je gerechten kan proeven van lokaal talent, je kan er naar bands luisteren en er zijn DJ’s aanwezig met fijne beats!

Wanneer is dit food festival in Utrecht: 16 tot en met 18 juni 2017

Waar: Maarsseveense Plassen, Maarssen

PINT food festival Utrecht 2017

13. Utrechtse Bierbrouwers Food Festival: PINT

Op 27 mei 2017 kun je voor goede biertjes uit de brouwerijen van de provincie Utrecht terecht bij het festival PINT. Het festival wordt georganiseerd bij evenementenlocatie De Fabrique bij de Westkanaaldijk richting Maarssen.

Wanneer is dit food festival in Utrecht: 27 mei 2017

Waar: Fabrique, Utrecht

New Orleans Food Festival Utrecht 2017

14. Klein New Orleans Food Festival in Utrecht

Klein New Orleans is een nieuw en kleinschalig straatmuziekfestival in het hart van Utrecht. Er is heerlijke muziek, geweldig eten, drankjes in overvloed en ander vermaak. Zo zagen we vorig jaar een optocht met allerlei trompet blazers en saxofonisten voorbij komen. Zin in dit spontane buurtfeestje? De entree is gratis!

Wanneer is dit food festival in Utrecht: 4 juni 2017

Waar: Breedstraatbuurt in Utrecht

Sushi festival Joy Utrecht

15. Sushi Festival JOY

Er is een karaoke hotel, je kan sushiworkshops volgen, uiteraard ook sushi proeven en daarnaast zijn er neonlichten, een gameroom en een overdaad aan andere Japanse gerechtjes. Liefhebbers van sushi moeten naar dit food festival in Utrecht zijn geweest. Op 4, 5 en 6 mei is het Sushi Festival JOY op het Lucasbolwerk te vinden.

Wanneer is dit food festival in Utrecht: 5, 6 & 7 mei 2017

Waar: Lucasbolwerk in Utrecht

Kermis de Klop festival Utrecht

16. Kermis De Klop

In het Pinksterweekend vindt bij Fort aan de Klop het event Kermis de Klop plaats! Het is de opvolger van het succesvolle Kinderkunst Theaterfestival dat maarliefst 7 jaar lang werd georganiseerd. Oh en het mooie aan dit event? De opbrengst van een groot deel van de activiteiten gaat naar Make-a-Wish Nederland! Overdag is er vanalles te doen, maar ‘s avonds kun je ook lekker lang blijven om te genieten van eten van een van de foodtrucks of optredens van bijvoorbeeld Joris Linssen en zijn Mariachi Band. Kermis de Klop is beide dagen van 11.00 tot 22.00 uur en de toegang is gratis.

Wanneer is dit food festival in Utrecht: 4 & 5 juni 2017

Waar: Fort aan de Klop in Utrecht

Meer lezen over festivals of Utrecht?

Lees ook: