“Lang geleden was er een prachtig jong weesmeisje. Ze droomde van een eigen kamer. Haar droom werd werkelijkheid, want op een dag nam een ogenschijnlijk vriendelijke man haar onder zijn hoede. Ze kreeg een kamer die haar stoutste dromen overtrof. Ze was het gelukkigste weesmeisje van de hele wereld! Ze besefte niet dat schijn kan bedriegen en dat de man helemaal niet zo aardig was als ze had gedacht. Wat is het weesmeisje overkomen? Kom er samen met je team achter in dit zinderende escape room 2.0 avontuur!” – EscapeRoom.nl 

engste-escape-room-nederland-meisjeskamer-bunschoten

Wat is dit weesmeisje overkomen in “De Meisjeskamer”?

Onlangs dacht ik met een stel vriendinnen dat het wel leuk zou zijn om een enge Escape Room in de provincie Utrecht uit te proberen en we kwamen uit bij de “De Meisjeskamer”. Een aantal van ons had al eens een Escape Room opgelost en anderen hadden er veel over gehoord, dus met goede moed reden we op een regenachtige woensdagavond naar een bedrijventerrein in Bunschoten.

Onderweg naar de engste Escape Room van Nederland…

De bangmakerij begon al in de auto “Wat als we er nooit uitkomen?” en “Stel je eens voor dat er acteurs meedoen en dat er écht een exorcist meisje verstopt zit in die meisjeskamer?!” of “Wat dacht je dan van een moordenaar? Wat als zo’n creep er in zit!” Enigszins angstig en met kippenvel op onze armen, kwamen we om 20:00 uur bij Nijverheidsweg 5b in Bunschoten aan. Dat het donker was, er een duister uitziend tuincentrum onder de Escape Room lag en we er net achter waren gekomen dat “De Meisjeskamer” 18+ was, versterkte die angstgevoelens nog meer. Yep… Nog voor we binnen waren bleek al dat er nul daredevils in ons groepje zaten.

escape-room-bunschoten

De tofste Escape Room lounge ooit

Eenmaal binnen, maakten we in de lounge kennis met een van de hosts van de Escape Room. Die lounge zag er onwijs tof uit en is een ultieme chillplek. Zo vind je er een eindeloze hoeveelheid aan spellen, denk aan airhockey, een pooltafel, tafelvoetbal, catch-the-light, een sjoeltafel en verschillende tv’s met playstations. Onze host legde ons in de lounge uit dat wij “De Meisjeskamer” gingen doen vanavond en niet “De Laboratoriumkamer” die iets minder eng is, maar ook in het pand gevestigd is. Ze vroeg ons of we al vaker Escape Rooms hadden gedaan en was een beetje verbaasd toen we zeiden dat dat niet zo was, aangezien dit een kamer is waarbij enige ervaring best handig is. Ok: We zijn weer lekker goed voorbereid (not)!

En toen mochten we naar binnen…

Maar voordat we daadwerkelijk opgesloten werden, bekeken we eerst nog even dit filmpje:

Durf jij deze Escape Room te doen?

En, durf jij nog steeds nadat je bovenstaand filmpje hebt gezien? Deze kamer overtreft namelijk écht (!!!) al je stoutste dromen (lees: nachtmerries) en ja, bij ons zijn er inderdaad tranen gevallen van angst! Volgens mij zijn er nog nooit zulke bange deelnemers geweest in Bunschoten.

Denk jij zonder te huilen uit “De Meisjeskamer” te ontsnappen?

Deze Escape Room kun je doen op Maandag, Dinsdag, Woensdag en Donderdag met een team van 4 tot 6 personen voor 119,- euro per team. Op Vrijdag, Zaterdag en Zondag betaal je met een team van 4 tot 6 personen 129,- euro per team. Oh en hou in gedachte: Slechts 50% van alle teams ontsnapt uit deze kamer en je doet er maximaal 60 minuten over. Check “De Meisjeskamer” op EscapeRoom.nl, zoals gezegd vind je de kamer in Bunschoten. We zijn benieuwd naar jullie ervaringen!

Over de auteur

Roëll de Ram
Founder & travelblogger

Hi, mijn naam is Roëll en ik ben de oprichtster van We Are Travellers! Een aantal jaar terug maakte ik mijn eerste backpackreis naar Brazilië, al snel volgde een wereldreis van 6 maanden en inmiddels kan ik niet meer zonder avontuur. Ik woon in Utrecht, maar reis nog meer dan eens de wereld over. Op We Are Travellers deel ik mijn tips voor de wereld met je.

3 reacties

 1. Anne - Dit is Anne!

  Haha, wij hebben hem afgelopen zondag gedaan en er zijn geen tranen gevallen, maar er is wel af en toe gegild!
  Zijn jullie er uit gekomen? Wij helaas niet, scheelde niet zoveel meer maar kwamen net wat tijd tekort!

  Beantwoorden
   • Christiaan

    Ik heb hem voor mijn verjaardag gedaan vorig jaar! Maar wij zijn uit beide kamers weten te ontsnappen! Ookal scheelde het bij de Meisjeskamer echt maar 15 seconden. We hebben het gehaald!

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.