Bigoli utrecht

Tried & tasted: Bigoli in Utrecht

Voor een Italiaans sfeertje en goddelijke geitenkaas broodjes, stap je binnen bij Bigoli om de hoek van de Neude in Utrecht. Zodra je een voet over de drempel zet wordt je verrast door vitrines vol lekkers. Kazen in overvloed, de beste vleeswaren en allerlei smeersels of tapas die je bestelling nog beter kun maken. De oranje muren waar wij vroeger zo gek op waren, zijn helaas verdwenen maar de gezellige sfeer hangt gelukkig nog steeds in dit authentieke zaakje in de Schoutenstraat. Benieuwd waarom jij hier ook een keer nodig naartoe moet? Check de foto’s en tekst hieronder:

Bigoli broodjes

Bigoli utrecht lunchen hotspot

Wat kun je verwachten bij Bigoli Utrecht

Bij Bigoli Utrecht, dat net om de hoek van de Neude zit, heb je het gevoel even in Italië te zijn beland. Terwijl je toch echt in een van de meest knusse straatjes van Utrecht staat. Veel zitplekken zijn er niet, maar net als in Italië maakt dat hier helemaal niks uit. Je bestelt achterin de zaak je broodje bij de toonbank en terwijl je staand wacht totdat je lunch klaar is, kun je met je lunchpartner bepalen of je buiten een plekje op de Neude of achter het Stadhuis gaat zoeken of dat je toch even plaatsneemt bij een van de stoeltjes bij het raam. Bestellen werkt hier trouwens super simpel, al begrijp je het misschien de eerste keer niet meteen aangezien er geen menukaart ligt. Je wijst aan wat voor type broodje je wilt in de broodmand (meestal ligt er: Ciabatta naturel, Ciabatta olijf, Ciabatta gedroogde tomaat, Bruin meergranen of een Italiaanse bol) en vervolgens kun je op een van de krijtborden je beleg uitkiezen. Eigenlijk is bijna alles wel lekker, maar we kunnen niet vaak genoeg zeggen dat onze favoriet de zoete Chevre is!

Bigoli

Bigoli utrecht Bigoli utrecht Bigoli utrecht

Dit soort lekkers staat op het menu van Bigoli Utrecht

Het broodje geitenkaas, oftewel de chevre met honing en pinoli, is mijn lievelings bij Bigoli. Ik durf zelfs te zeggen dat dit het lekkerste geitenkaas broodje van de hele stad is! Als je net zo’n geitenkaas fanaat bent als ik, moet je deze dus echt een keer proberen. Verder kun je achterin de zaak heel veel andere goddelijke broodjes bestellen die vervolgens pal voor je neus worden klaar gemaakt. Denk aan een broodje mozzarella met pesto of juist aan een ciabatta met tonijnsalade of ga voor iets sterkers en kies een gorgonzola, basilicum bol uit.

Bij Bigoli Utrecht kun je trouwens naast de lunch ook terecht voor catering en cadeautjes. De medewerkers maken maar wat graag een mand vol lekkers voor je klaar. Denk aan een mand met een geweldige fles Italiaanse wijn, heerlijke kazen, gedroogde pittige worsten, goede olijfolie, 6 jaar oude balsamico azijn of een gevuld zakje zoetigheid. Vanaf 25,- euro kun je al een fantastisch Italiaans pakket mee nemen en omdat vrijwel alle producten uit Italië worden geïmporteerd, heb je een super smaakvol cadeau! Vind je het leuker om een kook-pakket te geven? Ook zoiets is mogelijk!

Ohja en ook goed om te weten: Sinds kort kun je je eigen verpakking mee nemen naar Bigoli! Dat klinkt misschien een beetje gek, maar zo probeert Bigoli haar afval te beperken. Pak dus je broodtrommel in als je je lunch toch mee gaat nemen of geef aan dat je jouw broodje toch meteen op eet. Het is een klein stapje dichterbij een zero waste Nederland!

Onze favorieten op het menu van Bigoli Utrecht

Wat wij zeker nog eens zouden bestellen?

→ Een ciabatta met chevre, honing en pinoli, dit broodje gaat ons echt nooit vervelen
→ Italiaanse bol met pittige chorizo en salsa, toen wij er waren was dit het broodje van de dag

En zijn er dingen die we iets anders zouden willen bestellen dan hoe ze nu op het menu staan?

→ De kaas Taleggio is echt een van mijn favorieten kazen, alleen de combi met rode pesto lijkt me dan weer wat minder. Wat ik wel heel lekker vind? Een Italiaanse bol met Taleggio met gekonfijte uitjes! In het Italiaans ook wel Cipolline agrodolce genoemd. Vaak worden hier sjalotjes voor gebruikt maar zilveruitjes kunnen ook heel lekker zijn. De zoetzure uitjes in combinatie met de Taleggio is echt een perfecte combi.

Wat willen we nog super graag proberen?

→ Een ciabatta olijf met kippestosalade
→ De Vitello Tonnato van Bigoli
→ Een cadeaupakket! Zoiets hebben we hier nog nooit gekocht

Broodje chorizo

Bigoli utrecht chorizo

Al zin gekregen om naar Bigoli in Utrecht te gaan?

Hieronder vind je nog wat praktische zaken voor als je een keer wilt lunchen bij Bigoli Utrecht:

Adres Bigoli Utrecht

Schoutenstraat 12
3512 GA Utrecht

Contactgegevens

Telefoon: 030 230 4595
Mail: bigoli@bigoli.nl

Bigoli Utrecht Openingstijden

Bigoli is over het algemeen geopend van 10:00u tot en met 18:00u. Hierdoor kun je er perfect terecht voor lunch, maar ook nog gauw als je een hapje voor het avondeten wilt halen. Let wel even op de openingstijden als je zaterdag of zondag gaat. Op zaterdag zijn ze geopend van 10:00u tot en met 17:00u en op zondag van 12:00u tot en met 1y:00u.