Tried & tasted: the Streetfood club Utrecht

Utrecht heeft er een extreem hippe hotspot bij en nu the Streetfood club Utrecht een paar maanden geopend is, kunnen we wel stellen dat het een van de hipste restaurants van de stad is geworden. Het terras zit eigenlijk altijd vol zodra de zon schijnt, als je er wilt werken kun je er ‘s middags perfect terecht in de roze ruimte, heb je een uitje met vriendinnen dan is de High Par-tea een dikke aanrader en ‘s avonds kun je hier heerlijk uit eten, cocktails doen en soms zelfs een dansje wagen. Toch is niet alleen het Aziatisch en Zuid-Amerikaanse getinte eten een feestje, maar juist ook de inrichting maakt dit een onwijs toffe plek om te zijn! In dit geval zeggen foto’s echt zoveel meer dan 1000 woorden, dus check vooral even lekker de foto’s:

Streetfood Club

The Streetfood Club Utrecht-7 The Streetfood Club Utrecht-6 The Streetfood Club Utrecht

Wat kun je verwachten bij The Streetfood club Utrecht

Zodra je binnenkomt bij the Streetfood club Utrecht moet je even wachten bij de balie totdat je naar een plekje wordt gebracht en als je geluk hebt mag je kiezen in welke ruimte je wilt zitten. Ga je voor de linker ruimte, dan beland je in een over de top roze zaal waar roze aapjes aan de muren hangen, roze lampen het plafond versieren en zelfs de tafeltjes en stoelen die zoete kleur hebben. Ga je naar het midden, dan zit je in het lichtste gedeelte van de zaak, waar het bijna voelt als een botanische tuin door de grote hoeveelheid bananenplanten die er staan. Kies je voor rechts, dan heb je het gevoel in een toffe tropische cocktailbar te zijn beland waar bombastische en diepe kleuren de overhand hebben. Het pand is heerlijk oud, maar de inrichting hyper modern en er is super veel gebruik gemaakt van kleur, waardoor het echt een hele toffe beleving is om in dit excentrieke restaurant te zijn. Als wij een middagje willen werken of een High Par-tea doen, kiezen we meestal voor het roze deel. Lunch is wel fijn in het middelste stuk omdat het daar wat lichter is en rechts is perfect voor een hapje avondeten en drankjes. Dit is echt zo’n plek waar je op elk moment van de dag wel naartoe komt en grote kans dat iedereen die je meeneemt, yep zelfs je vader of oom, onder de indruk is van dit te gekke restaurant.

The chair

The Streetfood Club Utrecht-4

Food, food, foooood: Dit staat er op het menu!

Of je nou vega bent of een echte vleesliefhebber, er staat voor iedereen wat op het menu en het meeste heeft een Aziatisch of Zuid-Amerikaans tintje. De meeste gerechtjes zijn redelijk klein die bij het diner menu staan, waardoor het perfect is voor shared-dining en eigenlijk is dat ook echt ideaal want zo kun je super veel proeven. Verwacht dat je ongeveer 2 a 3 gerechtjes per persoon bestelt en meestal komt niet alles tegelijk, maar wordt iets gebracht zodra het klaar is. Een beetje vergelijkbaar met hoe het in Azië gaat dus! Voor lunch is trouwens één gerecht meer dan voldoende en voor de High Par-tea moet je ook echt véél honger hebben. Wij vonden de smaken van de gerechtjes echt perfect, maar ook de opmaak is mega instagram-worthy, zo moet je niet gek opkijken als er eetbare bloemen of drupjes saus voor een versiering van je bord zorgen.

Net nieuw: High Par-tea

Elke dag kun je tussen 14:00 en 17:30 van een High Par-tea genieten bij Streetfood Club. Verwacht geen scones en schaaltjes jam of potten thee, maar juist verfrissende cocktails (of mocktails) en een reusachtige mand vol Aziatische hapjes. Wij zijn extreem fan van de B.B.B. die altijd bij de High Par-tea geserveerd wordt (dit zijn Black Bao Bun’s met goddelijke kip tempura en homemade Kimchi) en ook de Vietnamese springrolls zijn altijd een feestje. Als je denkt dat je al vol zit, moet je gauw zorgen dat er wat plek vrij komt, want na de hartige ronde volgt een etagere met onwijs veel zoetigheid. Denk aan red velvet cupcakes, macarons in overvloed, mini marshmallows, cake pops en chocolate chip cookies met een extra dikke laag choco. Je betaalt voor een High Par-tea 29,- euro per persoon en als je niet uitkijkt ben je al gauw twee uur (of langer) aan het genieten van al het goddelijke eten. Neem er dus zeker ruim de tijd voor als je dit wilt doen en vaak is het ook handig om vooraf te reserveren! Wij hebben een tijdje geleden de High Part-tea mogen uitproberen tijdens een event van HelloFrom!

Onze favorieten op het menu van The Streetfood club Utrecht

Wat wij zeker nog eens zouden bestellen?

→ Black Bao Bun’s (je krijgt er namelijk 2 voor 7,5 euro)
→ Avo Smash (denk aan avocado, feta, pistache en een gepocheerd eitje)
→ High Par-tea (alleen je moet echt geen ontbijt eten vooraf!)
→ Dumplings (ze hebben zowel prawn als pork dumplings en ze zijn even lekker)
→ Frietje Rendang (dit kan gewoon niet fout gaan, te lekker!)

En zijn er dingen die we iets minder lekker vonden?

→ De verse jus viel een beetje tegen, bestel je een groot glas dan krijg je wel ontzettend veel, maar het proeft niet zo vers

High Par-tea

The Streetfood Club Utrecht-2 The Streetfood Club Utrecht-3

Al zin gekregen om naar Streetfood club te gaan?

Hieronder vind je nog wat praktische zaken en wil je op een donderdag, vrijdag of zaterdag hier eten? Dan is het wel slim om te reserveren.

Adres The Streetfood Club

The Streetfood Club
Janskerkhof 9
3512 BK Utrecht

Contactgegevens

Telefoonnummer: 030 234 3406
Mail: lucky@thestreetfoodclub.nl & reservations@thestreetfoodclub.nl

Streetfood club openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 11:00 – 01:00 (vrijdags soms to 02:00)
Zaterdag & zondag: 10:00 – 01:00 (zaterdags soms tot 02:00)

→ Check hier al onze Utrecht tips