Breuil-Cervinia in Valle d’Aosta – Ontdek alles over het mooie noorden van Italië

Breuil-Cervinia ligt in de regio Valle d’Aosta in het uiterste noordwesten van Italië, tegen Frankrijk en Zwitserland aan. Het dorp ligt aan de voet van de Monte Cervino, of misschien beter bekend als de Matterhorn. De Matterhorn heeft een piramidevorm en de top ligt op 4478 meter hoogte, dit zorgt voor een indrukwekkende achtergrond voor het dorpje Breuil-Cervinia! Doordat het zo hoog in de bergen ligt is het een perfect skigebied en daarom ook een bekend wintersport dorpje. Maar het gebied is ook zo mooi in het groen! Daarom voor jullie 8 tips voor Breuil-Cervinia in de zomer.

8 tips voor Breuil-Cervinia in noord Italië

→ Tip: Vlieg naar Milaan en pak daarna de huurauto naar Breuil-Cervinia

1. Plateau Rosà en zomerskiën

Vanuit het dorpje stap je in de eerste van 3 kabelbanen/skiliften om je naar Plateau Rosà te brengen. Vergeet tijdens dit ritje niet te genieten van het prachtige uitzicht. Rechts zie je op den duur Lago Goillet, een helderblauw stuwmeer tussen het groene gras. Eenmaal boven (op 3500 meter hoogte!) kijk je uit over de Matterhorn, de Mont Blanc en Lago Goillet. Zelfs in de zomer ligt hier op de gletsjer genoeg sneeuw om te kunnen skiën of snowboarden. Hoe bijzonder om dit in Juli of Augustus te kunnen ervaren? Maar ook als je alleen komt voor het uitzicht, zal dit niet teleurstellen. Naast genieten van het panoramische uitzicht kun je ook nog een klein museum bezoeken in het oude skiliftstation ‘A mountain of Work’. Dit hoogste museum van Europa toont de geschiedenis van de skilift en heeft een terras met een nog mooier uitzicht, zeker een klein bezoekje waard.

Breuil-Cervinia Plateau Rosa

2. Aan de wandel

Pak 1 liftje terug naar beneden naar Plan Maison, hier beginnen meerdere wandeltochten. Wandel helemaal terug naar het dorpje of wandel naar Lago Goillet om het stuwmeer van dichterbij te kunnen aanschouwen. Je zult je constant verbazen over het uitzicht en tot rust komen bij het geluid van een kabbelend beekje en de koeienbellen op de achtergrond. Als je geluk hebt kom je de herder en zijn koeien ook tegen terwijl ze door het land trekken. Afhankelijk van de route die je kiest kun je langs een waterval of een klein oud kerkje lopen.

Wandelen in Breuil-Cervinia

3. E-mountainbiken

Heel eerlijk gezegd ben ik geen held op een mountainbike. Wat wel heel prettig was is dat ze in Breuil-Cervinia e-mountainbikes verhuren, dit maakt het al een stuk aangenamer om op pad te gaan. Vanuit het dorpje is het mogelijk om met de e-mountainbike te vertrekken richting een meer, waterval of uitzichtpunt. Ook is het mogelijk om de skilift te pakken en vanaf Plan Maison een gave mountainbike route naar beneden te crossen. Dit zag er wel pittig uit, dus een beetje ervaring kan hier geen kwaad.

E-mountainbiken, Breuil-Cervinia

4. Lago Blu

Vlakbij het dorpje, op ongeveer 20 minuten lopen, ligt het mooie, heldere, lichtblauwe (vandaar ook de naam) Lago Blu. Naast dat dit een heerlijk meertje is, midden in de groene natuur met fluitende vogeltjes en genoeg picknickplekjes, is de ligging ook perfect. Het ligt recht voor de Matterhorn, die prachtig reflecteert in het heldere water. Zeer fotogeniek en een echte must visit!

Breuil-Cervinia, Lago Blu

5. Golfen

Zelf ben ik geen echte golfer, maar het uitzicht vanaf deze golfbaan bracht mij aan het twijfelen. Golf Club Cervino heeft een adembenemend uitzicht van de Matterhorn waarvan je kan blijven genieten tijdens de 18-holes golfbaan.

Golfen in Breuil-Cervinia

6. Eten en drinken

Lekker eten is in Italië natuurlijk nooit een probleem. Maar hier in het noorden van Italië kom je niet snel een pizzeria tegen. De restaurants serveren echt stevige bergmaaltijden die perfect zijn na een dag goed wandelen of skiën. Denk aan gerechten met veel vlees, veel kaas en aardappels of polenta. Halverwege de berg op, bij Plan Maison, ligt het restaurant Chalet Etoile. Dit restaurant ligt op een prachtige locatie, is mooi ingericht en serveert echt heerlijke maaltijden en wijnen. Echt een aanrader!

Het lekkerste eten in Breuil-Cervinia

7. Het dorpje in

Het dorpje Breuil-Cervinia ligt op ongeveer 2000 meter hoogte en staat vol met typische berg- en skihutjes. In de zomer is het mogelijk om buiten te zitten en er zijn genoeg plekjes om aan het einde van de middag een Italiaanse Aperitivo te bestellen. Verder staat er een klein kerkje, zijn er een paar leuke winkeltjes en zijn er genoeg plekken om e-mountainbikes of ski’s te huren.

Het dorpje Breuil-Cervinia

8. En nog veel meer!

Er is zeker nog meer te ervaren in dit gebied. Zoals het bezoeken van een spa, een tocht door de bergen te paard, paragliden of vissen bij één van de mooie meertjes. Dus rij deze mooie omgeving niet voorbij onderweg naar zuid-italië, maar verblijf hier een paar nachtjes om dit gebied te ontdekken.

Natuur bij Breuil-Cervinia

Breuil-Cervinia is echt de moeite waard om te bezoeken. Zet jij het op je bucketlist?→ Bekijk hier al onze Italië artikelen