noord ijsland blönduós

Dit is waarom je op fly & drive reis wilt naar het noorden van IJsland

IJsland staat dankzij haar fenomenale natuur en bijzondere cultuur bij heel wat reizigers op de bucketlist. En we kunnen ze geen ongelijk geven, want wie wil nou niet staren naar overdonderend grote watervallen die volop in IJsland te vinden zijn? Of een keer over een gletsjer wandelen? En een Noorderlicht-show bijwonen in het pikke donker? Alleen: Hoe ervaar je IJsland nou op haar best? En hoe plan je idealiter een reis zonder constant al te veel andere reizigers om je heen te hebben? We vertellen je er hieronder alles over!

Ga op een Fly & Drive trip naar het noorden van IJsland

Want ons betreft beleef je IJsland het beste tijdens een fly & drive reis waarbij je naar het noorden van IJsland vliegt en vervolgens met een auto op pad gaat langs tientallen mooie plekjes. Een reis waarbij je de tijd neemt, niet alleen bij toeristische hotspots blijft hangen en waarbij je ook locals ontmoet, zodat je het échte IJsland gevoel mee krijgt tijdens je trip. Want al die natuurwonderen is niet het enige wat IJsland zo bijzonder maakt. Ook de IJslanders zelf en hun gebruiken maken IJsland zo’n uniek land en wie anders dan locals kunnen je daar het beste over vertellen? We horen je alleen al denken: Hoe plan je dan zo’n ultieme Fly & Drive reis waarbij je bekende én onbekende plekjes ontdekt maar ook in contact komt met locals? No worries, we hebben alles voor je opgeschreven!

Plan een ultieme Fly & Drive reis naar noord IJsland

noord ijsland tips

1. Noord IJsland is uniek én je kan er vanuit Nederland direct naartoe vliegen

De meeste reizigers die naar IJsland gaan, starten hun trip in hoofdstad Reykjavik en ontdekken vanuit daar dan de welbekende Golden Circle en highlights die daar in de buurt liggen. Maar… Wil je een meer unieke trip beleven en zonder al te veel andere toeristen IJsland ervaren? Dan is het veel toffer om direct vanuit Nederland naar het noorden van IJsland te vliegen! Naar Akureyri om precies te zijn. Dit is een unieke locatie om je reis te starten, want het wordt nog niet door veel andere reizigers bezocht terwijl je er wel vanuit Nederland direct naartoe kunt vliegen! Reizen met directe vluchten naar het noorden van IJsland vind je hier!

Akureyri in noord IJsland

Akureyri noord ijsland

2. In het noorden heb je geen last van uitverkochte hotels of een gebrek aan huurauto’s

Akureyri is bovenal ook een handige beginspot voor een IJsland reis. In Reykjavik willen huurauto’s wel eens uitverkocht zijn en hotels niet tot weinig beschikbaar zijn, maar in het noorden heb je hier geen last van. Daar zijn vrijwel altijd (in tegenstelling tot omgeving Reykjavik) genoeg huurauto’s te boeken én zeker voldoende accommodaties vrij! Je bent dus niet alleen in een stukje minder bezocht IJsland, maar ook op een handige locatie qua beschikbaarheid. Lijkt zo’n reis naar het noorden van IJsland je tof? Via Voigt-Travel kun je daar gemakkelijk fly & drive reizen naartoe boeken!

→ Tip: Met deze Fly & Drive reis vlieg je rechtstreeks op Akureyri in noord IJsland

Puffins spotten in IJsland

Puffins ijsland fly drive

3. Off the beaten track plekken waar je IJsland nog voor jezelf hebt

Wist je dat er in IJsland nog genoeg plekken zijn waar je het gevoel hebt dat je IJsland nog voor jezelf hebt? Je moet alleen niet naar alombekende plekjes gaan. Zo vind je in het noorden van IJsland ook prachtige warmwaterbronnen, maar Mývatn Nature Baths is dan wel een stuk rustiger dan het welbekend Blue Lagoon in de buurt van Reykjavik. Of ga bijvoorbeeld met een boot de zee op en probeer walvissen te spotten langs de kust bij Húsavík, dit vissersplaatsje staat wereldwijd bekend om de walvissafari’s en heeft zichzelf uitgeroepen tot ‘walvishoofdstad’ van Europa! Ook is het onwijs tof om ijsgrot Lofthellir te zien, natuurgebieden per e-Mountainbike te ontdekken of stap juist in een raft en ervaar IJsland vanaf een ruige rivier! Verder wil je in de zomer een jeep tour naar vulkaan Askja maken, maar ook de lavavelden van Holuhraun zijn zo bijzonder om te zien.

Mývatn Nature Baths in noord IJsland

fly drive ijsland Höfði Mývatn Lake

4. Ga tijdens excursies op pad met lokale gidsen

Wil je alles over IJslandse gebruiken weten? Dan moet je je excursies boeken bij lokale gidsen! Zij weten écht alles over IJsland en kunnen je naast het begeleiden van een excursie ook meer vertellen over hoe het is om te leven of op te groeien in IJsland. Als je met een lokale gids op pad gaat, ervaar je IJsland echt alom. Benieuwd waar je goeie excursies kan boeken? Wij hebben goede ervaringen met Voigt-Travel!

→ Tip: Hier boek je de leukste activiteiten in IJsland mét lokale gidsen

Blönduós in noord IJsland

noord ijsland blönduós

Liever niet vliegen, maar wil je wel naar IJsland?

Wil je dolgraag naar IJsland, maar staat het hele idee van vliegen je alleen niet zo aan? No worries! Ook dan kun je een IJsland reis uitstippelen. Wist je namelijk dat je ook met je eigen auto naar IJsland kan? Yep! Dat kan echt! Voor reizigers die liever niet willen vliegen of graag met hun eigen auto reizen, zijn er autorondreizen te boeken waarbij je met de ferry naar IJsland gaat. Je vaart dan af vanaf Hirtshals in Denemarken en de ferry neemt je dan mee naar de oostkust van IJsland. Zo kun je ook IJsland weg van de massa ervaren, maar dan zonder te vliegen!

→ Handig: Hier vind je meer over vaartijden naar IJsland

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Voigt-Travel