Zakynthos, boot huren

Een boot huren op Zakynthos? Zo doe je dat + andere vaartips!

Het eiland Zakynthos is niet alleen prachtig aan land, ook vanaf het water is het onwijs mooi. Vele strandjes en bijzondere rotswanden, maar ook mega bekende plekken als Navagio Beach (ook wel bekend als het strand waar Shipwreck ligt) zijn enkel te bereiken via een boot. Ook het spotten van grote schildpadden doe je het best vanaf het water. Zelf ervaren? We vertellen je hoe je het best een boot kunt huren op Zakynthos!

Zo kun je Zakynthos per boot ontdekken!

→ De beste vliegticket deals naar Zakynthos
→ Hotel tips: Chris & Jo Villas of Astarte Villas

Boot huren, Zakynthos

Zelf een boot huren op Zakynthos

Een bootje huren op Zakynthos is eigenlijk net zo makkelijk als een auto huren, je hebt er zelfs geen vaarbewijs voor nodig! Even goed opletten bij de uitleg van de verhuurders en je bent vervolgens eigenlijk zo onderweg.

Kosten voor een huurboot

Op verschillende plekken op het eiland kan je een bootje huren. Afhankelijk van hoe luxueus je je boot wilt, hoelang je hem wil huren en in welke periode je hem huurt, zal de prijs veranderen maar gemiddeld mag je er zo’n €100 voor neertellen (exclusief de prijs voor brandstof). Met enkele vrienden of familie valt dit dus erg mee of verzamel een nieuw groepje reisvrienden op het eiland en ga daarmee op pad!

Paar dingen waar je op wilt letten

Je mag natuurlijk niet zo maar overal rondvaren vanwege de sterke stromingen of als er kans is op snel omslaan van het weer. Waar je precies op moet letten, wordt bij het verhuren altijd goede uitgelegd. Let dus bij de uitleg van het verhuurbedrijf ook echt extra goed op, zij vertellen je namelijk in welke regio’s je moet blijven om ongelukken te vermijden.

Dit wil je meenemen op de boot

Neem zeker wat water en snacks mee voor een extra chille boottocht. En kies een bootje met een zonnescherm! Vooral hoog zomer zal je dat zeker goed kunnen gebruiken wanneer je een hele dag op het water door brengt.

Een boot huren op Zakynthos met schipper?

Indien je liever niet zelf het bootje bestuurd, kan je ook een boot huren mét schipper. Daar zit natuurlijk wel een meerprijsje aan, maar ook dit is erg gemakkelijk te regelen.

→ Lees ook: Eilandhoppen in Griekenland? Zo plan je je rondreis!

boot huren Zakynthos boot huren Zakynthos, shipwreck

Ook tof: Boek een boot tour rondom het eiland

Wat ook enorm leuk is, is het eiland ontdekken tijdens een boot tour. Verschillende lokale operators (maar ook grotere tour operators) bieden dit aan op het eiland. Er zijn verschillende routes die je kan nemen, met verschillende stopplaatsen waar je vervolgens kan zwemmen of op het strand kan chillen. Zo kun je ook veel meer van Zakynthos ontdekken. Deze boot tours zijn wel iets toeristischer dan als je met een eigen boot op pad gaat, dus hou er wel rekening mee dat je niet alleen op het bootje zal zitten als je zo’n tour boekt. Je kan altijd op voorhand even rondvragen hoeveel personen er meegaan.

Aanrader: MyTours

Wijzelf gingen mee met MyTours, een van de bekendste touroperators van het eiland. De boot zat dus wel goed vol, maar toch had je plaats genoeg aan boord en je kon kiezen of je bovenop het dek zat of iets meer in de schaduw onderaan. Er is ook een bar aanwezig waar je drankjes en snacks kan kopen, wat het natuurlijk makkelijk maakt als je flesje water warm wordt van de zon. Bovenop het dek is er iets meer ruimte en heb je een waanzinnig mooi uitzicht op het eiland en de Ionische zee. Oh en zo vet: Wij hadden enorm veel geluk om zo enkele dolfijnen te spotten!

→ Lees ook: Hier wil je logeren: de fijnste boutique hotels op Zakynthos

boot huren Zakynthos, eiland eiland, boot huren Zakynthos

Pak een keer de boot taxi op Zakynthos

Daarnaast zijn er ook heel wat taxi boten te vinden rondom Zakynthos, vooral bij Cameo Island. Deze boot taxi’s brengen je bijvoorbeeld naar Marathonisi Island, het eiland waar je schildpadden kan spotten. Ben je dus niet van plan om een boot te huren of een boot tour te doen maar wil je graag toch het onderwaterleven ontdekken? Dan is dit wel een goede optie. Voor zo’n €10 brengen ze je heen en terug naar het eiland.

→ Lees ook: De mooiste stranden van Zakynthos?

Zakynthos, boot huren

Check goed de verschillende opties als je Zakynthos per boot wilt ontdekken

Zakynthos verkennen vanaf de boot is echt een must do als je naar het eiland reist. Er zijn enorm veel organisaties en bedrijven die de services aanbieden. De allergrootste tip is dan ook ter plaatse of online even goed de tijd te nemen om te kijken welke organisatie of bedrijf dan ook het best bij jouw wensen past. Hopelijk kunnen deze tips je al een beetje op weg helpen om een boot te huren op Zakynthos. Oh en heb jij zelf nog aanvullende tips of vragen, laat het ons dan zeker weten hieronder!


→ Bekijk hier alle artikelen over Griekenland