Sea View Castle Zakynthos-16

Slapen in een romantisch kasteeltje in Griekenland: Pelagos Blue Zante

Na een hobbelige weg stijl naar beneden rijden we ineens tegen een kasteeltje aan. Blauwe luiken voor de ramen. Grote potten gevuld met exotische bloemen op een buitentrap. De warme Griekse zon op ons hoofd. Gezellig geklets en het geluid van bonkende zeegolven op de achtergrond. Het is het einde van de dag, we zijn net aangekomen op Zakynthos vanuit Nederland en met onze huurauto zijn we naar ons verblijf gereden. Ons huisje blijkt iets verder dan het gezellige Argassi te liggen en dat we een goede keuze hebben gemaakt qua overnachtingsplek kunnen we bij aankomst meteen erkennen. De tekst op By June klopte helemaal. Het is er heerlijk romantisch, relaxt en genieten kun je er perfect.

Pelagos Blue

→ Tip: Hier kun je meteen Pelagos Blue boeken

Zakynthos Cameo Island romantisch

Romantische en relaxt overnachten bij Pelagos Blue Zakynthos

Zakynthos is sowieso al een romantisch eiland, door dromerige strandjes zoals die bij Cameo Island en het betoverende Shipwreck Beach. Maar je vindt hier dus ook nog eens hele fijne appartementjes zoals Pelagos Blue Zakynthos (voorheen heette deze plek Sea View Castle). Het is wel echt een verblijf waar je met je geliefde heen gaat, dus sleep zeker niet je vriendinnen mee.

Ons appartement bij Pelagos Blue Zakynthos

Wij hadden een appartementje waar je, zodra je wakker wordt, de grote blauwe luiken open gooit en op het balkon meteen kunt genieten van een prachtig uitzicht en een heerlijk warme zon. ‘s Avonds kun je op datzelfde balkonnetje goeie gesprekken voeren, een reisspel doen en genieten van een koud biertje of fles wijn die je eerder die dag bij de supermarkt hebt gekocht. Verder zat in ons appartement een hele mooie vide, waardoor we niet op de beneden verdieping sliepen maar ietsje hoger. We hadden een kleine woonkamer met keuken en we hoefden maar een paar stappen te zetten om ‘s ochtends bij het ontbijt-buffet te zijn. Dat bestond uit dikke Griekse yoghurt, cake en flinke sneeën brood. Vers fruit was er helaas niet, maar dat kun je overal op het eiland prima komen dus neem zelf lekkere stukjes watermeloen of banaantjes mee. Het enige nadeel dat we verder konden vinden, was dat we het ‘s avonds wat minder fijn vonden om met de auto in het donker de stijle hobbel weg af te rijden. Maar als je wat vroeger eet in Argassi of Zakynthos-stad en bij je huisje nog wat drankjes doet, hoeft dat geen probleem te zijn. Bovendien gaat de zon in Zakynthos in de zomer ook lekker laat onder, dus hoef je niet eens zo vroeg te eten of terug te gaan. Ook is een huurauto wel echt een must, maar als je bij By June je Zakynthos vakantie boekt dan is dat altijd meteen inbegrepen in je vakantie.

Luieren bij het zwembad of zwemmen in zee

Je kan helaas niet direct in de zee zwemmen bij Pelagos Blue Zakynthos, maar je rijdt binnen no time naar Argassi, Dafni en ook andere strandjes zijn goed te bereiken vanaf hier. Bovendien zijn bij het appartementencomplex twee zwembaden te vinden waardoor je op een luie dag niet eens per se weg hoeft.

Sea View Castle Zakynthos-2

Sea View Castle Zakynthos-8Sea View Castle Zakynthos-11

Sea View Castle Zakynthos-9

Sea View Castle Zakynthos-16

Sea View Castle Zakynthos-13

Waar ligt Pelagos Blue Zakynthos

Pelagos Blue Zakynthos ligt op een paar minuten rijden van het drukke kustplaatsje Argassi waar je veel leuke restaurantjes vindt. Lopend kun je er helaas niet heen, maar als je even de auto pakt ben je er zo. Vanaf de luchthaven ben je binnen het half uur bij deze appartementen en Zakynthos Stad ligt weer net ietsje verder dan Argassi, dus daar ben je ook binnen 10 a 15 minuten. Verder kun je goed vanaf Pelagos Blue naar het populaire Dafni Beach rijden waar veel schildpadden hun eitjes leggen op het strand.

Een vakantie bij Pelagos Blue boeken?

Wij hebben onze vakantie bij Pelagos Blue bij By June geboekt. Als je dit doet dan is je vliegticket en huurauto ook meteen geregeld, maar je bent ook direct goed verzekerd. Ontbijt is verder ook inbegrepen in de prijs. Zo heb je in één klap je hele Zakynthos vakantie geregeld en kun je lekker relaxt op reis.

→ Bekijk hier al onze Griekenland artikelen