Georgie vakantie hoogtepunten Svaneti Mestia

10 hoogtepunten die je wilt zien tijdens je Georgie vakantie

Steeds meer reizigers vinden hun weg naar Georgië, het kleine Kaukasusland met zijn afwisselende landschap, boeiende cultuur en heerlijke keuken. Mocht je zelf besluiten deze opkomende bestemming te bezoeken tijdens je volgende vakantie, bezoek dan zeker de 10 hoogtepunten volgens George, de lokale reisexpert van Better Places. Hij heeft de mooiste plekjes hieronder op een rij gezet:

10 x doen tijdens je Georgie vakantie

Georgie vakantie hoogtepunten Svaneti Mestia

Tbilisi Georgie vakantie hoogtepunten

1. Tbilisi

Uiteraard begin je je reis in Tbilisi, de boeiende en sfeervolle hoofdstad. Vergaap je aan de mix van Turkse, Russische en hypermoderne architectuur, ga met een kabelbaan omhoog naar een van de heuveltoppen rond de stad en sluit je dag af op een terras in de oude binnenstad waar je van de geweldige Georgische keuken geniet.

2. David Gareja

Op slechts anderhalf uur rijden van Tbilisi ligt het kloostercomplex van David Gareja. In een ruig steppelandschap vind je hier tientallen grotten beschilderd met fresco’s. Een fascinerende plek om door te wandelen.

Georgie vakantie hoogtepunten Kakheti markt

3. Kakheti

In de wijnregio Kakheti vind je mooie gerestaureerde stadjes als Sighnaghi, en landgoederen waar de beroemde Georgische wijn wordt gemaakt. Op veel plekken kun je die proeven, als je dus van een wijntje houdt moet je hier zeker heen tijdens je Georgie vakantie. Dit is ook de plek om bij de lokale bevolking in guesthouses te slapen en van de beroemde Georgische gastvrijheid te genieten.

4. Kazbegi

Rijd via de spectaculaire Military Highway naar Kazbegi, een bergregio in de Hoge Kaukasus met toppen van meer dan 4000 meter hoog. Wandel naar het beroemde Gergeti kerkje voor geweldige uitzichten op Mt Kazbegi.

Georgie vakantie hoogtepunten Kazbegi

Georgie vakantie hoogtepunten guesthouse Kakheti

5. Gori

In Gori vind je een van de meest bizarre musea ter wereld: het is gewijd aan Jozef Stalin, de Communistische despoot die hier geboren werd. Zijn geboortehuis is nagebouwd en zalen vol zijn gewijd aan de ‘’zegeningen’’ van zijn bewind. Gori telt zelfs nog een groot standbeeld van deze tiran.

6. Martvili Canyon

Mis op weg van Kutaisi naar de Hoge Kaukasus de Martvili Canyon niet. Gedurende miljoenen jaren heeft de Abasha River hier een fantastische kloof uitgeslepen in kalkstenen rotsen, met grotten en watervallen. In de gedeeltes met kalm water kun je kajakken en zwemmen, maar er zijn ook stukken geschikt om te rotsklimmen en spectaculaire grotten te verkennen.

Georgie vakantie hoogtepunten

7. Svaneti

Svaneti is een geïsoleerd berggebied in de Hoge Kaukasus, waar je tot voor kort nog nauwelijks kon komen. Verscholen tussen bergtoppen van meer dan 5000 meter liggen prachtige bergdorpen in groene valleien. Je kunt er fantastische meerdaagse bergtochten lopen. Je overnacht dan in guesthouses, bij mensen thuis. Of maak makkelijkere dagtochten vanuit het dorp Mestia, waar meer toeristische faciliteiten zijn.

8. Ushguli

Maak vanuit Mestia de tocht per fourwheeldrive naar Ushguli, Europa’s hoogstgelegen dorp en bewonder er de wachttorens, die ooit als bescherming tijdens de talloze bloedvetes gebouwd werden. Ushguli ligt in de schaduw van de Sjchara , met zijn 5200 meter een van de hoogste bergen van Europa. De omgeving is adembenemend.

Georgie vakantie hoogtepunten oldtimer tiaxi

Georgie vakantie hoogtepunten locals

9. Gelati klooster

Niet ver van de stad Kutaisi ligt het Gelati klooster, op een mooie plek in de bergen. Dit is misschien wel een van de mooiste kloosters van Georgië, door de rustige ligging, en de fantastische fresco’s in het interieur. Een must tijdens je vakantie. Ook als je misschien een beetje ‘’kloostermoe’’ bent geworden, is dit nog steeds een aanrader.

10. Prometheus Grotten

Vanuit Kutaisi zijn de Prometheus Grotten ook gemakkelijk bereikbaar. Je maakt een makkelijke wandeling door de zes grotten, langs prachtig uitgelichte versteende watervallen, en grillig gevormde ruimtes zo groot als een kathedraal.

Ook op vakantie naar Georgië?

Wil je ook een bezoek brengen aan Georgië en in dit bijzondere land op vakantie? Kijk dan bijvoorbeeld eens bij reisorganisatie Better Places, gespecialiseerd in individuele verre reizen op maat. Je stelt je reis samen met een lokale reisexpert, die de meest bijzondere plekken van het land kent. Hij heeft dan ook de beste tips voor de mooiste reisroute, de leukste kleinschalige hotels en gaafste excursies.

Deze blog is geschreven door George van Better Places.