lorraine roadtrip
Chris & Jip

4 keer uniek overnachten in de pittoreske Lorraine: Van hobbithuisjes tot boomhutten!

Met Adele luidzingend uit de speakers vertrokken we opgetogen naar de Lorraine. De streek van de idyllische dorpjes, glooiende heuvels en vruchtbare grond waar veel heerlijke streekproducten vandaan komen. Het begin van de roadtrip bracht ons naar de cabins van Bold’Air in La Bresse.

1. Uniek overnachten in de boom in Lorraine bij Bold’Air

Bold’Air is een in de bossen gelegen outdoor adventure activiteitenpark gecombineerd met een overnachtingscomplex bestaand uit vele unieke houten cabins. Kiezen is onmogelijk. Iedere cabin heeft namelijk zijn eigen troef, denk aan; een cabin hoog in de bomen, leven in een hobbithuisje of genieten van een cabin met een eigen hottub of privé sauna… Terugkomen is daarom ook erg verleidelijk. Zeker omdat er ieder jaar een nieuwe toffe cabin wordt toegevoegd aan de bestaande selectie. De avontuurlijke outdoor stijl zie je ook terug in het adventurepark wat erbij hoort. Hierin vind je een gigantische zipline en heb je genoeg mogelijkheden om je adrenaline eens goed te laten stromen. Zelf streken we neer in de cabin, genaamd le Pecheur. Een houten huisje geheel in visserstijl met eigen loopbrug en uitzicht uit het raam op een kleine plasje met een houten boot.

Wakker worden van een picknickmand

Eenmaal in de cabin voelt het echt alsof je je heerlijk alleen in de bossen bevindt. ’s Ochtends wordt je niet wakker van het geluid van mensen, auto’s, kippen of andere narigheden, maar van een zachte plof van een mand waarin zich een lekker ontbijtje bevindt die voor je deur wordt bezorgd. Het moge duidelijk zijn, één nacht smaakt letterlijk naar meer nachten hier.

lorraine boomhut huisje lorraine uniek overnachten

2. Next stop? Overnachten bij Lac de pierre Percée

Met volle buik onze trip vervolgend, slingerden we in ons busje door de Vogezen op mooie landweggetjes. Waar je in Nederland een hele zoektocht moet opzetten om een fijne slaapplek te vinden om met je camperbusje off road te kunnen overnachten, dienen de mogelijkheden zich hier elke paar kilometer aan. De Lorraine beschikt namelijk over vele bossen en meren waar mooie slaapplekken te vinden zijn. Onze volgende overnachtingsplek was gelegen aan het Lac de Pierre Percée. Een groot meer met vele kronkelende vertakkingen, waar aan de oever een prachtige plek was gecreëerd voor camperbusjes om te kunnen overnachten. Het zand is er baksteenrood, wat buitenaards aandeed. Waar in Indonesië iedereen driftig opzoek is naar de ‘Pink beach’, tref je hier dus de minder bekende ‘Red Shore’. Een heerlijk rustige overnachting met een wijdse sterrenhemel en picknickend ontbijten aan de oever, beviel zeer goed.

lorraine red shore lorraine

3. Een bijzonder nachtje in de cabin ‘Vent des Forets’

Heb je de outdoor vibe al te pakken? En zin in een back to basic overnachting in een artistieke cabin? Dan is de cabin ‘Vent des Forets’ gelegen te Fresnes Au Mount zeker een bezoek waard. Een unieke ervaring om in een ruitvormige cabin zonder elektriciteit, douche of andere voorzieningen te overnachten midden in de natuur. ’s Avonds nog even plassen is dan nog best spannend. Aangezien een leger aan krekels je tegemoet komt en alles kraakt. Gelukkig is de cabin voorzien van hoofdlampjes, waarmee ik lichtelijk angstvallig om me heen kon kijken en me zelf ervan kon verzekeren dat het kraken van bladeren niet veroorzaakt werd door die ene witte wolf, die zich sowieso in dit bos zou bevinden. Het moet gezegd worden, dat het echt een unieke ervaring is om hier een nachtje te blijven. Het begint al met het zelf stoken van een haardvuur en daar vervolgens je thee op koken of je avondeten. Je bent hier alleen bezig met waar en met wie je nu bent, aangezien het internet op je telefoon ook hier achterblijft.

lorraine bijzondere overnachting lorraine uniek overnachten huisje cabin

52 kilometer verstopte kunst midden in het bos

Daarbij is de cabin onderdeel van een enorme kunstroute in het bos. Denk aan 52 kilometer verstopte kunst. Nee, de artistieke uitspattingen staan niet langs de weg, maar midden in het bos en zijn te bereiken door kleine wandelpaadjes. Je moet er dus moeite voor doen! In voor een beetje spanning? Bezoek dan ’s avonds de hangende schedels en hoor de wind suizen door de oogkassen wanneer je de schedel een zetje geeft. De diversiteit aan kunst is er groot, dus een wandeling hier levert altijd nieuwe interessante aangezichten op.

lorraine kunst bos lorraine kunst route

4. Overnachten in een boomgaard

Behoefte aan toch wat meer faciliteiten; denk aan een douche en stromend water. Dan zijn er in de Lorraine genoeg leuke kleinschalige campings waar je met je camper een plekje kunt bemachtingen in een mooie boomgaard omringd door Mirabelles (pruimen). Camping Du Bois Joli is een goed voorbeeld hiervan, waarbij het terrein bestaat uit een mooie wijdse boomgaard met uitzicht op een vallei en de kerktoren van het dichtbij gelegen dorpje. De eigenaar van de camping is een gepassioneerde man die zich verdiept heeft in het produceren van saffraan en je hier graag alles over vertelt. Het fijne aan buiten overnachten in de Lorraine is dat je werkelijk geen hand voor ogen ziet zodra het nacht wordt. Geen verlichting, maar wel duizenden sterren die je vergezellen en veel harder lijken te schijnen dan anders. Met een glaasje wijn en kaasje uit de streek genieten van een prachtig heldere nacht is hier echt genieten. Tas inpakken en gaan dus!

lorraine camping lorraine

Meer informatie over de Lorraine vind je op tourisme-lorraine.fr of lees het artikel “Ontdek alle gezichten van de Lorraine: van Rode panda’s tot de hoge Hohneck