kamperen in frankrijk waar
Yelloh Village

5 leuke, willekeurige plekjes om te kamperen in Frankrijk

Wie aan Frankrijk denkt, denkt aan Parijs, Lille of de Cote d’azur. Maar Frankrijk is veel meer dan dat. Toen wij onlangs een mailtje kregen waarin gevraagd werd naar tips voor een kampeervakantie in Frankrijk, beseften we ons dat het hoog tijd is om jullie eens kennis te laten maken met wat willekeurige leuke plekjes in Frankrijk waar je meer dan goed kunt kamperen! Lees gauw verder en ontdek 5 hidden camping gems in la douce France.

Kamperen in Frankrijk

Liefelijk Clairvaux-les-Lacs en gezellig Geneve

Het plaatsje Clairvaux-les-Lacs vind je in de buurt van Geneve in het departement Jura dat bekend staat als bergachtig gebied. Je vindt in Claircaux-les-Lacs een schattig, pitoresk centrum met een mooie kerk en een meer dat de naam Le Grande Lac draagt. Toch is het centrum van Claircaux-les-Lacs niet de reden dat je hier heen gaat, met name het natuurlijk gebied rondom het dorpje is bijzonder mooi. Je kan hier namelijk vanalles ondernemen, van het maken van gave hikes tot een potje kanoën op het meer. Ook voor foodies is hier genoeg te vinden, dit gebied staat namelijk bekend als kaas regio. Zo kun je hier goed Morbier en Comté kazen proeven. Juist zin in een dagje stad? Dan kun je vanuit Clairvaux-les-Lacs binnen 100 kilometer in Geneve zijn. Hier vind je bezienswaardigheden als de fontein van Geneve, de Kathedraal van Geneve maar ook verschillende musea en leuke cafeetjes. Een leuke camping in Clairvaux-les-Lacs is Camping Le Fayolan dat je op minder dan 1 kilometer van Clairvaux-les-Lacs vindt.

Adres camping: Le Fayolan, Chemin du Langard, BP 52, 39130 Clairvaux-les-Lacs.

Bergachtig Autrans en historisch Grenoble

In zuid-oost Frankrijk vinden we Autrans. Onderdeel van de regio Rhône-Alpes en deel van het arrondissement Grenoble. Veel mensen kennen deze plek als bekend wintersportgebied, maar ook in de zomer is Autrans mooi en aan te raden. Je kan hier namelijk fijne wandeltochten maken of met een mountainbike op pad gaan. Als je een paar dagen in the middle of nowhere wilt zijn, is dit een leuke plek om naartoe te reizen. Verder kunnen daredevils hier bergbeklimmen en citytrippers kunnen eventueel een dagje naar Grenoble gaan. In Grenoble vind je een kabelbaan die je mee neemt naar het Bastille Fort, maar ook gewoon wandelen door het historische centrum is leuk want je vindt er eindeloos veel mooie gebouwen en gezellige restaurantjes. Oh en een liefhebber van kunst? Dan kun je in Grenoble ook naar het museum! Een leuke camping in Autrans is Au Joyeux Réveil.

Adres camping: Au Joyeux Réveil 61, Rue du cornet, 38880 Autrans.

Uitwaaien bij Le Crotoy

Tussen Le Havre, Dieppe en Calais vinden we het Franse plaatsje Le Crotoy. Nog steeds aan de kust, maar wel iets verder het binnenland van Frankrijk in en bij het natuurpark Reserve Naturelle de la Baia de Somme in de buurt. Een schattig havenplaatsje, waar je perfect kunt uitwaaien op het strand. Liefhebbers van de Franse geschiedenis kunnen hier ook goed terecht en meer leren over bekende personen als de schrijver Jules Verne, de heldin Jeanne d’Arc en kunstenaar Toulouse. Een leuke camping bij Le Crotoy is Le Ridin.

Adres camping: Le Ridin, Lieu-dit Mayocq , 80 550 Le Crotoy

Anduze en het tropische bamboepark

We vinden Anduze in het zuiden van Frankrijk, enigszins in de buurt van Montpellier en Avignon. Een rustig plaatsje, waar het massa toerisme nog niet echt te vinden is. Anduze ligt aan een grote rivier waarover een mooie boogbrug is gebouwd en in het centrumpje zelf vind je gezellige terrasjes waar je voor een klein budget lekker kunt eten. Op zondag vind je in Anduze vaak een rommelmarkt en in de zomer is er soms een gezellig avondmarkt te vinden. Blijf in Anduze zelf of ga in de omgeving op pad. Zo vind je in de omgeving van Anduze een mooi bamboepark, maar zijn er ook plekken waar je goed kunt wandelen en kanoën. Oh en voor wie altijd Haribo snoep eet thuis? Ga naar het Haribo snoep museum! Een leuke camping in de buurt van Anduze is Le Castel Rose.

Adres camping: Le Castel Rose, 610 chemin Recoulin, 30140 Anduze

Cervione op Corsica

Een van onze favoriete plekken in Frankrijk is toch wel Corsica. Een soms vergeten eiland, terwijl het er lekker toeven is in de zomer. Wie aan Corsica denkt, denkt al gauw aan Bonifacio maar ook Cervione is een leuke plek om naartoe te gaan op Corsica. Cervione ligt wat hoger op het eiland en iets verder van de kust al rij je daar zo naartoe vanuit het centrum. Je vindt het plaatsje bij Corse Natural Regional Park. Vanuit Cervione rij je zo naar plekken als Porto-Vecchio of Bastia. Een leuke camping hier is de camping Le Campoloro dat direct aan zee ligt.

Adres camping: Le Campoloro, Prunete, 20221 Cervione

Benieuwd waar je bovengenoemde campings kunt vinden?

Bovenstaande campings zijn allemaal campings van Yelloh Village. Check dus even hun site als je bij een zou willen overnachten! Meer tips voor je roadtrip of kampeervakantie in Frankrijk nodig? Check dan dit artikel over het maken van een roadtrip in Frankrijk. Daar vind je meer tips en andere leuke plekjes in la douce France!