hotspots munchen biertuin

München: In 24 uur naar de leukste bezienswaardigheden!

Je hebt zin in een weekendje weg, maar je wilt geen vrije dagen opnemen, niet naar de andere kant van de wereld vliegen en vooral niet met een lege bankrekening terugkomen. Wat doe je dan? Dan ga je naar München! Check hieronder welke bezienswaardigheden in Munchen je wilt zien:

Munchen | Duitsland

→ Hotel tip Munchen: H’Otello
→ Handig: Bekijk hier vluchten naar Munchen

24 uur in Munchen: Deze bezienswaardigheden wil je zien!

De Duitse stad München is dé perfecte stad voor een korte citytrip. Het is lekker dicht bij huis, je vliegt er voor weinig heen en je hebt er genoeg te doen om je minimaal 24 uur te vermaken. We Are Travellers vloog er onlangs met Lufthansa heen en ontdekte de Beierse bier- en shopstad in één dag.

13:00 Luchthaven München

De luchthaven van München is de twee na grootste luchthaven van Duitsland, en dat is te merken. Er is net een nieuwe vleugel geopend, die je alvast een voorproefje geeft van wat je in de stad kunt verwachten (en dat belooft veel goeds!). Het is dat we maar 24 uur hebben, anders zouden we hier al een dag door kunnen brengen. Check hier meteen vliegtickets

15:00 H’Otello

Vanaf het vliegveld stappen we in de S-bahn die ons binnen een half uur naar het centrum brengt. Hier bevindt zich ons hotel: H’Otello, aan de Baaderstrasse. Een prachtig designhotel waar het heerlijk toeven is. We droppen onze koffers en maken ons snel klaar om te stad te ontdekken.

Englischer-Garten surfen Munchen bezienswaardigheden hotspots

15:30 Surfen in Englischer Garten

Onze eerste stop? De nabijgelegen Englischer Garten. De weg er naartoe is prachtig, met statige, gekleurde panden. Binnen tien minuten staan we bij misschien wel een van de leukste attracties van heel München: de surfspot bij de ingang van het park. Op een kunstmatig in stand gehouden golf tonen verschillende surfers hun kunsten. Zowel locals als toeristen kijken in het zonnetje toe. De Englischer Garten is ontzettend groot, waardoor je totaal niet het idee hebt in een grote stad te zijn. Zeker op zonnige dagen zoeken veel mensen het park op, waardoor het er gezellig druk is.

16:30 Bier & pretzels

En dan is het natuurlijk tijd voor bier! Je kunt München niet verlaten zonder een biertuin bezocht te hebben, en een van de leukste zit midden in de Englischer Garten. De bediening loopt in traditionele kledij, er wordt muziek gespeeld, en naast de pullen bier vliegen ook de pretzels je om de oren. Aanrader!

hotspots munchen bezienswaardigheden biertuin


19:00 Dineren bij Brenner

Lekker dineren doe je in het centrum bij Brenner. Dit ruime restaurant heeft een uitgebreide menukaart waar je kunt kiezen uit tal van Italiaans georiënteerde gerechten. De bediening is vriendelijk en zorgt ervoor dat het je aan niets ontbreekt.

10:00 koffie bij Man versus Machine

Na een heerlijke nacht slapen in H’Otello is het tijd voor koffie! Bij het zaakje Man versus Machine hebben ze koffie zetten tot kunst verheven. Neem plaats aan een van de tafeltjes of bestel je koffie to go.

Hotspots Munchen bezienswaardigheden Concept Store


11:00 Historisch centrum + shoppen!

Na je caffeïneshot is het tijd om het historische centrum van München verder te verkennen. We wandelen door de prachtige straten met bijzondere panden en architectonische hoogstandjes. Bij de stad München denk je wellicht niet direct aan shoppen, maar reken maar dat dat hier goed kan. Uiteraard vind je er alle grote ketens zoals Zara en H&M, maar zoek ook eens de kleine concept stores op. Zoals Bar in de Reichenbachstrasse. Een fijn zaakje met de mooiste spullen.

13:00 lunchen in München

En dan is het alweer tijd om snel te lunchen voordat het vliegtuig naar Nederland weer vertrekt. We besluiten voor een curryworst te gaan op het Platzl, die er meer dan goed ingaat.

24 uur in München een aanrader?

München is een heerlijk relaxte stad waar zowel jong als oud, man als vrouw zich goed kan vermaken. Het historische centrum is fijn om doorheen te wandelen en een plek waar je je ogen uitkijkt door de statige panden. En dat op slechts een uurtje vliegen van Nederland. Gaan dus!

Lufthansa vliegt 34x per week van Amsterdam naar München

We Are Travellers vloog naar München op uitnodiging van Lufthansa. Lufthansa maakt deel uit van de Lufthansa Group. Deze groep bestaat uit Lufthansa, Austrian Airlines, Brussels Airlines, Eurowings en SWISS, die gezamenlijk een wereldwijd netwerk aan vluchten aanbieden. Lufthansa vliegt 34 keer per week van Schiphol naar München Airport vanaf 89 euro retour, inclusief belastingen en toeslagen. Bekijk hier meteen vluchten

Zoek je een leuk hotel in Munchen?

Slaap net als ons in het super mooie hotel: H’Otello!

→ Bekijk hier al onze Duitsland tips