Adembenemend mooi, ruige kliffen, de groenste heuvels en de Atlantische oceaan die al duizenden jaren genadeloos tegen de hoogste kliffen ramt, de Faroer Eilanden behoren tot de meest pure natuur van Europa. De zon speelt kat-en-muis met donkere wolken, in de winter kan het fel sneeuwen en door de hevige rukwinden wordt elke wandeling een waar gevecht met de elementen. Een onvergetelijke bestemming voor avonturiers en fotografen.

Ontdek de Faroer Eilanden via onderwatertunnels, boten of met een helicopter

De 3 grootste eilanden zijn verbonden door onderwatertunnels waardoor het eilandhoppen heel erg gemakkelijk is. Heb je geen auto dan kan je goedkoop een door de overheid gesponsorde helikoptervlucht boeken of met een overzetboot naar je lievelingseiland varen. Op de grote eilanden rijd je nooit langer dan een uurtje om van het ene punt naar het andere te gaan. De oceaan is ook nooit verder dan 5km verwijderd, waar je je ook bevindt.

Hoogtepunten tijdens je vakantie naar de Faroer Eilanden

De hoogtepunten zijn ongetwijfeld het dorpje Saksun met de typische huizen met grasdaken, het eiland Kalsoy met de iconische vuurtoren, het strand van Tjornuvik waar je in de verte de 2 “Reuzen” Risin og Kellingin ziet pronken en de kliffen van Trælanípa waarbij je in een foto zowel een groot meer als de oceaan kan trekken. De hoofdstad Tórshavn loont zeker de moeite voor een bezoekje en de bekende waterval van Gásadalur mag ook niet op je lijstje ontbreken.

Redenen genoeg om ooit op vakantie naar de Faroer Eilanden te gaan

Op de Faeröer eilanden vind je fijne zeestraten tussen de verschillende eilanden, gifgroene heuvels naast torenhoge kliffen en een onstuimige oceaan die voor de nodige dramatiek zorgt. In de zomer vormen de eilanden ook de thuisbasis van de superschattige papegaaiduikers. Je hoort het al, reden genoeg om die trip toch eens te beginnen plannen! Wij gaan alvast terug.

op vakantie naar Faroer Eilanden faroer eilanden vakantie schotse hooglander Faeroer Eilanden reizen kliffen zee faroer eilanden vakantie klif sneeuw winter in de Faroer Eilanden meer Faroer Eilanden vakantie Faroer Eilanden vakantie winter sneeuw schaap Faroer Eilanden Faroer Eilanden vakantie huisje kliffen uitzicht Faroer Eilanden kliffen Faroer Eilanden vakantie uitzicht Faroer Eilanden Faroer Eilanden vakantie schapen

Nog meer foto’s van de Faeroer Eilanden bekijken?

Wil je graag nog meer foto’s zien van deze prachtige bestemming, check zeker mijn eigen fotoblog Soms Ook Heimwee. Als fotograaf kies ik er speciaal de mooiste plekjes uit om met jou te delen.

→ Bekijk hier al onze tips voor de Faroer Eilanden

Over de auteur

Yannick de Pauw
Travelblogger

Ik ben Yannick. Grafisch vormgever, fotograaf en beginnend wereldreiziger uit Belgie. Op somsookheimwee.be schrijf ik voor de grote twijfelaars en de bange hartjes. Want ook ik had last om de eerste stap te zetten en gewoon te vertrekken als soloreiziger. Intussen ben ik terug van m'n wereldreis en grijp ik elke kans aan om een nieuw stukje van de wereld te zien. Met mijn foto's en blog wil ik graag zo veel mogelijk anderen overtuigen om er ook op uit te trekken. Want bij elke nieuwe stap die je in het onbekende zet, raak je ietsje meer verloren. En eens je je daar goed bij voelt, ben je vertrokken voor iets onvergetelijks...

één antwoord

 1. Aukie

  Beste Yannick,
  Een van onze kinderen maakt een reis naar de Faroereilanden momenteel.
  Ik probeer me dan een beetje te verplaatsen in de situatie.
  Door jouw blog lukte dat😊.
  Prachtige sfeerfoto,s en goeie omschrijvingen.
  Ik zou er zeker ook heengaan aks de omstandigheden het toelieten.
  Chapeau!
  Vriendelijke groet, Aukie

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Verliefd op Nederland banner 2