5 Bijzondere campings in Frankrijk

In Frankrijk kun je op allerlei mooie plekken de nacht door brengen. Zet een tentje neer op een veld van een boer, parkeer je auto bij een Chambres d’Hotes en overnacht daar of kies juist voor een vakantiehuisje of cottage op een gezellige camping. De leukste campingspots die wij tegen kwamen in Frankrijk, hebben we hieronder in een top 5 lijstje gezet. Gebruik het als camping inspiratie voor als je dit jaar het Franse land in trekt!

Slapen in een bubbel

Slapen in een tent, maar tegelijk het idee hebben dat je in de buitenlucht in slaap valt? Dat kan in deze bubbel tent die je op de camping Chateau de la Foret vindt in Frankrijk! Met 2 personen kun je hier een avontuurlijk nachtje doorbrengen. De bubbel tenten staan op een landschapspark waar ook een kasteel is te vinden. Dus als je ‘s avonds onder de sterrenhemel in slaap valt, kun je ‘s middags het kasteel en de omgeving verkennen.

Slapen in een boomhut

Op camping Sylvamar vind je in een dennenbos een aantal boomhutten waar je met z’n 2e in kan slapen. Een beetje avontuurlijk en tegelijk super romantisch. Vervelen hoef je je hier ook zeker niet, want naast slapen in boomhutten kun je hier ook naar een super deluxe zwembad én de boomhutten liggen aan de zuidkust van de Landes, dit is dichtbij Baskenland en Spanje tussen Biarritz en Hossegor in.

Slapen in een Yurt

Overnachten in een Yurt kan ook in Frankrijk! Waan je even net als een Mongoolse nomad in deze bijzondere ronde tenten.  Je vindt deze yurts op de streekcamping Le Bout du Monde en in de omgeving kun je allerlei lekkere dingen proeven zoals Franse kazen, lokale vleeswaren of honing. Ook kun je vanuit de yurts een bezoekje brengen aan Revel, dit is een middeleeuwse vesting of je kies voor Toulouse, de roze stad  van Frankrijk.

Slapen mét uitzicht

Aquitaine-Yelloh!-Village-Le-Panorama-du-Pyla

Wakker worden en direct een bijzonder mooi vergezicht zien? Dat kan als je een nachtje blijft slapen bij Camping Le Panorama du Pyla. Niet alleen bovenstaand uitzicht vind je bij deze camping, want zoals de naam al doet vermoeden kun je ook naar Dune du Pyla vanaf deze camping. Je weet wel die gigantische duinen in Frankrijk en mocht je het niet kennen, dan wil je even dit artikel over de mooiste stranden in Europa lezen.

Slapen in luxe en ‘s middags genieten van een spa

Franse houden zelf ook op z’n tijd van een beetje luxe en dat er dan ook campings te vinden zijn inclusief spa, is dan eigenlijk ook niet verassend. Op Camping Mer er Soleil in Le Cap D’Agde vind je allerlei luxe cottages die strak zijn ingericht en daarnaast is dus op de camping een Spa & Balneo te vinden waar je naar de sauna kan of een hot stone massage kan nemen. Ultiem relaxen dus!