tiny houses België, Brasschaat

6 x logeren in het leukste tiny house in België

Tiny houses zijn helemaal hip en perfect voor een weekendje weg! Je vind er alles wat je nodig hebt op een kleiner oppervlak dan dat je soms zou denken. In de ochtend word je wakker met een waanzinnig mooi uitzicht en slapen doe je met een heldere sterrenhemel. We zetten enkele leuke tiny houses in België op een rijtje!

1. Duurzame tiny house in het midden van de natuur

Dit enorm knusse en zelfgemaakte tiny house in het midden van de natuur is dé plek om heerlijk te ontspannen. Het huisje is enorm mooi afgewerkt met een vleugje luxe materialen en bevat eigenlijk alles wat je nodig hebt voor een leuke overnachting. Je kan hier met zijn tweetjes overnachten. In de avond kan je een zelfgemaakt kampvuurtje aansteken en ontwaken doe je met zicht op de schapen en alpacas Harry & Barry! Het huisje is gelegen in Gesves, midden in de weide. In de buurt vind je enkele gezellige dorpjes zoals Thon & Mozet die beide verkozen zijn tot één van de mooiste dorpjes van Wallonië. Zoek je liever de stad op? Dan sta je op een half uurtje rijden in de stad Namen.

→ Je kunt dit huisje in Gesves, Namen, hier reserveren.

Gesves, tiny houses Belgiëtiny houses België, Gesves

2. Tiny house in de open Polders

De polders, richting de kust is een vlak en landelijk met giga verre uitzichten en grachten. Deze streek is niet voor niets perfect om enkele fietstoertjes te ontdekken. En dé uitvalbasis hiervoor moet dan wel The Tiny Lodge zijn in Watervliet, niet ver van de Nederlandse grens. In dit gezellig nestje kan je met ze’n viertjes overnachten. Het huisje is volledig zelfvoorzienend, dat wil zeggen dat het voor zijn eigen energie zorgt, vangt en zuivert het water dat nodig is en is op geen enkel netwerk aangelokten dus. Dit tiny huisje is perfect voor wie rust zoekt en even op adem wil komen van het drukke stadsleven.

→ Je kunt dit huisje in Watervliet, Oost-Vlaanderen, hier reserveren.

tiny houses België, PoldersPolders, tiny houses België

3. Tiny house met zwembad

Zo goed als op de grens van Vlaanderen met Wallonië vind je dit gezellige tiny huisje terug met een zwemvijver! Perfect om in de zomer een duikje te nemen na een dagje wandelen, fietsen en de streek ontdekken. Het stadscentrum is gelegen op 2 km van het huisje wat het lekker makkelijk maakt om na een avondje dineren met de fiets of te voet terug te keren. De omgeving is er heel rustig en op letterlijk een straat verder sta je in Elzelles, Wallonië. De streek heeft heel wat groens en kent enkele mooie bossen zoals het Muziekbos. Neem die wandelschoenen dus al maar mee! Oh en heb je nog niet genoeg ontspant in de zwemvijver? Dan is er op enkele straten verder een wellness te vinden.

→ Je kunt dit huisje in Ronse, Oost-Vlaanderen, hier reserveren.

Ronse, tiny houses België tiny houses België, Ronse

4. Tiny house met sauna

Een nachtje slapen tussen eekhoorns, vogels en reeën dat klinkt als een klein sprookje! Dit prachtige tiny huisje is volledig omgeven door het groen. Op het domein vind je een Finse sauna en koudwaterbad, en in de avond steek je het kampvuur aan om lekkere marshmallows te roosteren, hoe leuk is dat! Je kan hier overnachten met maximum drie volwassenen of met twee en twee kindjes. Wil je toch met iets meer personen overnachten dan kan je een boomtent of ‘nestkastje’ bij reserveren voor extra slaapplek. Het huisje is gelegen in Brasschaat, dat is op zo’n 20km van Antwerpen. Brasschaat is een mooie buurt met één van de mooiste natuurgebieden van Vlaanderen namelijk de Kalmhoutse Heide.

→ Je kunt dit huisje in Brasschaat, Antwerpen, hier reserveren.

tiny houses België, BrasschaatBrasschaat, België Brasschaat, tiny houses België

5. Tiny house pal aan het bos

Dit tiny huisje heeft de naam Metta’s zenhuisje gekregen van de eigenaren. Metta staat in het boeddhisme voor ‘liefdevolle aandacht’ en in Scandinavië betekend het ‘parel’. Dus hier zal je zeker genieten en in de watten worden gelegd. Als je wil dan kan je hier ook laten verwennen aan de hand van voetreflexologie. Je kan hier helemaal zen worden in de prachtige omgeving, vlak aan het Kampveldbos. Het huisje is gelegen in Waardamme, dat is op zo’n 12km van Brugge en op een half uurtje van de kust. Genoeg te doen en beleven dus!

→ Je kunt dit huisje in Waardamme, West-Vlaanderen, hier reserveren.

tiny houses België, Waardamme Waardamme, tiny houses België

6. Tiny house aan het meer

In Overijse, vlakbij Brussel, vind je dit kleine en prachtige pareltje aan het meer. Het tiny huisje is zo mooi en gezellig ingericht dat je hier bijna niet uit wilt! In de zomer kan je de BBQ aan steken en in de winter kan je gezellig aan de open haard met een apero, want er is ook een kleine selectie wijn en champagne beschikbaar in het huisje. Deze tiny house is perfect om met ze’n tweetjes te ontspannen.

→ Je kunt dit huisje on Overijse, Vlaams-Brabant, hier reserveren.

Overijse, tiny houses België tiny houses België, OverijseOverijse, België

In welk tiny house in België zou jij willen overnachten?


→ Bekijk hier alle artikelen over België