Hotspots gent Edgar Kaasbar

De 5 leukste hotspots van Gent!

Ken je Gent al een beetje? Als jouw antwoord ‘nee’ is op die vraag, dan is het zeker een aanrader om een keer een bezoekje te brengen! De stad heeft zoveel leuke plekjes, highlights en hotspots! Om je vast op weg te helpen en je een zorg uit handen te nemen, heb je hier alvast een lijstje van de 5 allerleukste hotspots voor een lunch, diner, of gewoon lekker een kopje koffie.

5x Hotspots in Gent

→ Leuke hotels in Gent: Pillows, Edgar Guesthouse of Treck Hostel

dagje gent restaurants kaasbar

Edgar Kaasbar

Als je écht houdt van kaas, dan wil je deze hotspot in Gent niet missen. Geloof ons! Bij Edgar Kaasbar (het restaurantje dat hoort bij het hippe Edgar Guesthouse) verkopen ze namelijk de beste kazen én je kan er op allerlei verschillende manieren van proeven. Wat dacht je bijvoorbeeld van een uitgebreide kaasplank met daarbij wat verfrissende bubbels? Liever zin in wat warms? Ook dan ben je hier helemaal goed. Ze serveren hier namelijk ook loeiwarme kaasfondue of goddelijk smeltende raclette. Yep… Als kaaskop ga je hier echt intens gelukkig worden!

→ Je vindt deze hotspot op Steendam 62 in Gent.

Balls & Glory

Dit is vrijwel een begrip in België! En niet alleen in Gent, want van dit restaurant vind je ook vestigingen in bijvoorbeeld Brussel en Antwerpen. De specialiteit van Balls & Glory zijn, inderdaad, gehaktballen! En niet zomaar de simpele versies die je bij de lokale supermarkt koopt. Bij Balls & Glory in de Jakobijnenstraat maken ze er écht wat van. Iedere dag kun je kiezen tussen 4 versies, variërend van varkensvlees, kip en vegetarisch. De ballen zijn van groot formaat, lekker gekruid en nog eens gevuld ook! Wij kozen voor een 3-kazen-bal van varkensvlees met kaas en een ‘tikka masala’ bal, deze was gemaakt van kip en gevuld met een currypasta. Hiernaast kun je kiezen tussen de dagelijkse stamppot of de salade. Wat wij heerlijk vonden bij dit restaurant, is dat er vers fruit op tafel staat dat je gewoon mag pakken. Heel gezond en verfrissend!

→ Je vindt deze hotspot op Jakobijnenstraat 6 in Gent.

amadeus hotspots gent

Amadeus

Vleesliefhebber? Zoek Amadeus op! Dé specialist in spareribs en Irish Coffee, volgens menig Gentenaar. In de stad vind je meerdere vestigingen, zoals bij het bekende Belfort en Vooruit. In het restaurant vind je een open keuken, waardoor je jouw ribs vanuit de vriezer tot op je bord klaargemaakt ziet worden. Ben je on the road? Ze hebben hier ook een afhaalmenu! Meer woorden hoef ik er niet aan vuil te maken, toch?

→ Je vindt deze hotspots op de Plotersgracht 8/10 in Gent & Goudenleeuwplein 7.

Bidon Bar & Bicycle

Niet alleen Nederland is een stad vol fietsers, ook in België houden ze er wel van. Ondanks dat wij, uit ervaring, weten dat Gent niet een bepaald goede stad is om te fietsen vanwege de vele kleine, ongelijke tegeltjes, zie je toch veel mensen een poging doen (ja, ook wij…). Anyway, als je niet kan fietsen, dan maar combineren met wat lekkers! De inrichting van Bidon Bar & Bicycle is geheel gebaseerd op fietsen en wielrennen. Er staan diverse modellen, helmen en de bar heet dan ook niet voor niets Bidon natuurlijk.

→ Je vindt deze hotspot in Gent bij Bisdomkaai 25.

Simon-Says-Coffee-Bar-©-Andy-De-Decker-3

Simon Says

Deze kun je écht niet missen, letterlijk. Het kleurrijke gebouw trekt namelijk meteen je aandacht! Hoewel Gent voorzien is van een Starbucks, zal bijna iedere Gentenaar Simon Says als een van de betere koffiebars aangeven. Je kunt hier ook terecht voor een ontbijtje, lunch én een lekker wijntje aan het eind van de dag. En geloof ons: dat ontbijtje is echt de moeite waard. Het caféetje vind je op een hoek in de straat Sluizeken, nog geen 10 minuutjes lopen vanaf de Sint Jacobskerk! (foto door Andy de Decker)

→ Je vindt deze Gent hotspot bij Sluizeken 8.

Maak je tripje naar Gent nog toffer met deze hotel hotspots

Helemaal zin gekregen om naar Gent te gaan en je tripje nóg toffer te maken? Dan hebben we nog een paar leuke hotel tips voor je. Adresjes waar je namelijk echt wilt overnachten in Gent zijn:

Wil je juist wat meer weten over wat er te doen is in Gent? Check dan ook deze tips voor een dagje naar Gent, daarin staan een paar super leuke to do’s genoemd!

Meer lezen over Gent of andere toffe plekken in België?

Lees ook:

→ Bekijk hier al onze België artikelen