Superette hotspot in gent

De 5 leukste hotspots van Gent!

Ken je Gent al een beetje? Als jouw antwoord ‘nee’ is op die vraag, dan is het zeker een aanrader om een keer een bezoekje te brengen! Om je vast op weg te helpen en je een zorg uit handen te nemen, heb je hier alvast een lijstje van de 5 allerleukste hotspots voor een lunch, diner, of gewoon lekker een kopje koffie.

5x hotspots in Gent

Superette

Toen we dit restaurant zochten, waren we even bang dat we verdwaald waren. Het ligt namelijk best verstopt. Maar op de hoek van de Guldenspoorstraat vind je de Superette! In dit restaurant maken ze álles zelf, zelfs het brood wordt voor je neus gebakken. Verser en lekkerder kan dus bijna niet. De kaart is beperkt en voor de hele moeilijke eters kan het wat lastiger zijn om hieruit te kiezen, maar gelukkig hebben ze ook de basics zoals croissantjes. Ik koos hier voor een flatbread met een remoulade van knolselderij, maar ook de aardappelgratin met spek en rozemarijn is een aanrader als je trek hebt in wat warms. Je merkt het al: het alledaagse broodje carpaccio zit er hier niet in! De inrichting van dit restaurant is overigens ook super. Knus, enigszins ouderwets en industrieel, maar alles klopt en dat geeft gewoon net een extra pluspuntje tijdens je lunch!

Balls & Glory

Dit is vrijwel een begrip in België! En niet alleen in Gent, want van dit restaurant vind je ook vestigingen in bijvoorbeeld Brussel en Antwerpen. De specialiteit van Balls & Glory zijn, inderdaad, gehaktballen! En niet zomaar de simpele versies die je bij de lokale supermarkt koopt. Bij Balls & Glory in de Jakobijnenstraat maken ze er écht wat van. Iedere dag kun je kiezen tussen 4 versies, variërend van varkensvlees, kip en vegetarisch. De ballen zijn van groot formaat, lekker gekruid en nog eens gevuld ook! Wij kozen voor een 3-kazen-bal van varkensvlees met kaas en een ‘tikka masala’ bal, deze was gemaakt van kip en gevuld met een currypasta. Hiernaast kun je kiezen tussen de dagelijkse stamppot of de salade. Wat wij heerlijk vonden bij dit restaurant, is dat er vers fruit op tafel staat dat je gewoon mag pakken. Heel gezond en verfrissend!

amadeus hotspots gent

Amadeus

Vleesliefhebber? Zoek Amadeus op! Dé specialist in spareribs en Irish Coffee, volgens menig Gentenaar. In de stad vind je meerdere vestigingen, zoals bij het bekende Belfort en Vooruit dat vlakbij Backstay Hostel Ghent zit. In het restaurant vind je een open keuken, waardoor je jouw ribs vanuit de vriezer tot op je bord klaargemaakt ziet worden. Ben je on the road? Ze hebben hier ook een afhaalmenu! Meer woorden hoef ik er niet aan vuil te maken, toch?

Bidon Bar & Bicycle

Niet alleen Nederland is een stad vol fietsers, ook in België houden ze er wel van. Ondanks dat wij, uit ervaring, weten dat Gent niet een bepaald goede stad is om te fietsen vanwege de vele kleine, ongelijke tegeltjes, zie je toch veel mensen een poging doen (ja, ook wij…). Anyway, als je niet kan fietsen, dan maar combineren met wat lekkers! De inrichting van Bidon Bar & Bicycle is geheel gebaseerd op fietsen en wielrennen. Er staan diverse modellen, helmen en de bar heet dan ook niet voor niets Bidon natuurlijk.

Simon-Says-Coffee-Bar-©-Andy-De-Decker-3

Simon Says

Deze kun je écht niet missen, letterlijk. Het kleurrijke gebouw trekt namelijk meteen je aandacht! Hoewel Gent voorzien is van een Starbucks, zal bijna iedere Gentenaar Simon Says als een van de betere koffiebars aangeven. Je kunt hier ook terecht voor een ontbijtje, lunch én een lekker wijntje aan het eind van de dag. En geloof ons: dat ontbijtje is echt de moeite waard. Het caféetje vind je op een hoek in de straat Sluizeken, nog geen 10 minuutjes lopen vanaf de Sint Jacobskerk! (foto door Andy de Decker)

Meer lezen over Gent of andere toffe plekken in België?

Lees ook:

→ Bekijk hier al onze België artikelen