kampvuur amsterdam

5x restaurant met een kampvuur of open haard in Amsterdam

In de zomer met een biertje bij een kampvuur of in de winter met een kop warme choco voor een open haard, beide kunnen voor een ultieme chillmodus zorgen. Toastje met franse kaas erbij of juist een zak met van die zoete marshmellows. Mijn avond kan dan in ieder geval niet meer stuk. Toen ik in Amsterdam ging wonen had ik niet het idee dat je van die kampvuren of openhaarden in onze hoofdstad zou vinden, maar niets blijkt minder waar! Genoeg hotspots waar ze graag een pallet of ander stuk hout in de fik steken. Zowel binnen als buiten! Benieuwd waar je de hitte kunt opzoeken? Je ontdekt het in onderstaand lijstje:

1. Roest

Kampvuur op het terrein van Roest

Bij Roest kun je overdag een drankje drinken op hun strand en ‘s avonds chill je hier rondom grote kampvuren die worden gemaakt in oude verroeste boten. De ene avond draaien ze daarbij op de achtergrond relaxte RNB beats terwijl de andere avond in het teken van techno staat. Oh en als je zin hebt, soms verkopen ze binnen marshmellows! Lekker weg prikken dus nadat de vlammen eraan hebben gelikt!

Adres: Jacob Bontiusplaats 1, 1018 PL Amsterdam
Telefoon: 020-3080283

2. Hannekes Boom

Kruip voor de open haard bij Hannekes Boom

Bij Hannekes Boom kun je zomers lekker buiten chillen bij een van de tientallen picknicktafels die buiten staan of juist aan de rand bij het water. Maar ‘s winters is het hier ook goed toefen! Vooral als je een plekje weet te bemachtigen bij de geliefde open haard binnen.

Adres: Dijksgracht 4, 1019 BS Amsterdam
Telefoon: 020-4199820

3. Badhuis Javaplein

Chillen bij de open haard van Badhuis Javaplein

In hartje Oost vind je Badhuis Javaplein. Een gezellig restaurantje met een gigantisch terras dat in een oud badhuis gevestigd is. Het is zelfs een van de laatste badhuizen die in Amsterdam werden gebouwd, het gebouw dateert uit 1942. Maar genoeg geschiedenislessen! Want je moet hier vooral naartoe vanwege de gezellige open haard binnen.

Adres: Javaplein 21, 1095 CJ Amsterdam
Telefoon: 020-6651226

4. Cafe Noorderlicht

Kampvuren bij Cafe Noorderlicht

Wanneer je het gratis pondje naar de NDSM werf neemt kom je uit bij wat lijkt op een verlaten terrein met een kleine kiosk en soms een pannenkoeken boot in het water. Maar kijk je even goed, dan zie je al gauw bordjes die je naar Cafe Noorderlicht helpen. Eenmaal daar kun je binnen plaats nemen bij de open haard, maar buiten worden ook meer dan eens gigantische kampvuren gebouwd. Perfect plekje voor in de winter, maar ook in de zomer. Bovendien lijkt het soms net alsof je even op vakantie bent wanneer je naar Amsterdam Noord gaat. Van een afstandje kun je de skyline van Amsterdam zien en tegelijkertijd zit je met je voeten in wit zand.

Adres: NDSM Plein 102, 1033 WB Amsterdam
Telefoon: 020-4922770

5. Cafe Zurich

Drankjes doen bij de gezellige open haard van Cafe Zurich

Bij het Mercatorplein vind je Cafe Zurich. Ze omschrijven zichzelf als een sfeervolle huiskamer voor de buurt en in zo’n kamer kan natuurlijk een mooie open haard niet missen. Bovendien zit dit gebouw er ook nog eens uniek uit, dus genoeg redenen om hier een keer te borrelen of een hapje te eten. Mits de open haard brand natuurlijk!

Adres: Mercatorplein 2b, 1057 CB Amsterdam
Telefoon: 020-7165933

En, al zin in een avondje bij een open haard?

Of toch niet zo’n liefhebber van die geur van verbrand hout. Want eerlijk is eerlijk, die gaat toch echt vaak in je kleren zitten. Juist zin om nog meer hotspots van Amsterdam te ontdekken? Bekijk dan deze hotspots in Amsterdam Oost of deze leuke plekjes in Amsterdam Noord. Oh en hier hadden we de leukste gratis festivals, bioscopen en markten in Amsterdam op een rij gezet, ook een aanrader!