hidden places sri lanka Sinhraja aapjes

Op zoek naar hidden places in Sri Lanka? Ga naar deze drie onbekende plekjes!

Sri Lanka is een fantastisch land met veel diversiteit in natuur en cultuur. Niet voor niets  dat Sri Lanka de afgelopen jaren enorm is opgekomen als toeristische bestemming en de aantallen reizigers hard zijn toegenomen. Er zijn een paar bekende plekken die iedere reiziger gezien wil hebben zoals de Lion’s Rock en Ella, waar het dus ook wat drukker is. Maar er zijn zeker nog genoeg andere plekjes om te ontdekken in dit land die bijzonder genoeg zijn maar nog niet aan de reisroute van de meeste reizigers zijn toegevoegd. Lees hier meer over drie van deze nog onontdekte plekken in Sri Lanka.

3 hidden places in Sri Lanka voor op je reisroute

Sinharaja

hidden places sri lanka Sinhraja aapjes hidden places sri lanka Sinhraja waterval hidden places sri lanka Sinhraja wandeling hidden places sri lanka Sinhraja shirley hidden places sri lanka Sinhraja slang

1. Sinharaja Forest Reserve

Dit stuk regenwoud van Sri Lanka van ongeveer 11 hectare groot ligt in het zuiden van het land en relatief dichtbij bekende kustplaatsen zoals Galle en Matara, toch wordt deze bestemming niet zo vaak bezocht omdat het niet op de logische route richting Ella ligt. Maar omdat dit het enige stuk regenwoud van heel Sri Lanka is, voor ons toch de moeite waard om even een kleine omweg te maken. Dat hier weinig toeristen komen merk je meteen, want in Deniyaya, het plaatsje waar we overnachten, zien we niet anders dan lokale eettentjes en winkeltjes, geen restaurantjes te bekennen. Gelukkig zijn er wel wat accommodaties voor toeristen die ook alle maaltijden verzorgen. Wij sliepen in het guesthouse van Sandaru en Pali via The Local Package, wat als groot voordeel had dat we ook meteen een gids voor de volgende dag hadden om het regenwoud in te gaan. Opgeleid als bioloog wist deze gids ons oneindig veel te vertellen over alle planten, dieren en kruiden en hebben we zeldzame aapjes, giftige slangen en reptielen gespot!

Nilaveli

binnenland-Nilaveli-hidden-places-sri-lanka hidden-places-sri-lanka-Nilaveli-tocht-langs-de-kust strand-Nilaveli-hidden-places-sri-lanka wandeling-Nilaveli-hidden-places-sri-lanka

Uppuveli

Hidden places Sri Lanka Uppuveli Fernando's bar

hidden places sri lank Uppuveli zonsodnergang hidden places sri lank Uppuveli strand

2. Nilaveli & Uppuveli

Nilaveli is een klein dorpje aan zee in het oosten van het land en behalve het prachtige strand is er in het dorpje bijzonder weinig. Als je dus op zoekt bent naar rust en een echt meer lokale ervaring dan is dit the place to be. Misschien kwam het ook door het laag seizoen waarin wij reisden, maar de paar strandtenten die er waren, waren op dat moment gesloten en in het hele dorpje konden wij uiteindelijk één klein restaurantje vinden waar we iets konden eten. Je kunt vanuit hier prachtige fiets- of scootertochtjes maken langs de kust en ook het snorkelen bij Pigeon Island (waar je kunt zwemmen met haaien!) is echt een aanrader. Wil je toch net iets meer leven en keuze aan restaurantjes, dan kun je er ook voor kiezen om naar Uppuveli te gaan waar ook onze favoriete strandtent Fernando’s zit en waar je heerlijk de hele dag kunt luieren. Beide kustplaatsen bereik je via de grote havenstad Trincomalee waar tot onze verrassing herten op straat rond liepen! Zeker dus ook leuk om een middagje rond te struinen.

Hiriketiya

Hidden places sri lanka Hiriketiya strand Hidden places sri lanka Hiriketiya tempel Hidden places sri lanka Hiriketiya strandje Hidden places sri lanka Hiriketiya strand surfen

3. Hiriketiya

Wij hoorden over dit plaatsje van andere reizigers die daar een paar dagen door gebracht hadden en die vonden dat dit hét mooiste strand van Sri Lanka is, dus dat moesten we zien! Deze kleine baai is gevormd als een hoefijzer en is daarmee niet alleen heel idyllisch, het is ook perfect voor beginnende surfers. Die zie je dan ook bijna de hele dag in het water dobberen, te wachten op de volgende perfecte golf! Dit strand ligt aan het dorpje Hiriketiya waar het te merken is dat toeristen hun weg hiernaartoe nog maar net gevonden hebben. Je vindt hier nog geen grote hotels of toeristische appartementen, maar aan het strand vind je echt de meest romantische eettentjes waar je op een vlonder aan het water kunt eten. Wil je een iets meer lokale ervaring, loop dans een (respectvol) een rondje door het dorp of bezoek de nabij gelegen Wewurukannala Vihara tempel. Wil je ervoor zorgen dat de bestemming zo idyllisch blijft en dat de lokale bevolking profiteert? Boek dan een homestay of bij een kleine lokale ondernemer.

Twijfel je of je deze 3 hidden places in Sri Lanka ook wilt bezoeken?

Dus, wil je een keer iets anders of heb je zin in iets meer rust en een dagje minder andere reizigers om je heen tijdens je reis in Sri Lanka? Overweeg dan eens om naar een van deze plekken te gaan of ga zelf op zoek naar nog onbekende plekjes in Sri Lanka, want er is echt nog genoeg te ontdekken!

→ Bekijk hier al onze Sri Lanka artikelen