Waar ligt Oman_

Waar ligt Oman? En wat is de beste reistijd?

Waar ligt Oman eigenlijk? Het is helemaal niet zo gek als je dit land niet meteen kunt plaatsen. Zoveel mensen gaan er nog niet naartoe op reis en het ligt eigenlijk een beetje tussen het continent Afrika en Azië in. Oman ligt namelijk in het Midden-Oosten, tegen Jemen, Saudi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten aan. Vlakbij Dubai dus en ook dichtbij Abu Dhabi. Verder grenst Oman aan de Arabische Zee en in het noorden aan de de Golf van Oman.

Waar ligt Oman?

Op onderstaande kaart kun je nog eens goed zien waar Oman ligt:

Waar ligt Oman

De hoofdstad en highlights van Oman

Oman wordt officieel ook wel het Sultanaat Oman genoemd en de hoofdstad van het land is Muscat. Je vindt Muscat in het noorden, dichtbij de kust en het is zeker een stad waar je een dag of twee wilt spenderen. Het is een aardig groot land en de meeste reizigers bezoeken eigenlijk maar een klein deeltje dat rondom Muscat ligt. Vanuit de hoofdstad kun je namelijk redelijk makkelijk naar de woestijn rijden en ook de bijzondere valleien, de wadi’s, kun je vanaf Muscat in een paar uur bereiken. Wil je meer te weten komen over Oman? Lees dan ook zeker dit artikel waarin we een rondreis door Oman beschrijven.

De beste reistijd om naar Oman op vakantie te gaan

Nu je weet waar Oman ligt, vraag je je wellicht af wat de beste reistijd is om naar Oman te gaan. In principe is het slim om de zomer in Oman te mijden. Het is dan intens heet en niet altijd even fijn om buiten te zijn. De beste maanden om naar Oman op vakantie te gaan, is dus eigenlijk in november, december, januari, februari en maart. Het weer is dan ook warm, maar niet té heet.

Hoe is het weer en klimaat in Oman?

In Oman tref je een tropisch klimaat, het is er dus het hele jaar door lekker warm en in de zomer misschien zelfs wel te heet om er fijn te kunnen reizen. Gemiddeld ligt de temperatuur tussen de 25 en 35 graden en in de zomer kan het in de woestijn flinke uitschieters beleven, waarbij het makkelijk heter dan 40 graden wordt. Best grappig, want in de bergen kan het soms juist flink afkoelen.

waar ligt oman Oman vakantie nizwa Bimmah Sinkhole Oman

Hoe zit het met visa?

Als je naar Oman wilt, dan moet je vooraf online een visum aanvragen. Dit online proces duurt eventjes, maar moet je wel echt doorlopen. Je kan zo’n visa via de officiele website officiële website evisa.rop.gov.om online aanvragen. Let er ook op dat je paspoort nog lang genoeg geldig is, 6 maanden is namelijk het minimum.

→ Bekijk hier al onze Oman artikelen