Musandam Oman

Musandam in Oman: Voor spectaculaire fjorden & bijzondere snorkelspots

Wanneer je aan reizen in Oman denkt, schieten beelden van de woestijn, kamelen en bekende plekken in het sprookjesachtige Muscat vast door je hoofd. Maar daarnaast staat Oman ook bekend om haar prachtige natuur. Zo vind je er prachtige valleien als Wadi Shab en Wadi Bani Khalid. Maar op het schiereiland Musandam staat je ook veel moois te wachten. In dit artikel nemen we je mee naar deze bijzondere regio in het noorden van het land. Een gebied dat gekenmerkt wordt door dramatische landschappen, bergen van 2000 meter hoog, prachtige fjorden én een waanzinnige onderwaterwereld waardoor snorkelen en duiken hier een dikke aanrader is.

Dit wil je zien & doen in Musandam

musandam kasteel bezienswaardigheden oman

1. Khasab Castle

Dit kasteel, gebouwd in de 17e eeuw door de Portugezen, is een bijzondere plek om te bezoeken als jee in Musandam bent. Je kan in het museum meer te weten komen over de historie van deze plek en daarnaast is het kasteel prachtig om te zien.

2. Het hoogste punt: Jebel el Harim

Hier vind je het hoogste punt van Musandam en daarmee ook fantastische uitzichten. Je kan hier niet alleen naar toffe viewpoints gaan, maar er worden in dit gebied ook veel mountainbike tours georganiseerd. Als je dus een actief middagje wilt beleven, is dit de plek om naartoe te gaan!

dhow cruise musandam omanmusandam

3. Dhow Cruise

Dé manier om de kustlijn te verkennen, is tijdens een Dhow Cruise. Tijdens zo’n boottocht worden vaak verschillende stops gemaakt bij mooie plekken en je kan vanaf de boot eilandjes bezoeken, een stukje zwemmen en vaak is er een lekkere bbq.

4. Een van de mooiste fjorden: Khawr Njad

Het barst hier van de fjorden in dit deel van Oman en een van de mooiste plekken is Khawr Njad. Het fel blauwe water wurmt zich een weg tussen het rotsachtige landschap en vooral vanaf boven is dit waanzinnig om te zien.

Musandam Khawr Njad Oman

5. Snorkelen

Gek op de onderwaterwereld? Dan ben je in dit deel van Oman ook op de juiste plek. Je kan hier namelijk onwijs goed snorkelen en duiken, in het heldere water is super veel wildlife te vinden en vooral bij Lima Rock vind je veel vissen en grotten die je kunt ontdekken onderwater.

Musandam Oman

6. Dorpjes bezoeken: Lima & Kumzar

Bijzondere dorpjes zijn er ook in dit deel van Oman. Een dorpje dat je niet wilt overslaan is Lima. Het staat bekend om z’n handwerk, zo worden hier veel “Al Jarz” gemaakt, dit zijn een soort traditionele bijlen. Een ander dorpje wat bijzonder is, is Kumzar. Hier kan je alleen met de boot komen en ondanks de afgelegen ligging, is dit plaatsje best modern! Je vindt ook veel goede duikspots in de omgeving van Kumzar.

7. Relaxen in Dibba

Dé plek om te relaxen in Musandam is Dibba. Hier vind je namelijk een aantal van de mooiste hotels een stranden van dit deel van Oman. Een paar van de mooiste hotels zijn bijvoorbeeld:

Musandam bezienswaardigheden omanFort musandam oman

Je trip naar Oman plannen?

Je vindt Oman aan de Indische Oceaan en de Golf van Oman, in het Midden-Oosten. Vanuit Nederland kun je goed met KLM naar Oman vliegen. Je landt dan op het Muscat International Airport en je vliegt hier vanaf Schiphol al binnen 9 uur, naartoe met 1 tussenstop. Fijn is dat het vliegveld direct naast het centrum van Muscat ligt. Dus met een taxi of huurauto ben je binnen 15 minuten in het centrum en met het openbaar vervoer binnen 30 minuten. Meer informatie over de luchthaven en hoe je alles regelt? Check hier de website van Muscat International Airport.

Wil je meer lezen over Oman?

Wij hebben onwijs veel tips voor Oman online staan. Wist je bijvoorbeeld al alles over de highlights in de hoofdstad Muscat? Of dat je in Oman op het strand van Ras al Had schildpadden kunt zien die ‘s avond bij maanlicht aan land komen om hun eitjes te leggen? Er is echt onwijs veel te doen in Oman en wil je meer weten, check dan ook de website www.experienceoman.om voor meer tips en reisinformatie!

Oman musandam