Alles dat je wilt weten over het aanvragen van het Myanmar Visum

Voor een rondreis door Myanmar, ook wel Birma of Burma genoemd, heb je een toeristenvisum nodig en een paspoort dat tenminste zes maanden geldig is. Zo’n visum voor Myanmar kun je niet aanvragen on arrival dus je moet het van te voren regelen. Je kunt een visum voor Myanmar op drie manieren aanvragen: Je vraagt je visum voor Myanmar vooraf online aan via een reisorganisatie, bij de ambassade in Berlijn en Brussel of je bestelt een visum voor Myanmar via Evisa.moip.gov. Voor welke keuze je ook kiest, het is aan te raden om dit enige tijd van te voren te doen, want het kan soms even duren voordat je jouw visum daadwerkelijk ontvangt. Lees hieronder meer over de kosten van een visum voor Myanmar, de aanvraagprocedure voor het visum en wat je allemaal mee moet nemen voor de aanvraag.

lees alles over het aanvragen en de kosten van het Myanmar visum

Zo kun je een visum voor Myanmar aanvragen:

Je kan het visum voor Myanmar op verschillende manieren aanvragen. De drie manieren waarop je een visum voor Myanmar kan aanvragen vind je hieronder:

1. Zelf visum voor Myanmar aanvragen bij de ambassade

Je kan zelf het visum voor Myanmar aanvragen bij een ambassade. Voorheen moest je altijd (ook omdat er in Nederland (nog) geen ambassade van Myanmar was) jouw aanvraag bij de ambassade van Myanmar in Berlijn of Brussel doen. De ambassade van Myanmar in België is voor de meeste Nederlanders het meest dichtbij. Deze ambassade vind je bij Boulevard General Wahis 9, 1030 in Brussel. De ambassade is alleen doordeweeks open van 09:30 tot 17:00u dus je zal er op een werkdag naartoe moeten. Dit is waarschijnlijk de goedkoopste optie om je visum aan te vragen. Indien je meer informatie wilt kun je mailen naar info@embassyofmyanmar.be of kijk op hun site.

Wil of kan je niet helemaal naar Berlijn of Brussel? Je kan tegenwoordig ook online een aanvraag indienen bij de ambassade. Aanvragen bij de ambassade kan via de 4 stappen op deze site. Let wel even goed op als je dat doet, want zo’n e-visum is alleen geldig als je in Myanmar aankomt via een internationale luchthaven, dat zijn die bij Mandalay of Yangon. Hoe vraag je het e-visum via de ambassade aan:

 • Ga naar de site van het Ministerie van Myanmar en volg de stappen die hier staan
 • Betaal $70 voor je visum
 • Binnen 3 dagen ontvang je per mail de eVisa approval letter, deze moet je meenemen op reis want je moet hem tonen op het vliegveld

2. Visum voor Myanmar online regelen via een visum dienst

Een andere en iets gemakkelijkere optie om een visum voor Myanmar aan te vragen is via een visum service. Een visum aanvragen via zo’n bureau kost iets meer dan bij de ambassade maar je bespaart wel op reiskosten naar Brussel of Berlijn, ook hoef je geen dag vrij te nemen om naar de ambassade te gaan en via zo’n service wordt alles voor je geregeld. Je kan onder andere online een visum voor Myanmar aanvragen in het Nederlands via VisumBuitenland.nl.

Ook een eVisum aanvragen is tegenwoordig mogelijk via de ambassade (zoals bij punt 1 al stond, maar dan moet je zelf iets meer regelen). Dit kan via: www.evisa.moip.gov.mm. Je kan hier online een aanvraagformulier invullen, je upload een kleuren pasfoto en je betaalt hier vervolgens zo’n 70 dollar voor. Uiteindelijk zul je een brief met goedkeuring ontvangen en dit kun je tonen bij de grens van Myanmar. Deze optie is mogelijk sinds eind 2014.

3. Visum voor Myanmar aanvragen in Azië tijdens je reis

Je kan het visum voor Myanmar ook aanvragen in Thailand als je bijvoorbeeld vanaf Bangkok het vliegtuig naar Mandalay of Rangoon neemt. Dit zijn twee steden in Myanmar waar je gemakkelijk heen kunt vliegen met AirAsia voor ongeveer 100,- euro retour. Een visum aanvragen in Bangkok duurt gemiddeld 2 werkdagen. Als je je visum voor Myanmar wilt aanvragen in Bangkok moet je er verder op letten dat je er voor 12:00u bij het bureau bent waar je jouw aanvraag kunt doen, want tot die tijd worden visum aanvragen in behandeling genomen. De plek waar je jouw visum voor Myanmar kunt aanvragen vind je in Bangkok bij 132, Sathorn Nua Road.

Kosten visum Myanmar

Aan het visum van Myanmar hangt een prijskaartje. De kosten voor het visum hangen echter wel af van de manier waarop je het visum aanvraagt. Zo kost het aanvragen voor een visum voor Myanmar in Brussel of Berlijn ongeveer 25,- euro. Als je je visum hier aan vraagt moet je wel rekening houden met reiskosten naar Brussel of Berlijn en dat je er op een werkdag naartoe moet aangezien de ambassades in het weekend dicht zijn. De kosten voor het visum zijn bij een visumbureau 65,- euro en in Thailand betaal je omgerekend ongeveer 20,- euro. Let er wel op dat je in Thailand zo’n 2 dagen in Bangkok moet blijven voordat je visum voor Myanmar gereed is.

Wat moet je meenemen als je een visum voor Myanmar aanvraagt?

Als je een visum voor Myanmar gaat aanvragen moet je een aantal dingen mee nemen:

 • Geldig paspoort (ten minste 6 maanden geldig)
 • Kopie van je paspoort
 • Twee pasfoto’s (soms is het ook nodig om deze digitaal op een cd-rom of usb mee te nemen)
 • Visum formulier (dit kun je online downloaden van de website van de Myanmar ambassade in Brussel)
 • Work history formulier (dit formulier kun je downloaden van de site van de Myanmar ambassade)
 • Een papier met contact gegevens: adres, telefoonnummer & e-mailadres
 • Geld (Het bedrag dat je nodig hebt, varieert tussen de 20,- en 70,- euro)

Meer lezen over Myanmar en Azië?

Ben je op zoek naar reisinformatie over Myanmar? Lees dan ook eens onze tips voor het maken van een rondreis door Myanmar. Ga je meer landen in Azië bezoeken? Kijk dan eens naar de tips voor de buurlanden van Myanmar, zoals Thailand en het visum voor Thailand.

→ Bekijk hier al onze Myanmar artikelen

Over de auteur

Roëll de Ram
Founder & travelblogger

Hi, mijn naam is Roëll en ik ben de oprichtster van We Are Travellers! Een aantal jaar terug maakte ik mijn eerste backpackreis naar Brazilië, al snel volgde een wereldreis van 6 maanden en inmiddels kan ik niet meer zonder avontuur. Ik woon in Utrecht, maar reis nog meer dan eens de wereld over. Op We Are Travellers deel ik mijn tips voor de wereld met je.

6 reacties

 1. Marijn

  Omdat de regels m.b.t. visa zo snel veranderen zou het erg handig zijn om de datum van publicatie bij een artikel te vermelden.

  Beantwoorden
 2. Maaike

  Ik heb niet kunnen vinden of je ook een visum voor iemand anders aan kunt vragen. Ik reis zelf eerst een periode in Thailand. Een vriendin vliegt later naar Bankok en vanaf hier vliegen we samen door naar Myanmar. Het zou voor haar een stuk goedkoper zijn als ik haar visum in Bangkok aan kan vragen. Heeft iemand enig idee of dit mogelijk is? Dank!

  Beantwoorden
 3. Roelof Gort

  Ik ben van plan om 10 dagen in een meditation centre door te brengen in Myanmar. Daar heb ik een meditation visum voor nodig voor de tijd in het klooster. Daarvoor en daarna verblijf ik bijelkaar ook nog 10 dagen. Moet ik dan 2 visa aanvragen?

  Roelof Gort

  Beantwoorden
 4. Lilian

  In augustus 2017 een visum aangevraagd bij de ambassade van Myanmar in Chiang Mai. Het volgende heb je nodig:
  – Geldig paspoort
  – Kopie van paspoort
  – Twee pasfoto’s
  – Visum formulier, krijg je daar en moet je ter plaatse invullen
  – Kopie van je vlucht/vervoer naar Myanmar
  – Kopie van je bookingsbewijs van hostel/hotel of van je verblijfsadres
  – Geld (Het bedrag dat je nodig hebt, varieert tussen de 20,- en 65,- euro)

  Ambassade is open van 9:00 tot 12:00 voor aanvragen, er is geen kopiëer apparaat aanwezig. Er is bij het winkelcentrum in de buurt wel een shop waar je kunt printen en kopiëren. Ophalen kan de gehele dag; tussen 9:00-12:00 en 15:00-17:00.

  Beantwoorden
  • Isa

   Hi Lilian, dank voor je tip ! Kan je vervolgens ook ‘overland’ naar Birma? Wij willen op de fiets via Mae Sot. Fijn om te weten !

   Beantwoorden
  • jose

   Hoii Lilian,

   Weet je nog wat de kosten van dit visum was in Chiang Mai? En weet je nog hoe lang het duurde voordat je het visum kreeg?

   Groetjes

   Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.