Snorkelen gili eilanden gilis
Niels & Daphne

Snorkelen bij de Gili Eilanden!

In Indonesië zijn genoeg prachtige plekken om te snorkelen of duiken. Wij hebben tijdens onze rondreis door Indonesië twee snorkeltours gedaan en wat was dat gaaf… Je zwemt boven de meest kleurige vissen, ziet eindeloos veel koraal en als je gelukt hebt zie je ook gigantische beesten tijdens het snorkelen. Onze eerste snorkeltour was bij Nusa Lembongan en de tweede keer gingen we bij de Gili Eilanden snorkelen. Vanaf Nusa Lemongan zijn we met de tour naar een plaats geweest waar we manta rays hebben gespot, dat was super gaaf om te zien, en onderweg kwamen we ook nog een grote groep dolfijnen tegen. Een bizar mooi gezicht en dan hebben we het nog niet eens over de rotswanden langs de zee gehad. Als je dit leest zou je bijna niet denken dat het beter kan, maar ondanks dat we bij Nusa Lembongan manta rays en dolfijnen zagen, vonden we snorkelen bij de Gili Eilanden net even leuker!

Snorkelen gili eilanden gili's

Waarom je moet gaan snorkelen bij de Gili Eilanden

Bij de Gili Eilanden snorkelen is een ervaring die wij niet snel zullen vergeten. Het water was er nog helderder dan op andere plekken en er waren zoveel kleuren, verschillende vissen en nog veel meer andere prachtige dingen te zien. Bij Gili Air hebben we zelf een snorkel set gehuurd en zijn we om 7 uur in de ochtend op zoek gegaan naar schildpadden. Rond die tijd zijn ze op zoek naar eten en kan je ze makkelijker vinden omdat ze dan meer langs de kust zwemmen. We hadden er een aantal gevonden en we waren met ze mee gezwommen. Een super bijzondere ervaring om naast die gigantische beesten in het water te zweven! Het was wel eb dus we moesten een groot stuk door heel ondiep water voordat we ergens waren waar we goed konden zwemmen, maar dat was het helemaal waard! Hieruit blijkt dus ook, dat als je zelf een snorkel set huurt bij de Gili Eilanden je ook al heel veel kunt zien.

Zo ziet snorkelen bij de Gili Eilanden en Nusa Lembongan er uit!

Tijdens onze snorkel tours hebben we verschillende korte filmpjes gemaakt om je een zo goed mogelijk idee te geven van het snorkelen in Indonesië, reis even mee via onderstaand filmpje!

Prijzen snorkelen Gili Eilanden

Wij hebben twee snorkeltours gedaan in Indonesië en een keer een snorkel set gehuurd waarmee we vervolgens zelf op pad zijn gegaan. Onderstaand vind je de prijzen voor het snorkelen als je met een tour mee gaat en als je zelf een snorkel set huurt:

  • Tour Nusa Lembongan (3 uur): Rp 150.000 pp (€10,-)
  • Tour Gili Eilanden (3 uur): Rp 70.000 pp (€4,50)
  • Zelf snorkel set huren voor 1 dag: Rp 50.000 pp (€3,30)

Bij alle prijzen hebben we onderhandeld, maar zoals het altijd met onderhandelen gaat, met een beetje meer geluk zou het misschien nog goedkoper kunnen. Lees hier meer tips voor als je beter wilt worden in afdingen op vakantie!

Gili eilanden

Meer lezen over de Gili Eilanden?

Op We Are Travellers zijn nog meer tips te vinden voor de Gili Eilanden, zowel voor de meer bekende gili’s (Air, Meno en Trawangan) als voor het onbekende Gili paradijs: Gili Nanggu! Check hier trouwens ook de blog over Hidden Tours in Jakarta van Daphne & Niels!

Meer lezen over backpacken in Indonesië?

Lees ook:

Klein paradijs in Indonesië: Gili Nanggu Vulkaan-fanaten mogen dit niet missen: Bromo & Ijen Backpacken in Indonesië – Tips & tricks Gili eilanden (Gili’s)

→ Bekijk hier al onze Indonesië artikelen