7-eleven favoriete winkel azie

7-Eleven: Dé lievelingswinkel van elke backpacker in Azië

Na een avond stappen krijg ik altijd honger. In Nederland is alles (buiten het centrum) gesloten midden in de nacht en moet je het doen met de inhoud van je voorraadkast. En als al het bier op is, dan heb je pech gehad of moet je de buren lief aankijken. Wat een verademing toen ik afgelopen juli weer in Azië landde. Ik liep Bangkok in en stuitte direct op een 7-Eleven supermarkt. Ik glimlachte tevreden. I missed you, my favourite shop!

Backpackers-heaven in de 7-Eleven

7-eleven azie thailand

Vrijwel iedereen die door Azië reist kent de 7-Eleven. De supermarktketen zit overal ter wereld, maar in sommige Aziatische landen zo goed als op elke hoek van de straat. In Japan zijn er ruim 17.500 filialen en in Thailand meer dan 8000. Vierentwintig uur per dag geopend. En werkelijk alles wordt er verkocht, voor weinig geld. Wc-papier, nepnagels, chips, kant-en-klaar maaltijden, sigaretten, frisdrank, yoghurt, zonnebrand, fruit, en-zo-voort. En, ook niet geheel onbelangrijk, alcoholische dranken.

De welbekende 7-Eleven tosti’s

7-eleven in azie tosti

Momenteel ben ik in Maleisië en daar zijn ‘maar’ 1850 filialen, maar in Thailand liep ik de deur plat bij de 7-Eleven. Dat vertrouwde, irritante belletje bij binnenkomst, heerlijk. De tosti’s voor 25 bath (€0,60) heb ik allemaal veelvuldig uitgetest. Variaties met tonijn, ham/kaas, aardbeien, kip. De medewerkers doen ze voor je in het tosti-apparaat, et voilà. Als je om 06.30 uur paraat moet staan en niets is open, dan is dit perfect. Of na een feestje, wanneer de stad is uitgestorven en je vergaat van de honger.

Dag noedels en hallo westers (lees: Lays, yoghurt & Kinder Bueno’s) avondeten

7-eleven thailand lays

Maar 7-Eleven kan ook een rustpunt zijn. Even bijkomen van een wandeling in de hete zon. Ik heb nooit zo’n last van oververhitting en vind het er vaak frrrreezing, maar sommige medereizigers zeiden regelmatig “Ik ga even wat halen, en genieten van de airco”.  Ik heb zelfs een keer iemand horen zeggen “Ik word echt gelukkig als ik bij mijn hostel aankom en zie dat er een 7-Eleven naast zit”. Ik moet bevestigen dat dat inderdaad verdomde handig is. Als je even klaar bent met rijst en noodles of onbekende snacks, dan kun je je hier vol eten met Lays chips, Snickers, Kinder Bueno of Oreo. Lekker vertrouwd eten, én gegarandeerd succes voor de darmen.

Thuis iets vergeten? Grote kans dat 7-Eleven het heeft!

7-eleven wasmiddel

Niet alleen het assortiment van voedsel of frisdrank is uitgebreid. Er worden ook allerlei beauty producten verkocht. Denk aan wasmiddel of mosquito spray. Ook speelgoed voor kinderen of lokaal leesvoer. Een reisgenoot had een zaklamp nodig voor één van onze avonturen. We zochten allerlei winkels af, maar overal vond hij ze te duur. Toch maar even in de 7-Eleven vragen. En yup, 50 baht (€1,25) voor een goed werkende zaklamp.

Hoe relax zal het zijn als de eerste 7-Eleven in Nederland wordt geopend? Hoewel, de producten zullen lang niet zo goedkoop zijn. En de airco is dan helemaal geen verademing. En wat heb je aan koud water voor een paar centen als je ook kraanwater kan drinken? Nee, ik geniet volop van de 7-Eleven in het buitenland zolang ik aan het backpacken ben. En dat duurt nog wel even (check ook mijn artikel over hoe ik me heb voorbereid op mijn wereldreis)!

Wat zijn jouw favorieten bij de 7-Eleven en wat zou je denken van zo’n filiaal in Nederland?