Tips voor het aanvragen het Kenia visum

Wanneer je op reis gaat naar Kenia is het nodig om je voor te bereiden. Je moet  je rondreis plannen, vaccinaties halen, maar ook een visum regelen. Een visum is namelijk verplicht als je op reis gaat naar Kenia. Een visum aanvragen voor Kenia kan op verschillende manieren. Je kunt online een Kenia visum aanvragen, maar ook bij de ambassade in Nederland of pas bij aankomst in Kenia op de luchthaven. Over al deze opties vind je meer informatie hieronder.

Eerste stap: Zorg voor een geldig paspoortVisum

Zorg dat je paspoort bij vertrek uit Kenia ten minste nog zes maanden geldig is en twee vrije pagina’s bevat. Verloopt je paspoort bijna? Zorg dan dat je voor vertrek naar Kenia nog een nieuw paspoort aanvraagt. Reis je met kinderen? Zorg dan dat ook zij een geldig paspoort hebben.

Visum voor Kenia aanvragen

Het visum voor Kenia kun je op verschillende manieren aanvragen. Meer informatie over de drie verschillende mogelijkheden vind je hieronder op een rij:

1. Online een visum aanvragen voor Kenia

De makkelijkste optie voor jezelf is om online een visum aan te vragen via een betrouwbare organisatie. Je bespaart zo tijd, want je kan het gewoon vanuit huis aanvragen en je hoeft niet na een lange vlucht nog een visum aan te vragen bij aankomst in Kenia. Daar kunnen best lange rijen staan en na een vlucht van 8 a 11 uur, heb je daar niet altijd zin in. Je kan een visum aanvragen voor Kenia online aanvragen. Een e-Visum voor Kenia aanvragen in het Nederlands kan bijvoorbeeld online via VisumBuitenland.nl, vaak kun je gemakkelijk met iDeal betalen.

2. Zelf in Nederland een visum aanvragen voor Kenia

Een visum is voor een reis naar Kenia verplicht. Je kunt zelf van te voren een visum aanvragen bij de ambassade van Kenia in Nederland. Je vindt de Keniaanse ambassade in Den Haag maar ook de aanvraag via hen gaat online. Voor een visumaanvraag lever je je paspoort en een pasfoto in. Ook is het aan te raden om een kopie van je paspoort te maken. Het visum dat je uiteindelijk krijgt is drie maanden geldig en de kosten voor dit visum bedragen rond de € 40,-.

Ambassade Kenia in Nederland

Je vindt de ambassade van Kenia in Den Haag en de aanvraag voor een visum voor Kenia doe je online. Onderstaand is het adres te vinden evenals het telefoonnummer, openingstijden en de website:

Adres: Nieuwe Parklaan 21, 2597 LA, Den Haag
Openingstijden: 09:00-12:00 / 14:00-15:30
Telefoonnummer: 070 – 3504 215
Website: www.kenyanembassy.nl

3. Visum aanvragen in Kenia bij aankomst

Vraag je liever een visum aan bij aankomst in Kenia? Dat kan ook. Bij aankomst op de luchthaven van Nairobi kun je bij het visa department enquiry bureau een visum aanvragen. In prijs verschilt dit niet heel veel van thuis. Een reden om het toch in Nederland aan te vragen, is omdat je dan niet hoeft te wachten in de rij bij de visumbalie bij aankomst in Kenia. Het kan namelijk nog wel eens voorkomen dat het druk is bij het visa department.

→ Bekijk hier al onze Kenia artikelen

Over de auteur

Redactie We Are Travellers

De redactie van We Are Travellers deelt dagelijks nieuwe reistips over mooie bestemmingen of handige travel gadgets. Volg ons op social media of schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van dit online travel magazine!

10 reacties

 1. Jet

  Hallo,
  ik wil alvast een visum aanvragen van 3 maanden waarbinnen de reis gaat vallen. Ik weet alleen nog niet de exacte dat van aankomst en vertrek. Hoe pak ik dat aan? Want overal moeten aankomst en vertrekdatum ingevuld worden.

  Beantwoorden
  • Peter Wagteveld

   Ik wil een visum aanvragen voor 3 maand en dat in Kenia laten verlengen voor 3 maand.
   Mag ik bij de eerste aanvraag voor een visum voor 3 maand een ticket
   tonen waarbij de retour datum 6 maand naar de heen vlucht is gepland ?

   Beantwoorden
 2. Martina

  Visum regelen bij aankomst is al sinds 2015 niet meer mogelijk. Kan bij keniaanse ambassade of rechtstreeks digitaal. Alle bemiddelingsorganisaties maken het alleen maar duurder.

  Beantwoorden
  • Aredhel

   Marina
   Waar heb jij deze informatie vandaan?
   Ik heb net met ambassade in Brussel en Nederland gebeld, zij zeggen dat EU burgers gewoon op vliegveld visum kunnen aanvragen?

   Beantwoorden
 3. johan

  Makkelijk zelf toe doen. Werkwijze:

  Ga naar maak hier een account aan en volg alle stappen. Op bovenstaande site kun je na inloggen meteen voor het hele gezin of een hele vriendengroep makkelijk meerdere single entry visa aanvragen. Vul het formulier helemaal in.
  Zorg dat je een vierkante foto van 500×500 px klaar hebt staan en een foto of kopie van je paspoort. Deze moet je vanaf je PC uploaden. Aan het eind betaal je $51.00 (ongeveer €45,50) per visum en krijg je een ‘REF NO’. Daarmee kun je de status van je aanvraag bekijken. Let hiermee op: je krijgt geen bericht wanneer je visum is toegekend (of niet), het is dus regelmatig zelf inloggen en checken! Je klikt na het inloggen op ‘Profile’ en bij ‘Aproval’ staat dan na een paar dagen ‘issued’. Als je visum is afgegeven, druk dan op ‘view’. En klik dan door op ‘download’. Dit is je bewijs van je visum en betaling; dat druk je af en neem je mee.

  Beantwoorden
 4. Roel

  Als ik nou meer dan 3 maanden wil verblijven in Kenia hoeveel zou dat dan kosten? Iemand een idee ? Bijvoorbeeld 4/5 maanden. Weet iemand hoeveel een visum kost voor die periodes? Alvast bedankt!!

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.