Tips voor het aanvragen het Kenia visum

Wanneer je op reis gaat naar Kenia is het nodig om je voor te bereiden. Je moet  je rondreis plannen, vaccinaties halen, maar ook een visum regelen. Een visum is namelijk verplicht als je op reis gaat naar Kenia. Een visum aanvragen voor Kenia kan op verschillende manieren. Je kunt online een Kenia visum aanvragen, maar ook bij de ambassade in Nederland. Over al deze opties vind je meer informatie hieronder.

Eerste stap: Zorg voor een geldig paspoortVisum

Zorg dat je paspoort bij vertrek uit Kenia ten minste nog zes maanden geldig is en twee vrije pagina’s bevat. Verloopt je paspoort bijna? Zorg dan dat je voor vertrek naar Kenia nog een nieuw paspoort aanvraagt. Reis je met kinderen? Zorg dan dat ook zij een geldig paspoort hebben.

Visum voor Kenia aanvragen

Het visum voor Kenia kun je op verschillende manieren aanvragen. Meer informatie over de verschillende mogelijkheden vind je hieronder op een rij:

1. Online een visum aanvragen voor Kenia

De makkelijkste optie voor jezelf is om online een visum aan te vragen via een betrouwbare organisatie. Je bespaart zo tijd, want je kan het gewoon vanuit huis aanvragen en je hoeft niet na een lange vlucht nog een visum aan te vragen bij aankomst in Kenia. Daar kunnen best lange rijen staan en na een vlucht van 8 a 11 uur, heb je daar niet altijd zin in. Je kan een visum aanvragen voor Kenia online aanvragen. Een e-Visum voor Kenia aanvragen in het Nederlands kan bijvoorbeeld online via VisumBuitenland.nl, vaak kun je gemakkelijk met iDeal betalen. Of vraag deze aan via https://immigration.ecitizen.go.ke.

2. Zelf in Nederland een visum aanvragen voor Kenia

Een visum is voor een reis naar Kenia verplicht. Je kunt zelf van te voren een visum aanvragen bij de ambassade van Kenia in Nederland. Je vindt de Keniaanse ambassade in Den Haag maar ook de aanvraag via hen gaat online. Voor een visumaanvraag lever je je paspoort en een pasfoto in. Ook is het aan te raden om een kopie van je paspoort te maken. Het visum dat je uiteindelijk krijgt is drie maanden geldig en de kosten voor dit visum bedragen rond de € 40,-.

Ambassade Kenia in Nederland

Je vindt de ambassade van Kenia in Den Haag en de aanvraag voor een visum voor Kenia doe je online. Onderstaand is het adres te vinden evenals het telefoonnummer, openingstijden en de website:

Adres: Nieuwe Parklaan 21, 2597 LA, Den Haag
Openingstijden: 09:00-12:00 / 14:00-15:30
Telefoonnummer: 070 – 3504 215
Website: www.kenyanembassy.nl

→ Bekijk hier al onze Kenia artikelen