wat te doen in nairobi kenia trein mombasa
Marieke van Kuppeveld

Nairobi: Wat te doen in de hoofdstad van Kenia?

Daar sta je dan, na een lange vlucht ben je aangekomen in de hoofdstad van Kenia: Nairobi! Een immense stad met geuren, kleuren en heel veel gekkigheid. Terwijl je in de taxi naar je accommodatie zit komen de indrukken op je af. Overal waar je kijkt rijden met graffiti bespoten bussen (matatu’s) waar de vetste Afro Beats uit de luidsprekers knallen en de boda boda’s (motoren) halen je van links en rechts al zigzaggend in. Heb jij enkele dagen in Nairobi en weet je niet waar je naar toe moet? Wij vertellen het je!

#1 Giraffe Centre

In Karen ligt het Giraffe Centre, een centrum waar je giraffen kunt voeren, ze over je gezicht kunt laten likken met hun grote ruwe tong en meer kunt leren over deze diersoort. Als toerist betaal je 1500 KES, wat ongeveer neerkomt op 12 euro. Voor dit geld krijg je een zakje ‘giraffenvoer’ waarmee je de giraffen uit je hand kunt laten eten. Ben jij een echte giraffen-fan en heb je altijd al eens intiem willen zijn met deze wezens? Stop het brokje tussen je tanden en je zult gegarandeerd een heerlijke tongzoen ontvangen. Het geld gaat verder ook naar het project dat zorgt voor het behoud van deze diersoort en zijn leefomgeving.

wat te doen in nairobi kenia Giraffe Centre

#2 Sheldrick Elephant Orphanage

Ook in Karen ligt het Sheldrick Elephant Orphanage. Dit is dus goed in één dag te combineren met het Giraffe Centre! Hier worden jonge olifantjes opgevangen en grootgebracht, waarna ze later weer worden uitgezet in het wild. Dit olifantenweeshuis is maar 1x per dag te bezoeken. Stipt om 11.00 uur worden de olifantjes naar buiten gebracht en worden ze gevoerd. Terwijl ze met elkaar rollenbollen door de modder, vertellen de verzorgers het levensverhaal van alle dieren. Een ontzettend leuke experience voor jong en oud!

wat te doen in nairobi kenia Sheldricks Elephant Orphanage

#3 Masai Market

Wil jij de leukste souvenirs shoppen? Sla dan je slag bij de Masai Market. Ga voor mooie Maasai kleden, prachtige manden of indrukwekkende schilderijen. Vergeet vooral niet af te dingen, vaak kun je voor minder dan de helft van de prijs die genoemd wordt het souvenirtje mee naar huis nemen. Begin dus alvast met oefenen!

Masai Market Nairobi Kenia

#4 Nyama Choma bij Harry’s Tavern

Het échte Kenia proeven? Dat kan bij Harry’s Tavern! Hier vind je namelijk Nyama Choma (gebraden geit) vers van de bbq. Een ware delicatesse onder de Nairobianen. Neem plaats op de plastic stoeltjes en geniet van het geroezemoes om je heen. Bestek is hier overbodig, knauw heerlijk het vers gebraden vlees van de botjes terwijl je met je handen nog een stuk Ugali in je mond schuift. Voor een prima prijsje heb jij hier zeker je buikje goed rond gegeten.

wat te doen in nairobi kenia Nyama Choma Harry's Tavern

#5 Kitenge Shoppen in CBD

Tijdens je avonturen door de stad zie je op elke hoek wel iemand met prachtig gekleurde kleding. Rood, geel, blauw en groen, waar je ook kijkt, de vrolijke kleuren vliegen je om de oren. Ben jij ook helemaal weg van de prachtige Afrikaanse stoffen die iedereen op straat aan heeft? Vergeet dan vooral niet een cultureel uitstapje te maken naar CBD. Dit is het drukste gedeelte van de stad, waar de matatu’s, boda boda’s en mensen chaotisch al zigzaggend een weg banen door de menigte. In dit gedeelte van de stad vind je de allerleukste kleine shopjes met honderden soorten stoffen in alle kleuren en printen. Voor zo’n 1200 tot 1500 KES heb jij een grote lap stof met de mooiste Afrikaanse opdruk. Let wel goed op je spullen als je door CBD loopt! Stop je telefoon en portemonnee goed weg en zorg dat je je tas goed bij houdt. Het zal niet de eerste keer zijn dat er een telefoon uit je hand gegrist wordt of je tas stiekem wordt opengeritst. Goed opletten dus, maar vooral genieten!

wat te doen in nairobi kenia mombasa

#6 Railway Nairobi – Mombasa

Van plan om naar de prachtige Keniaanse kust af te reizen? Van Nairobi naar Mombasa ligt een uitstekende treinverbinding. Dit spoor is aangelegd door de Chinezen en dat is aan alles te merken. De security is streng en de trein vertrekt altijd precies op tijd. Het spoor gaat dwars door Tsavo National Park, wat betekent dat je vanuit het raam olifanten, zebra’s en giraffen kunt spotten! Dat is weer eens wat anders dan koeien en schapen! Het is een prachtige rit die je zeker niet wilt missen. In zo’n 5 à 6 uurtjes ben je in Mombasa waar je strandvakantie kan beginnen. Oh en ben je benieuwd naar de mooiste stranden van Kenia? Die vind je hier!

→ Bekijk hier al onze Kenia artikelen