bounty eiland brazilie

Pipa: Chillen in een Braziliaans surfparadijs en hippiedorp

Surfparadijs en hippiedorp Pipa in noord-oost Brazilië

In het noordoosten van Brazilië vinden we Pipa. Een klein dorpje dat gekenmerkt wordt door de mooiste stranden en een gezellige hippiecultuur. Zoals je het misschien al verwacht is Pipa daardoor een ultieme zonbestemming in Brazilië en verschillende typen reizigers zijn al verliefd geworden op dit hippiedorpje dat ligt aan een betoverende blauwe zee. Zo komen surfers graag naar Praia da Pipa om de golven te trotseren. Maar ook natuurliefhebbers kunnen er hun hart op halen, want naast surfen kun je in Pipa meer dan goed dolfijnen bekijken en er op sommige plekken zelfs mee zwemmen. Verder kunnen ook carnaval liefhebbers in Olinda en Pipa terecht, want dit Braziliaanse feest wordt hier volop gevierd. Benieuwd geworden naar Pipa? Lees hieronder meer over dit bijzondere dorpje in Brazilië.

Wat wil je doen in Pipa?

1. Havaianas slippers kopen in Pipa

In Pipa vind je genoeg winkeltjes en eigenlijk kun je Brazilië niet verlaten zonder een paar Havaianas teenslippers te hebben gekocht. Doe dit dus zeker als je in Praia da Pipa bent en kijk ondertussen rond of je nog andere leuke souvenirs vindt.

2. Dolfijnen spotten in Pipa

Wie dolfijnen wilt zien moet in Pipa naar Praia do Golfinhos gaan. Het kost wat energie, maar de beloning is het uiteindelijk meer dan waard. Bij dit strand kun je namelijk heel wat dolfijnen zien zwemmen vanaf het strand!

3. Chillen op de heerlijke stranden in Pipa

De meest bekende stranden in Pipa zijn Praia da Pipa en natuurlijk Baia dos Golfinhos waar je dolfijnen kunt bekijken. Maar ook Praia do Madeiro is een aanrader net zoals Praia do Amor.

4. Caipirinha’s drinken alsof het water is!

Een kustplaats is niet compleet zonder gezellige barretjes en restaurantjes. Als je in Pipa bent moet je dan ook zeker een Caipirinha cocktail drinken bij een van de tentjes.

5. Maak een uitstapje naar Natal

Vanuit Pipa kun je prima een uitstapje maken naar Natal. Ook dit is een populair kustplaatsje waar je lekker kunt zwemmen en gezellig kunt eten.

6. Brazilië op een actieve manier beleven?

Doe je graag actieve dingen tijdens je vakantie, maar ben je niet zo van het surfen? Dan kun je rondom Pipa ook een kayaktour bij Tibau do Sul doen of met een squad door de duinen rijden.

→ Bekijk hier al onze Brazilië artikelen