Iguacu watervall in Brazilie

Bezoek Foz do Iguacu, de watervallen op de grens van Brazilië, Paraguay en Argentinië

Op de grens van Brazilië, Paraguay en Argentinië vinden we in het Nationale park Iguacu de grootste watervallen van Zuid Amerika, Foz do Iguaçu. Deze watervallen zijn in totaal zo’n 2,7 kilometer breed en het water valt er met een immense snelheid naar beneden. Op sommige plekken zelfs meer dan 80 meter diep! Deze denderende en brullende watervallen mag je tijdens een reis naar Brazilië dan ook eigenlijk niet overslaan.

Foz do Iguaçu watervallen

Iguacu hoogtepunt: de Duivelskeel

Een van de mooiste plekken om naar dit waterwonder te kijken is bij de Duivelskeel, ook wel Garganta do Diabo genoemd. De Duivelskeel bestaat uit een grote geronde waterval van zo’n 150 meter breed waarin het water tientallen meters de diepte in stort. Bovendien is dit de precieze plek waar Argentinië van Brazilië wordt gescheiden. Gouden tip: Neem een poncho mee als je de Iguacu watervallen gaat bezoeken! Anders is de kans erg groot dat je doorweekt terug naar je hostel moet en dat wil je waarschijnlijk liever niet.

Rondom Foz do Iguacu

Leuk om te weten, is dat de watervallen en de rivier de rio Paraná de natuurlijke grens vormen tussen Brazilië en Paraguay. Hierdoor vinden we dichtbij deze immense watervallen ook het drielandenpunt Marco das Três Fronteiras, waar Brazilië haar buurlanden Argentinië en Paraguay ontmoet.

Beste reistijd om Iguacu te bezoeken?

Ook voor Iguacu zijn er goede en minder goede tijden om een bezoek te brengen. De watervallen zijn namelijk op hun mooist als er veel regeval is geweest en dat is veelal in het winter of herfst seizoen. Naast het kijken naar de watervallen kun je er dan ook mooie wandelingen maken door de groene omgeving.

→ Bekijk hier al onze Brazilië artikelen