Wanneer je een meerdaagse tour in de Pantanal maakt, beginnen de dagen vroeg. ‘s Ochtends sta je voor zonsopgang op om papegaaien, tarantula’s, alligators en miereneters te spotten tijdens een wandeling door de groene moerassen. ‘s Middags trek je met de boot dieper het moeras in en zie je tijdens het piranha-vissen talloze apen voorbij komen. Terug in de lodge kun je genieten van een typisch Braziliaans gerecht met verse groenten, vis, rijst, bonen en als toetje verse vruchten. Met in de avond als afsluiting een night safari waarbij je als je geluk hebt een jaguar of anaconda ziet om uiteindelijk de nacht te eindigen in een hangmat!

Pantanal

Lodges in de Pantanal

Je vindt vele lodges in de Pantanal. Hier verblijf je veelal 2 tot 3 nachten. Toch beleef je de ultieme Pantanal ervaring pas als je niet in een lodge, maar op een camping verblijft! Onze favoriet: Camping Santa Clara. Je slaapt er in kleurrijke hangmatten, krijgt lekker eten, wordt wakker bij zonsopkomst en ziet er talloze alligators en maakt bijzondere excursies.

Naar Pantanal vanaf Campo Grande

Vanaf de stad Campo Grande kun je gemakkelijk meerdaagse tours boeken naar de Pantanal. Campo Grande is de hoofdstad van de staat Matto Grosso do Sul. In de stad zelfs is niet heel veel te beleven, waardoor het aan te raden is om er bij aankomst zo snel mogelijk een tour te boeken.

Malaria in de Pantanal?

Malariapillen worden aangeraden bij een reis naar de Pantanal. Daarnaast worden voor reizen naar Brazilie ook vaccinaties tegen DTP en Hepatitis A aangeraden. Maar vergeet ook niet zoiets simpels als Deet anti muggenspray en iets dat beschermt tegen de zon. Zorg dat je voorbereid op reis gaat en overleg eventueel van te voren eerst met je huisarts of de GGD.

Welke dieren vind je in de Pantanal?

In de Pantanal zul je vele dieren tegenkomen. De meest voorkomende zijn: Alligators, papegaaien, piranha’s, anaconda’s, miereneters, tarantula’s en toekan’s.

→ Bekijk hier al onze Brazilië artikelen

Over de auteur

Roëll de Ram
Founder & travelblogger

Hi, mijn naam is Roëll en ik ben de oprichtster van We Are Travellers! Een aantal jaar terug maakte ik mijn eerste backpackreis naar Brazilië, al snel volgde een wereldreis van 6 maanden en inmiddels kan ik niet meer zonder avontuur. Ik woon in Utrecht, maar reis nog meer dan eens de wereld over. Op We Are Travellers deel ik mijn tips voor de wereld met je.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Verliefd op Nederland banner 2