Salvador de Bahia brazilie

Dansen, capoeira en foto’s maken in Salvador de Bahia in Brazilië

Reistips Salvador de Bahia

Salvador de Bahia vind je in het noord oosten van Brazilië en is dé stad van het Braziliaanse carnaval. Veel mensen zien Rio de Janeiro als thuisbasis van dit feest, toch wordt het Carnaval pas echt goed gevierd in Salvador. Ook vind je in Salvador een overdaad aan Capoeira en je kunt er dan ook goed een lesje meepikken. Verder zijn de kleurige koloniale huisjes en lekkere Braziliaanse gerechten zoals Acarajé kenmerkend voor Salvador. Wanneer je in Salvador de Bahia bent moet je ook zeker een wandeling maken door het historische centrum van de stad, genaamd Pelourinho, maar ook het strand van Salvador is een echte aanrader.

Wandelen door Pelourinho

Pelourinho is het oudste plein van Salvador, de wijk waar je het plein vindt wordt dan ook wel het historische centrum genoemd. Rondom Pelourinho vind je talloze kleurige huizen. Van pastel blauw tot zomers geel en liefelijk roze. In de kronkelige straatjes kun je gemakkelijk een aantal uur rondlopen en onderwijl genieten van een verse vruchtensap. Leuke souvenirs vind je hier ook volop. Zo zijn er talloze winkeltjes waar schilderijen worden verkocht en op sommige plekken kun je op de foto met traditioneel geklede Bahiaanse vrouwen die worden gekenmerkt door hun reusachtige jurken.

Chillen op het strand

Salvador de Bahia ligt aan de kust van Brazilie en je vindt hier dan ook een uitgestrekt strand waar je prima kunt zwemmen. Op sommige dagen zie je er Brazilianen hun capoeira kunsten vertonen en met name in het weekend kan het er druk zijn.

Capoeira lessen

Wil je graag capoeira leren? Dan is Salvador de juiste plek. De meeste hostels hebben wel informatie over goede capoeira scholen. Wil je graag eerst wat meer zien van de Braziliaanse vechtsport capoeira? Ga dan naar het strand en met wat goed geluk zie je daar mensen deze sport beoefenen.

Met de Elevador Lacerda

Een typisch kenmerk van Salvador de Bahia is de oude lift Elevador Lacerda. Deze art deco lift verbind het strand met het hoger gelegen historische centrum. De lift is leuk om gezien te hebben maar het ritje zelf is niet heel bijzonder, aangezien de lift vooral wordt gebruikt als openbaar vervoer om van de ene naar de andere wijk te gaan.

Shoppen in Salvador

In Salvador de Bahia vind je genoeg winkels. Zo kom je typische souvenir winkeltjes vooral tegen rondom Pelourinho, maar kun je ook naar hartelust je geld spenderen in de Shopping Barra. Dit is een grote mall waar je ook winkels vind van bekende merken.

Acaraje eten

Een typische streetfood uit Salvador de Bahia is Acarajé. Dit is een typische Braziliaanse snack gemaakt van een bol gefrituurde bonen en ui waar vervolgens verse groentes, noten en garnalen worden gestopt.

Surfen

Salvador de Bahia wordt gekenmerkt door mooie stranden en je kunt hier op sommige plekken ook surfen. Ga daarvoor naar het strand Piatã.

→ Bekijk hier al onze Brazilië artikelen