Fortaleza in Brazilie

Chillen in Fortaleza en crossen over de zandduinen van Cambuco

Op vakantie naar Fortaleza

Denk je aan Fortaleza, dan denk je aan zon, strand en zee! Je vindt deze kustplaats in het noorden van Brazilië dichtbij de andere bekende strandplaats Natal. Fortaleza wordt gekenmerkt door een uitgestrekt strand. Gevuld met parasols, lichtbedden en barretjes. Daar kun je aan het eind van de dag een verfrissende caipirinha cocktail bestellen en ‘s middags heerlijk eten. Probeer bijvoorbeeld eens Acarajé! ‘s Avonds vind je in het centrum van Fortaleza genoeg uitgaansgelegenheden en restaurants. Maar de Beira Mar nightmarket waar je naar hartelust souvenirs kunt shoppen is ook zeker een aanrader. Fortaleza is niet alleen populair bij toeristen uit andere landen dan Brazilië, ook de Brazilianen zelf gaan hier graag naartoe op vakantie.

Crossen over de Cumbuco zandduinen

Wanneer je in Fortaleza bent, moet je ook zeker een dag de bus nemen naar het nabij gelegen Cumbuco. Je vindt hier een mooi palmbomen strand, maar het meest leuke aan dit gebied zijn de zandduinen en de wind die ervoor zorgt dat je hier perfect kunt kitesurfen. Een tour door de zandduinen kun je gemakkelijk boeken bij het strand, je ziet daar verschillende fel gele jeeps staan waar je met vier personen en een chauffeur in kunt. Hij neemt je dan mee op een harde snelheid door het geel gekleurde zand. Bereid je wel voor, want de kans is groot dat je onder het zand terugkomt. Helemaal als je er ook voor kiest om te gaan sandboarden!

Souvenir shoppen in Fortaleza

Niet alleen de Beira Mar nightmarket waar we het al eerder over hadden is een aanrader in Fortaleza. Wie van shoppen houdt en met name van souvenirs moet ook zeker naar de Central Market in Fortaleza gaan. Je vindt daar Havaianas slippers in overvloed, mooie kleden, t-shirts en andere hebbedingetjes. Gouden tip: Oefen een beetje op je Portugees, want de kans is groot dat de verkopers weinig tot geen Engels spreken en met een taalbarrière gaat onderhandelen altijd wat lastiger.

→ Bekijk hier al onze Brazilië artikelen