Antarctica penguin

Vanuit Argentinië reizen naar Antarctica

Reizen naar Antarctica

Een reis maken naar Antarctica staat bij veel mensen op hun bucketlist. Niet zo gek, want wie wil er nou niet door reusachtige massa’s ijs varen, groepen penguins hun grappige loopje zien doen en ‘s avonds met grote ogen naar het zuiderlicht kijken? Het enige nadeel is dat een reis naar deze bijzondere bestemming niet al te goedkoop is. Toch konden wij het niet laten om op een rijtje te zetten waarom je écht moet beginnen met sparen voor een reis naar dit gebied. Lees snel verder en pak je bucketlist er vast bij, want na dit artikel staat Antarctica vast en zeker ook op jouw lijstje!

Antarctica

Allereerst wat algemene informatie, het continent Antarctica ligt op de zuidpool van de aarde en is het dunst bevolkte en minst bevuilende continent van de wereld. Antarctica wordt gekenmerkt door grote ijsmassa’s, zo bestaat Antarctica voor meer dan 90% uit ijs en is het de koudste plek op onze aardbol. Antarctica is een op zichzelf staand continent, maar in de geschiedenis zijn verschillende delen wel geclaimd door de omliggende continenten. Zo behoort een van de grootste delen tot Australië, maar wat betreft reizen komt een groot deel van het toerisme vanuit Argentinië.

Genieten van een uitzicht vol gletsjers en ijskappen

We zeiden het net al, Antarctica bestaat voor meer dan 90% uit ijs. Een van de grootste redenen om naar Antarctica te gaan is dan ook om te genieten van het bijzonder witte uitzicht. Wanneer je in Antarctica bent zul je veelal omringt zijn door ijskappen en gletsjers. Dit is iets wat je niet op veel andere plekken mee zult maken. De beste manier om van het uitzicht te genieten is vanaf een boot. Daarnaast is het ook bijzonder om een wandeling te maken over het ijs, te kamperen in de buitenlucht of om te kajakken tussen de ijskappen.

Zuiderlicht kijken in Antarctica

Niet alleen de ijskappen en gletsjers zorgen dat het uitzicht in Antarctica betoverend is, ook het zuiderlicht zorgt ‘s avonds voor een spectaculaire show. Vele mensen kennen eigenlijk alleen het noorderlicht, dat je onder andere goed kunt bekijken vanuit Noorwegen of Ijsland. In Antarctica kun je echter een zelfde soort lichtverschijnsel zien, alleen wordt het dan geen noorderlicht maar zuiderlicht genoemd. Het zuiderlicht bestaat uit een lichte gloed van gekleurde en bewegende lichtbogen, stralenbundels of lichtgordijnen. Een bijzonder luchtspektakel dat vooral ‘s avonds in de wintertijd goed te bekijken is.

Wild life op Antarctica

Tot slot vind je op Antarctica ondanks de grote hoeveelheid ijs en het gebrek aan planten, een aantal bijzondere diersoorten. Zo kun je langs de kust van Atarctica walvissen zien, verschillende soorten penguins en zeehonden. Deze dieren halen hun voedsel uit het water rond Antarctica en kunnen daardoor overleven op dit ijskoude continent.

Reizen naar Antarctica op jouw bucketlist?

Enthousiast geworden over het maken van een reis naar Antarctica? Dan is het aan te raden om nu alvast te beginnen met sparen, want een reisje naar dit bijzondere gebied is aan de prijzige kant. Je betaald al gauw meer dan 5000 euro voor een rondreis van drie weken. Zo’n reis bestaat veelal uit een vlucht naar Argentinië en vanaf daar vertrek je met een cruiseschip naar de zuidpool. Kijk voor meer informatie eens bij de rondreizen van Sawadee. Plan je liever zelf je reis naar Antarctica? Begin dan met het boeken van een vliegticket naar Argentinië en reis daar naar het Ushuaia. Vanaf dit punt kunnen boten geboekt worden en tours die richting Antarctica gaan. Wanneer je een beperkt budget hebt, is het aan te raden om in Ushuaia zelf je tickets te regelen. Soms zijn er last minute toch ergens nog plaatsen vrij met als gevolg dat de prijzen lager zijn.