Praktische tips voor als je gaat reizen in Argentinië

Wanneer je aan Argentinië denkt, denk je aan Tango dansen, de gigantische Iguacu watervallen en Buenos Aires. Toch kun je tijdens een rondreis door dit Zuid Amerikaanse land nog veel meer zien. Zo vind je in Argentinië het gebied Patagonië, dat ook wel omschreven wordt als het eind van de wereld. Patagonië ligt dichtbij de Zuid Pool en een van de bekendste stadjes in dit gebied is Ushuaia. Ushuaia is de meest zuidelijkste stad ter wereld en is met name populair dankzij het nationale park Tierra del Fuego, de Vallei van de Wolven en het Beagle Kanaal. Naast dit natuurschoon kent Argentinië ook gezellige steden zoals de studentenstad Cordoba, waar je naast een bruisend nachtleven ook mooie gebouwen en het ouderlijk huis van Che Guevara vindt. Voor het proeven van Argentijnse wijnen kun je terecht in Mendoza of Salta.

5 x doen in Argentinië als je er gaat reizen

1. Buenos Aires

Wanneer je naar Argentinië gaat kan een bezoek aan Buenos Aires niet ontbreken. Geniet er van het Tango dansen, bezoek het bijzondere graf van Evita, juich mee tijdens een voetbalwedstrijd en duik ‘s avonds het bruisende nachtleven in.

2. Argentijnse wijnen

Bezoek tijdens je rondreis Salta of Mendoza en geniet er van de volle en zware Argentijnse wijnen tijdens een wijnproeverij.

3. Het einde van de wereld

Trek naar het zuiden van Argentinië naar het gebied Patagonië en zie daar het einde van de wereld in het meeste zuidelijke stadje Ushuaia. Vanaf hier kun je bovendien tours boeken naar het bijzondere Antarctica.

4. Iguacu watervallen

Een van de highlights van Argentinië zijn de Iguacu watervallen. Deze watervallen kun je zowel vanaf Brazilië als Argentinië bezoeken en moet je zeker niet overslaan tijdens je rondreis door Argentinië. Lees meer

5. Argentijns eten

Naast Argentijnse wijnen moet je tijdens je rondreis ook volop genieten van het heerlijke eten in dit land. Zo kun je in Argentinië de lekkerste Argentijnse steaks eten en daarna genieten van het zoete Dulce de Leche.

Vakantiebestemmingen 2019 argentinie

Visum Argentinië

Wanneer je op reis gaat naar Argentinië heb je geen visum nodig als Nederlander. Een paspoort dat ten minste 6 maanden geldig is, is daarentegen wel verplicht. Daarnaast krijg je bij aankomst in Argentinië een stempel in je paspoort en een toeristenkaart, daarvan is het belangrijk dat je hem bewaart omdat je de toeristenkaart aan het eind van je reis weer moet inleveren. Deze toeristenkaart is 90 dagen geldig.

Vaccinaties Argentinië

Voor een rondreis naar Argentinië zijn geen vaccinaties verplicht. Wel kan een inenting tegen DTP worden aangeraden door de huisarts of GGD evenals een vaccinatie tegen Hepatitis A. Een vaccinnatie tegen Gele Koorts wordt daarnaast ook aanbevolen, met name wanneer je naar de noordelijke beboste gebieden en de Iguacu watervallen gaat. Raadpleeg voor je naar Argentinië vertrekt altijd even je huisarts, zo weet je zeker dat je goed bent ingeënt.

Betalen in Argentinië

In Argentinië betaal je met de Argentijnse Peso. Argentinië is in vergelijking met Nederland redelijk duur en een reis naar Argentinië is dan ook niet erg goedkoop. Je kunt in Argentinië gebruik maken van je pinpas, zo zijn er op vele plekken ATM’s te vinden waar je geld kunt opnemen. Een creditcard kan echter ook soms handig zijn, bijvoorbeeld voor het reserveren van hotels of excursies.

Beste reistijd Argentinië

Bij Argentinië denk je al snel aan heerlijke zomerse temperaturen, maar in dit land kan het erg koud worden. Zo is het in onze zomermaanden juni, juli en augustus winter in Argentinië en ligt de temperatuur in het noorden en midden van het land rond de 17 graden. In het zuiden nadert de temperatuur in deze periode zelfs het nulpunt. Wanneer je naar Noord of Midden Argentinië wilt zijn de maanden april en mei of september en oktober de beste maanden om te reizen, de temperatuur ligt dan gemiddeld tussen de 20 en 25 graden. Trek je liever naar het zuiden? Zorg dan dat je in de maanden december, januari of februari naar Argentinië vertrekt.

Goedkope vliegtickets

Goedkope vliegtickets voor Argentinië zijn voordelig te boeken bij Skyscanner. De meeste vluchten naar Argentinië landen in Buenos Aires.

Highlights Argentinië

  • Buenos Aires
  • Iguacu
  • Cordoba
  • Salta
  • Mendoza
  • Patagonië