Reispodcasts

Lekker luisteren: 5x de leukste reispodcasts

Wegdromen bij mooie reisverhalen, vooronderzoek doen voor je eigen reizen of gewoon geïnspireerd raken door de avonturen van andere reizigers? Een reispodcast luisteren is dan sowieso een goed idee. Of je nou in Europa op vakantie gaat of een wereldreis wilt maken, voor iedere reis is wel een mooie podcast te vinden. We zetten de vijf leukste reispodcasts voor je op een rijtje, zodat je alvast inspiratie op kunt doen voor jouw ideale reis.

Ontdek de leukste reispodcasts

Reispodcasts

1. Reispodcast ‘Along with Annika’

De reispodcast van Annika neemt je mee op pad naar Centraal-Azië, over de Zijderoute. In ‘Along with Annika’ ga je met Annika op reis door landen en hoor je meer over de lokale bevolking in de interviews die ze houdt met hen. Annika interviewt mensen over hun dromen, lokale gerechten, corruptie, vriendschap, de liefde en lokale gebruiken. Die verhalen vangt ze in haar podcast. Op deze manier komen de landen waardoor ze reist, tot leven voor jou als luisteraar. Ze laat je de landen in Centraal-Azië op een andere manier beleven dan alleen de toeristische hoogtepunten uit te lichten, maar gaat echt de diepte is. Annika reist al zo’n vijftien jaar over de wereld met haar rugzak en verzamelt op die manier haar verhalen. Een aflevering van de podcast duurt tussen de vijftien minuten en een half uur.

Luister de podcast hier!

2. Solo reizen de Podcast

Van India tot aan Latijns-Amerika, hoe ervaren soloreizigers het om alleen op pad te gaan? Reisjournalist en ervaringsdeskundige Liesbeth Rasker spreekt in haar ‘Solo reizen de Podcast’ met verschillende mede-soloreizigers over hun avonturen. Wat is er leuk aan om in je eentje over de wereld te reizen? En wat leer je daarvan? Hoe pak je het aan om alleen te gaan reizen? En waarom zou iedereen op z’n minst een keer in z’n leven solo moeten reizen? Die vragen komen allemaal aan bod in de gesprekken die ze voert met de reizigers. Van rondtrekken met de motor tot stedentripjes maken binnen Europa, alle soorten reizen komen wel aan bod. Iedere aflevering duurt ongeveer een uur.

Luister de podcast hier!

Solotravel, podcasts

3. Reisgenoten: de reispodcast

Reizen over de hele wereld, dat doen Niels de Jager en Daisy Scholte. In hun podcast ‘Reisgenoten’ nemen ze je mee naar bestemmingen die je misschien niet meteen zelf zou bedenken. Bangladesh, Oost-Timor en Japanse eilandjes bijvoorbeeld, maar ook landen binnen Europa komen in hun podcast voor. Daarnaast geven ze tips voor verschillende manieren van reizen, zoals op pad met kinderen, het plannen van een wereldreis en voor een bepaald budget een vakantie plannen. Regelmatig nodigen ze medereizigers uit om hun ervaringen te delen en hun luisteraars te inspireren.

Luister de podcast hier!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Reisgenoten (@reisgenoten)

4. Goede Reis podcast: BNR

Deze podcast van BNR gaat over veel verschillende soorten reizen over de hele wereld. Van treinreizen, wintersport en op pad met kinderen tot aan thema’s als duurzaamheid op reis. Presentator en reisjunkie Geert Jan Hahn gaat geregeld op pad voor deze podcast en interviewt daarvoor vaak ook andere reizigers over hun avonturen. Een soloreis naar Italië, reizen naar Antarctica, op roadtrip door Amerika, de mooiste skigebieden, reisschaamte en reizen met kinderen zijn onderwerpen die zoal naar voren komen in de podcast. BNR werkt hierin samen met Columbus Travel. Een aflevering duurt tussen de dertig minuten en een uurtje.

Luister de podcast hier!

Roys Peak wandeling op zuidereiland in nieuw zeeland

5. Podcast voor Avontuurlijke Vrouwen

Meer vrouwen motiveren op avontuur te gaan, dat is het doel van de Podcast voor Avontuurlijke Vrouwen van Antonette. Ze maakte een wereldreis van negen maanden, reisde door Nieuw-Zeeland, IJsland, Nepal en Patagonië en heeft haar eigen blog en podcast. In 2019 lanceerde Antonette haar podcast, waarin ze in gesprek gaat met andere avontuurlijke vrouwen. Zo spreekt ze met Astrid Janse over het oversteken van de oceaan per roeiboot, met Renee van der Hoff over reizen, wonen en werken vanuit een camper en Margriet Mastenbroek over haar avontuurlijke leven als schipper en fietser. Ook spreekt ze diverse vrouwen over ongemakken die je onderweg tegenkomt als vrouw, zoals ongesteldheid, en hoe je daarmee omgaat. Daarnaast gaat ze in gesprek met de meest uiteenlopende reizigsters, allemaal om andere vrouwen te inspireren ook op reis en avontuur te gaan. Een micro avontuur of een grote reis; voor Antonette is het vooral van belang dát je het avontuur aangaat. De podcast is uitgebreid met wandelingen, een blog en een vlog. De afleveringen duren ongeveer een uur.

Luister de podcast hier!

Welke reispodcasts luister jij graag?


→ Bekijk hier al onze reistips