Ticket to ride, de leukste gezelschapsspellen

De leukste gezelschapsspellen voor travel addicts: dit zijn de 5 leukste!

Wij zijn gek op gezelschapsspellen! Urenlang aan tafel zitten, niet tegen je verlies kunnen en nadien een analyse maken van je speltactiek. Bordspellen, kaartspellen, een quiz… alle spellen zijn leuk of het nu met twee is of met vrienden/familie. Wij gingen op zoek naar de leukste gezelschapsspellen over reizen en de wereld ontdekken. Lees snel verder, maar pas op; voor je het weet koop je ze allemaal.

Carcassonne

In het bordspel Carcassonne, van 999 games, is het Franse Carcassonne de best behouden middeleeuwse vestingstad ter wereld. De spelers zijn landheren en zetten hun meeple (horigen) in om zoveel mogelijk invloed in het gebied te krijgen. Iedere beurt trek je een landtegel die je vervolgens aanlegt aan het steeds groter wordende speelveld. Op deze landtegels mag je vervolgens een meeple als struikrover, ridder, monnik of boer plaatsen. Met de meeples scoor je punten als je weg, stad of klooster wordt afgebouwd. Verslaafd aan dit spel, geen nood. Er zijn tal van uitbreidingen verkrijgbaar om het spel steeds spannender en ingewikkelder te maken. Hier kun je het spel kopen.

Nog een weetje over Carcassonne:

De stad Carcassonne is een vestingstad in Frankrijk en ligt 90 km van Toulouse. De stad heeft door zijn centrale ligging een belangrijke regionale marktfunctie. De stad is na Parijs en de Mont-Saint-Michel de grootste toeristische trekpleister van Frankrijk en staat op de UNESCO werelderfgoedlijst.

Bestel Carcassonne bij Bol.com

de leukste gezelschapsspellen, carcassonnecarcassonne, de leukste gezelschapsspellengezelschapsspellen carcassonne

Risk

Risk is zonder twijfel het bekendste en meest geliefde bordspel waar men op een wereldkaart speelt. De bekendste weergave is die van de wereldkaart ten tijde van Napoleon, maar er zijn honderden andere thema’s zoals de weergave van Europa tijdens verschillende periodes, het Romeinse Rijk en zelfs een Star Wars versie. In verschillende aanval- en verdediging ronde probeert een speler het spel te winnen door; de gehele wereldkaart te veroveren of zijn/haar missie tot een goed einde te brengen. De wereldkaart biedt de mogelijkheid om nieuwe misschien onbekende landen aan je reisbucketlist toe te voegen. Daarnaast wordt je wereldoriëntatie nog even bijgeschaafd, want waar ligt Madagascar ook weer? Hier kun je het spel kopen.

Bestel Risk bij Bol.com

risk, de leukste gezelschapsspellende leukste gezelschapsspellen , risk

Hotel Deluxe

Eén van de klassiekers der gezelschapsspellen is Hotel. Je speelt een rijke magnaat en gaat met de tegenspelers in de strijd om grond te kopen en luxueuze hotelcomplexen te bouwen over heel de wereld. Iedereen die in jouw hotel passeert verblijft minstens 1 of meerdere nachten. Laat je tegenspelers dus de rekening betalen voor je exclusieve verblijf! Wie strategisch met zijn geld omspringt en het geluk aan zijn/haar zijde heeft wint het spel. Het ideale gezelschapsspel om even weg te dromen naar al die exclusieve resorts en hotels ter wereld. Hier kun je het spel kopen.

Bestel Hotel Deluxe bij Bol.com

7 Wonders

7 Wonders is gebaseerd op de 7 wereldwonderen van de antieke wereld en is een bordspel voor twee tot zeven spelers. Iedere speler speelt met een persoonlijk spelbord waarop een van de volgende plaatsen en wereldwonderen staan afgebeeld: Efeze, Babylon, Halikarnassos, Gizeh, Olympia, Alexandrië en Rhodos. Tijdens het spel kan de speler een aantal “wonderen” bouwen die voordelen kunnen hebben tijdens het spelen van het spel en die punten kunnen opleveren om het spel te winnen. Gewonnen? Misschien kan je dan nu een bezoekje brengen aan één van de New 7 Wonders of the world.

Bestel 7 wonders bij Bol.com

Ticket to ride

Ticket to Ride is een bordspel waarin een treinavontuur je dwars door Europa (of een andere variant zoals Amerika of zelfs Nederland) voert. Je verzamelt kaarten met verschillende types treinwagons, die het mogelijk maken om een treinroute tussen steden te ‘claimen’. Hoe langer de routes, hoe meer punten je kan winnen. Bijkomende punten kunnen worden gescoord door twee verafgelegen steden met elkaar te verbinden of door de langste route verbinding aan te leggen. Binnenkort misschien nog eens een treinreisje boeken naar je lievelingsstad? Hier kun je het spel kopen.

Bestel Ticket to Ride bij Bol.com

de leukste gezelschapsspellen, ticket to ride Ticket to ride, de leukste gezelschapsspellen

Wat vind jij de leukste gezelschapsspellen?→ Bekijk hier nog veel meer reistips