Vind jij het een uitdaging om een stad vast te leggen als je op reis bent? Bas Losekoot is professioneel fotograaf en heeft een unieke manier om het leven in steden te fotograferen. Wij gingen samen met Nikon met hem een dag op pad in Amsterdam en in deze video leert hij ons én jou alles over de manier waarop hij steden fotografeert. Wat je zeker mee moet nemen volgens hem? Een externe flitser! Check het filmpje om te ontdekken waarom je dat zeker in je tas moet stoppen:

Hoe kun je een stad op bijzondere wijze vastleggen?

Reisfotografie tips: Zo maak je betere foto’s van het stadsleven op reis

Hieronder vind je een paar concrete tips uit de video zodat jij ook betere foto’s kan maken van steden op reis:

  • Maak contact met mensen, met een lach kun je heel veel voor elkaar krijgen
  • Kom dichterbij, blijf niet te ver van hetgeen je fotografeert
  • Let altijd goed om je compositie, probeer ondanks de drukte toch een duidelijk object te kiezen
  • Ga gunstig staan, zo kun je beter fotograferen in de stad
  • Kijk goed rondom je en ontdek zo waar je een toffe foto kan maken
  • Maak gebruik van flitsers, zo krijg je een hele toffe documentaire / cinematografische manier van fotograferen en je kan een beeld echt bevriezen

Wat voor instellingen je het beste kan gebruiken? Bas gebruikt een korte sluitertijd, 1/250 sec en een diafragma tussen f/2.8 en f/8. Ook is het handig om je camera op AF-C te zetten, continue focus, zo blijf je goed gefocust tijdens het fotograferen.

Behind the Scenes

Reisfotografie tips Behind the scenes Nikon stadsleven tips Reisfotografie tips Behind the scenes Nikon stadsleven Reisfotografie tips Behind the scenes Nikon stadsleven bas

Wil je meer reisfotografie tips?

Lees ook:

Over de auteur

De redactie van We Are Travellers deelt dagelijks nieuwe reistips over mooie bestemmingen of handige travel gadgets. Volg ons op social media of schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van dit online travel magazine!

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.