Mijn bucketlist #4

In mei deelde ik weer 5 bucketlist items en nu juni alweer een aantal dagen bezig is, werd het weer tijd voor een nieuw artikel. Van sommige items weet ik al dat ze werkelijkheid gaan worden (woohoo!), voor anderen houd ik nog steeds m’n vingers gekruist en sommige kwamen uit het niets naar boven. Benieuwd geworden? Lees gauw verder en ontdek mijn bucketlist items van juni!

16. Schilderijen (de Kus) van Gustav Klimt zien in Wenen

Als ik dit schrijf, weet ik stiekem al dat deze wens werkelijkheid gaat worden want in juni ga ik naar Wenen. Grote kans zelfs, dat als dit artikel online komt ik ‘de Kus’ en andere werken van Gustav Klimt al heb gezien. Maar toch wil ik het hier nog even noemen. Want wat staat dit al lang op mijn verlanglijstje. Ik weet nog goed dat ik in de onderbouw van de middelbare school ooit een werkstuk maakte over deze schilder. Niet alleen Wenen lijkt me dus gaaf om te ontdekken, vooral de werken van Gustav zien wil ik al zo lang!

17. De lavendel velden in de Provence

Zo ver als je kan kijken lavendel zien. Deze foto’s vond ik op Pinterest, maar ik kan me deze velden ook nog wel herinneren van de vakanties die ik met mijn ouders in Frankrijk had. Al kwamen we toen ook vaak langs zonnebloem velden die eigenlijk net zo mooi zijn. Zou in ieder geval graag nog eens de kant van de Provence op gaan in de juiste tijd!

18. Een roadtrip maken op ijskoud IJsland

Op Pinterest ben ik een bord begonnen gevuld met plaatjes van dit mooie land. Want wat lijkt me Ijsland bijzonder. Watervallen die uit reusachtige bergen komen, massa’s ijs, aparte dieren en landschappen die zich op een andere planeet lijken te bevinden. Magisch lijkt het me en onvergelijkbaar.

19. Baobab’s en dieren kijken in Madagascar

Deze foto’s vond ik ook op Pinterest. Hoe kun je bij het zien van deze plaatjes iets anders zijn dan benieuwd worden naar hoe Madagascar in het echt is? Hoe gaaf is het om onder dit soort Baobab bomen te lopen of de dieren van Madagascar in real life te zien.

20. Naar the Big Apple!

Ja, je zou het misschien niet denken als je hoort dat ik al naar San Francisco, Los Angeles en Portland bent geweest. Maar New York, the Big Apple, staat nog steeds op mijn wensenlijstje.

En wat heb ik al van mijn bucketlist kunnen afstrepen?

Zoals elke maand probeer ik ook even stil te staan bij wat ik ooit al eens heb gedaan of meegemaakt. Deze keer bestaat het lijstje van good memories hieruit:

16. Naar hawaii al zou ik nog wel eens terug willen om meer eilanden te ontdekken
17. Sleep on the beach, ergens op een strand van Corsica
18. Zwemmen met schildpadden, onder andere in Maleisie en in Curacao
19. Naar Jordanie! Je leest hier meer over Petra, wat is het daar mooi!
20. Piranha vissen, al was dat niet echt een droom maar stiekem toch een beetje cool

Wat staat er op jouw bucketlist en wat heb je al kunnen wegstrepen?