Bucketlist 6 roell wearetravellers

Mijn bucketlist #6

Een paar maanden terug plaatste ik mijn laatste bucketlist artikel (check hier bucketlist #5 of bucketlist #4), hoog tijd dus om weer eens vooruit te dromen en terug te blikken op de toffe reizen die ik al eens gemaakt hebt! Ohja, grote kans dat er een paar dingen van onderstaande lijst binnenkort werkelijkheid gaan worden, dus hou WeAreTravellers in de gaten! Op Instagram kun je bijna live mee op reis, dus volg @wearetravellersnl op Instagram als je het leuk vindt om up to date te blijven.

26. Backpacken in Sri Lanka

Azië… Inmiddels heb ik heel wat landen van dit continent mogen bezoeken: Myanmar, Indonesië, Vietnam, Cambodja, Maleisië, Singapore, Thailand, Japan… Een hele lijst! Maar zoals je merkt komt het waanzinnig mooie Sri Lanka nog niet voor in dit reisoverzicht. Backpacken en rondreizen in Sri Lanka staat nog hoger-dan-hoog op mijn bucketlist. Ik ben benieuwd of het vergelijkbaar is met Myanmar (iets dat ik me voor kan stellen… al heb ik geen idee of dat terecht is), maar ook hoe het binnenland verschilt van de kustgebieden en ik vraag me af hoe de mensen er zijn (is het zo chaotisch als het soms is in India of Indonesië?) maar net zo benieuwd ben ik naar de mooie tempels (die moeten er wel zijn toch?!). Sri Lanka dus… En eigenlijk kan ik al verklappen dat we hierheen gaan, want van 24 juni tot en met 7 juli gaan we volop tips verzamelen tijdens een reis met Shoestring!

27. City trip: Sint Petersburg

Sint Petersburg staat op het lijstje met nog te maken stedentrips. Check wat voor mooie gebouwen je vindt in deze stad op bovenstaande foto’s! Ook ben ik benieuwd hoe Rusland is in zijn geheel. Wanneer je boeken leest en series bekijkt van Jelle Brandt Corstius, gaan je gedachtes over dit land alle kanten op en daarom zou ik het wel eens met eigen ogen willen zien. Al moet ik eigenlijk voor een volledig beeld misschien wat verder het land in, in plaats van alleen naar Sint Petersburg…

28. Malta

Gek genoeg hoor ik nooit zoveel reizigers die naar Malta op vakantie gaan. Misschien is het niet on top of mind, maar het kan natuurlijk ook net zo goed dat de bestemming simpelweg niet aantrekt. Al kan ik dat laatste bijna niet geloven, want als je beelden ziet van Malta (check bovenstaande filmpje!), kan je toch niet anders dan verliefd worden?

29. Rondreizen door Namibië

Nog zo’n land waar ik uren foto’s van kan kijken… Namibië! Sinds ik in Zuid-Afrika ben geweest lijkt het me onwijs gaaf om in Namibië rond te trekken. De rotstekeningen bekijken bij Twyfelfontein, maar natuurlijk ook naar de magisch mooie Sossusvlei. Toen we in Zuid-Afrika aan het rijden waren, kwamen we al een paar keer bordjes tegen die de weg wezen naar Namibië… Eigenlijk hadden we dus gewoon door moeten tuffen haha!

30. Met de auto toeren door Schotland op zoek naar koeien

Dit staat op de planning voor juni: Met de auto ga ik een paar dagen rondreizen in Schotland! Op zoek naar koeien, maar dan wel die knuffelbare (geen idee of ze dat ook echt zijn) Schotse Hooglanders. We vertrekken vanuit Nederland met een DFDS Seaways Ferry naar Newcastle, vanuit daar rijden we richting Edinburg maar ook gaan we een nachtje slapen in een kasteel! Ik ben benieuwd. Bovenstaande foto’s komen van het instagram account van @VisitScotland, de moeite waard om te volgen.

En wat heb ik al van mijn bucketlist kunnen afstrepen?

Zoals in elk ander bucketlist artikel probeer ik ook even stil te staan bij wat ik ooit al eens heb gedaan of meegemaakt. Deze keer dacht ik terug aan:

26. Roadtrippen door Slovenië, in bucketlist #5 stond hij nog op de to do maar inmiddels heb ik veel gezien27. De bijzondere reis die ik in de winter maakte naar Beijing & China, heb je de video al gezien?
28. Waaah bizar, ik ben gewoon al 4 keer naar Griekenland geweest waarvan 3 keer naar Kreta!
29. Nog zo’n gek feitje, ik ben twee keer in San Francisco, Bangkok, Brazilië & Indonesië geweest
30. De roadtrip die we kort geleden in Florida maakte!