Belgische reisblogs tips

Dit zijn de leukste Belgische reisblogs!

Eerder schreven we al over de 20 leukste Nederlandse reisblogs, maar ook in buurland België zijn inmiddels heel wat goede reisbloggers te vinden. Over het algemeen zijn er iets minder travel writers in België te vinden ten opzichte van Nederland, maar we hebben toch een mooi lijstje weten te maken met de leukste Belgische reisblogs! Welke blog is jouw favoriet? Laat het onderaan in een reactie weten!

15 x de leukste Belgische reisblogs!

Preview van de Belgische reisblog Håndbagage:

Belgische reisblogs handbagage

1. Håndbagage

Een waanzinnig mooie site, met artikelen met toffe titels zoals “48 hours in Switzerland. In 48 pictures.” of “Seychellen: 6 days in 60 pictures”.  2017 belooft ook een druk jaar te worden op de Håndbagage blog, want schrijver Sam de Bruyn heeft als voornemen om meer tripjes te maken en er sneller over te schrijven. Oh en de reden dat hij voor de naam Håndbagage koos? Zijn antwoord: “Because I travel light, cheap, short & a lot.

2. Non Stop Destination

In 2017 gaan de Belgische Lies en haar vriend Ash flink veel de wereld over. Op hun blog Non Stop Destination kun je daardoor genoeg mooie verhalen en foto’s verwachten van bijvoorbeeld IJsland, Hawaii en Cuba. Ze maken naast fijne artikelen, de meest dromerige foto’s waardoor je echt meteen zin krijgt om ook op reis te gaan. Grappig om te weten: Lies woont eigenlijk al lang niet meer in België, maar samen met haar vriend in Canada!

3. Tjoolaard

Bijzondere bestemmingen (wat dacht je van Kosovo, Noord- en Zuid-Korea, Senegal of Rwanda?), artikelen die net even anders zijn dan anders en vaak voorzien van toffe foto’s. We hebben het over de welbekende Belgische reisblog Tjoolaard, de website van Niel van Herck. Als je een toffe reisblog wilt volgen, moet je zeker eens naar Tjoolaard gaan: Hij die tjoolt, ronddwaalt.

Preview van de Belgische reisblog Vetex Bart:

Belgische Reisblogs Vetex Bart

4. Vetex Bart

In 2013 start Bart, een dertiger uit Vlaanderen, zijn reisblog Vetex Bart. Hij is een echte globetrotter, maar ook schrijver en fotograaf. Hij is welbekend met Antwerpen en New York, maar daarnaast wil hij ook nog wel eens over andere bestemmingen schrijven. Blijf zijn blog zeker zo nu en dan checken, als je op de hoogte wilt blijven van Bart zijn laatste avonturen.

5. Reisgoesting

De reisblog Reisgoesting lijkt meer op een online travel magazine dan een persoonlijk reisblog, zoveel artikelen zijn op deze site te vinden en het is dan ook niet gek dat deze site door een mooi team aan reisfanaten is geschreven. Je vindt op Reisgoesting tips over allerlei droomplekken, maar ook leuke nieuwtjes en handige reistips. Voor de Nederlanders: Weet je trouwens wel wat Reisgoesting betekent? Goes·ting (de; v) (België) staat voor zin, lust of trek… Nu mag jij raden waar ze zoveel zin in hebben!

6. June.be

Wanneer je naar June.be gaat, gebeuren er twee dingen: Je wilt accuut op reis én je krijgt intense honger. Dit online travel & food magazine gaat namelijk over genieten van zowel reizen als eten. De website heeft een zomerse uitstraling en is gemaakt door Toni De Coninck, schrijver en journalist, en auteur van verschillende boeken over reizen en eten.

Preview van de Belgische reisblog June.be:

Belgische reisblogs June.be

7. Wonderful Wanderings

Op Wonderful Wanderings deelt de Belgische Sofie in het Nederlands en Engels haar tips voor de wereld. Ze heeft veel geschreven over België, maar ook tips voor andere pracht bestemmingen zijn op haar site te vinden. Tijdens haar reizen gaat ze vooral op zoek naar cultuur en culinaire avonturen, dus mocht je dat tof vinden, moet je zeker Wonderful Wanderings eens bekijken!

8. Check out Sam

Op Checkoutsam.be deelt Sam zijn reistips met je. Al meer dan vier jaar lang beschrijft hij zijn reizen op het wereldwijde web. Lees bijvoorbeeld over zijn avonturen op de Caribbean, reis met hem mee naar bijzondere bestemmingen in Azië of ontdek met hem mooie landen in het Midden-Oosten. Ook over Europa heeft Sam veel geschreven.

9. Travelboulevard.be

De Belgische Nina deelt op Travelboulevard.be bijzondere reiservaringen. Zo ging ze onlangs duiken onder het ijs! Maar ze ontdekte ooit ook paradijselijke bestemmingen als Bora Bora en Tahiti (wij zijn verder helemaal niet jaloers hoor!). Naast het maken van bijzondere reizen is Nina ook fervent cruise ganger, dus tips voor cruises vind je op Travelboulevard.be ook in overvloed.

Preview van de Belgische reisblog Travelboulevard.be:

Belgische Reisblogs Travelboulevard

10. Reismicrobe

De Belgische Nies is net mamma geworden, maar blogt nog steeds volop over reizen op Reismicrobe.com en nu steeds meer over reizen als gezin. Voorheen ontdekte ze al bestemmingen als Marokko, Mexico, Ibiza en ook steden als Dublin of Lille. Volg Nies nu voor toffe reistips voor gezinnen!

11. Bart.la

Bart is een echte luxury traveller, maar dat probeert hij wel met een zo beperkt mogelijk budget te doen. Leer van zijn tips en geniet van zijn reisverhalen op Travel.bart.la. Hij geeft je tips om goedkope (luxe) hotels te boeken, laag geprijsde vliegtickets te vinden en ook voor het gebruik van credit cards weet hij wel wat tricks.

12. Scratching my Map

Je kent die wereldkaarten wel toch, waarbij je wegkrast waar je bent geweest? De oprichtster van Scratching my Map, Lotte, moet dat als inspiratiebron hebben gebruikt toen ze haar blog oprichtte! Ze deelt op haar blog praktische tips en schrijft nu veelal over The Big Trip die ze aan het maken is.

13. Living by the Sea

Er is nog een Belgische reismeisje, Heidi Vandenbussche! Zij is de eigenaar van de reisblog Living by the Sea. Een vrolijke reisblog waarop allerlei soorten verhalen zijn te vinden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een reisje naar Jordanië? Of een avontuur naar Argentinië? Heidi heeft over de mooiste bestemmingen geschreven, neem dus zeker een kijkje op haar blog.

14. Hetisdemerckx.be

Yannick reist met Lesley (van @lesleystraveldiary) de hele wereld over en deelt op @hetisdemerckx de meest toffe foto’s! Waar dit stel ook lijkt te zijn, ze kunnen overal jaloersmakende foto’s maken waardoor je ook meteen op reis bent. Zeker volgen dus, op Instagram maar ook de blog van hetisdemerckx.be!

15. Soms ook Heimwee

Yannick is zijn reisblog “Soms ook Heimwee” gestart toen hij op een groot avontuur ging. Alleen backpackend de wereld over. Nu deelt hij op Soms ook Heimwee zijn verhalen en prachtige foto’s. Het is een Belgische reisblog speciaal voor de mietjes, de twijfelaars en de bange zieltjes. Want zelf is Yannick eigenlijk ook geen grote avonturier, maar toch wil hij laten zien dat ook dan reizen tof is!

Preview van de Belgische reisblog Soms ook Heimwee:

Soms ook Heimwee Belgische reisblog

Wil je naast leuke Belgische reisblogs ook nog Nederlandse reisblogs ontdekken?

Check ook zeker dit lijstje met de leukste Nederlandse reisblogs én vergeet natuurlijk niet We Are Travellers te volgen, want ook hier zijn elke dag nieuwe reisverhalen te vinden!