In april deelde ik 5 nieuwe bucketlist items en nu mei is begonnen, we een maandje verder zijn, is er weer vanalles bij gekomen of naar boven geborreld. Zo dacht ik weer aan nummer 14 doordat ik met een vriendin sprak over ons eerste backpackavontuur in Brazilië… good memories! Nummer 13 ontstond doordat Marjolijn (van dit bucketlist artikel) deze zomer de marathon gaat rennen in Ijsland en nummer 11 stond eigenlijk al heel lang op mijn wensenlijstje, maar heb ik op de een of andere manier nog niet eerder genoemd. Benieuwd geworden? Lees dan gauw verder!

Magisch Jordanië

11. Reizen door Jordanië

Jordanië, het land dat omringd wordt door allerlei risico gebieden als Syrië of Irak. Een land dat zelf ook een oranje reisadvies kent in een bepaald gebied. Maar tegelijkertijd een land dat iets waanzinnigs moois heeft als Petra, een verborgen stad gelegen in de heuvels van Jordanië. En dan heb je het nog niet eens over de wadi rum woestijn gehad, waar je de mooiste vergezichten lijkt te hebben of over de dode zee waarop je eindeloos kan blijven drijven. Jordanië staat al lang op mijn lijstje en het leuke is, heel waarschijnlijk mag ik binnenkort al het moois met eigen ogen gaan bewonderen en beleven!

Paradijs op aarde

12. Een keer naar een bounty island als Fiji

Op Facebook zag ik laatst te de foto’s van een goede vriendin voorbij komen die een tijdje terug tijdens haar uitwisseling naar Australië naar Fiji is geweest en my god… wat is het daar mooi! Een fel blauwe zee vind je natuurlijk op meer plekken, maar de zee die de 332 eilanden van Fiji omringd lijkt onbeschrijfelijk. Bovendien vertelde ze me dat je met een soort hop-on-hop-of boat gemakkelijk allerlei eilandjes kan bezoeken, waardoor zelf hidden gems toegankelijk lijken. Wie gaat er mee een poosje island hoppen in Fiji?

13. 10 kilometer rennen tijdens een run

Ik moet zeggen dat ik niet mega sportief ben, al raak ik mijn renschoenen wel meer aan dan ooit en wanneer je dan zo nu en dan rent wordt het ook steeds interessanter om een keer mee te doen aan een run. Vandaar dat ook dit op het lijstje is verschenen.

Buitenaards landschap Lencois Maranhenses

14. Vliegen over Lencois Maranhenses

Zoals ik al zei, had ik het laatst met een goede vriendin weer eens over ons eerste backpackavontuur in Brazilië. Niet al te veel jaren later besloten we nog eens terug te gaan naar dit gigantische land, omdat we de eerste keer vooral het zuiden hadden bezocht en nog niets van het noorden hadden gezien. Tijdens die tweede Brazilië reis kwamen we ook terecht bij het stadje Sao Luis en daar dichtbij vind je het bijzondere natuurgebied Lencois Maranhenses. Wat zou ik graag nog eens terug gaan naar deze plek en met een vliegtuig of helikopter die gebied van boven bekijken.

Whale watching met walvissen

15. Een walvis spotten

Toen ik in Portland en Oregon was afgelopen februari werd me belooft dat we gingen whale watchen. Het tochtje op de boot hebben we inderdaad gemaakt, sommige hebben ook een spriets van een walvis gezien maar zo’n start die vol trots het water uitkomt… Of zo’n gigantisch beest dat ineens vanuit het water komt zetten… Die ervaring was het jammer genoeg niet. Dus ondanks een aantal pogingen, op nummer 15: Een walvis spotten!

En wat heb ik al van mijn bucketlist kunnen afstrepen?

Zoals elke maand probeer ik ook even stil te staan bij wat ik ooit al eens heb gedaan of meegemaakt. Deze keer bestaat het lijstje van good memories hieruit:

11. Lobster eten (Op een dakterras ergens in het leukste stadje van Cuba: Trinidad)
12. Naar de top van het hoogste gebouw ter wereld: Burj Khalifa
13. Naar de Full Moon party (Tijdens onze wereldreis zijn we hier geweest)
14. Een kookcursus volgen in Marokko, inclusief onze eigen kip uitzoeken… (lees er hier meer over)
15. Een race doen met tuk tuk’s in Cuba!

Wat staat er op jouw bucketlist en wat heb je al kunnen wegstrepen?

Over de auteur

Founder & travelblogger

Hi, mijn naam is Roëll en ik ben de oprichtster van We Are Travellers! Een aantal jaar terug maakte ik mijn eerste backpackreis naar Brazilië, al snel volgde een wereldreis van 6 maanden en inmiddels kan ik niet meer zonder avontuur. Ik woon in Utrecht, maar reis nog meer dan eens de wereld over. Op We Are Travellers deel ik mijn tips voor de wereld met je.

4 reacties

 1. Valerie

  Als je garantie wil op het zien van een walvis, ga dan naar Canada. Ik ben dit jaar naar Quebec geweest, vanuit Tadoussac kan je gaan whale watchen. Wij hebben meerdere otters gezien, een tiental “dwergvinvissen” (= walvissoort dat tot 10 meter kan gaan), één “gewone” vinvis (de op één na grootste dier ter wereld, kan tot 27m groot worden, alleen de blauwe vinvis is nog groter) én een dertigtal beluga’s (witte dolfijnen). En allemaal van op vrij korte afstand, dus voldoende foto- en videomateriaal :-)
  Maar als je een staart wil zien, moet je ergens gaan waar bultruggen zijn, want enkel zij komen met hun staart boven water.

  Beantwoorden
 2. Sandra

  Ooooh wat gaaf dat je waarschijnlijk naar Jordanië gaat! Petra staat zo hoog op mijn wishlist, maar het is er nog niet van gekomen. Net als de woestijn, ik ben echt een woestijnliefhebber (en echt niemand in mijn omgeving snapt dat haha). 10 kilometer rennen is fijn, dus hup! Op naar die run! Ik heb nog nooit walvissen gespot, wel hele andere vreemde en ondefinieerbare waterdieren haha!

  Beantwoorden
 3. Marcella

  Ik heb al eens orca’s gespot in Amerika en walvissen in Nieuw-Zeeland. Tijdens onze volgende reis naar West Canada gaan we deze mooie dieren hopelijk weer spotten. Zó bijzonder mooi! Tof lijstje heb je, een tijdje naar een eiland als Fiji lijkt me ook erg tof. Al spreekt Curacao mij ook erg aan.

  Beantwoorden
 4. Sieds | Sieds My Travels

  Mooie lijstje weer! :-) Ik vertrek morgen voor 12 dagen naar Jordanië, ben echt heel benieuwd naar dit land! Vooral naar Petra en Wadi Rum, maar ook naar Jerash en de Dode Zee.. Grappig dat jij ook lobster in Trinidad hebt gegeten, me too, dat was in 2008. Een vrouwtje liep naar me toe of ik misschien bij haar wilde eten, zo kon ze stiekem toch een beetje geld verdienen.. ;-) Ik heb heerlijk gegeten.. Ik heb in Península Valdes, Argentinië, walvissen gespot. Je gaat ze vast en zeker nog een keer zien, zo gaaf!!

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.