Instagram tips

Instagram tips | Voor de mooiste foto’s, meer likes én tips voor het afdrukken

Inmiddels kunnen heel wat social media addicts niet meer zonder en ook wij zijn inmiddels verslaafd, we are talking about Instagram. De app waarmee je gemakkelijk foto’s en video’s bewerkt en deelt. Hoog tijd om een aantal tips voor Instagram op een rij te zetten. Van het maken van de perfecte instagram foto, tot het krijgen van veel likes en het afdrukken van jouw instagram pictures, je vindt hier een overzichtje met allerlei tips.

Instagram tip 1

Instagram tips om de beste Instagram foto te maken

Een perfecte foto maken doe je niet zomaar. Je moet het perfecte object kiezen, de juiste hoek vinden voor je afdrukt en vervolgens maak je jouw foto af door één en ander te bewerken of een filter toe te voegen. Heel wat werk dus, één zo’n vierkante foto, maar om je een beetje op weg te helpen vind je hieronder een aantal tips om sneller een mooie foto te maken:

1. First things first, zorg voor goede belichting en houd je lens recht

Niks is zo vervelend als een foto die korrelig wordt doordat er slechte verlichting is of een foto die net niet recht is. Probeer je foto’s dus te maken bij goed licht, bij voorkeur daglicht dus voor 15:00 uur in de middag. Maar zorg ook dat jouw smartphone zich op het juiste object focust. Je kan de lens van je smartphone veelal laten focussen door op je scherm op het object te tikken dat je gefocust in beeld wilt hebben, je lens stelt dan veelal vanzelf scherp. Zorg vervolgens ook dat het object dat je fotografeert recht in beeld is of bewust scheef. Niks is zo zonde als een foto die op een vreemde manier schots en scheef is. Sowieso is het aan te raden om verschillende composities uit te proberen want dan krijg je uiteindelijk de leukste foto.

2. Maak optimaal gebruik van Instagram filters

In de Instagram app vind je standaard filters, maar wist je dat je ook zaken als helderheid, contrast, warmte, verzadiging, accenten en schaduwen handmatig aan kan passen? Op die manier kun je zelf foto’s die in donkere ruimtes zijn gemaakt oplichten of wanneer het koel licht was foto’s warmer maken en voorzien van meer kleur. Deze handmatige opties vind je door rechtsboven op de moersleutel te klikken. Maak je toch liever gebruik van de standaard Instagram filters? Dan zijn dit onze favorieten: Voor romantische kleuren kies je Rise of Earlybird. Wil je diepe kleuren? Kies dan Lo-Fi of X-Pro II. Deze doen het altijd goed: Mayfair of Valencia.

3. Maak gebruik van andere apps om jouw foto’s te perfectioneren

Heb je niet genoeg aan jouw Instagram filters? Dan zijn er ook andere apps die je foto’s nog mooier kunnen maken. Foto apps die wij ooit hebben gebruikt zijn:

  • Picfx: Deze app kent net wat meer filters dan Instagram en leuke kaders
  • Over: Met deze app kun je teksten over jouw foto’s plaatsen en mooie quotes maken
  • Moldiv: Maakt het mogelijk om je foto’s in gave collages te plaatsen

Het resultaat van deze apps zie je hieronder: Links zie je de teksten gemaakt met Over, in het midden een voorbeeld van een collage gemaakt met Moldiv en daarna een combinatie van de features van Picfx en Over.

Instagram tip 2

Instagram tips om meer Instagram likes en volgers te krijgen

Op Instagram plaatsen gebruikers hashtags onder hun foto’s. Het ziet er niet altijd even mooi uit, maar door gebruik te maken van hashtags die jouw foto omschrijven zien andere jouw foto wel eerder verschijnen in hun feed. De kans dat je meer likes krijgt, wordt daarmee ook groter. Voeg dus goed passende hashtags toe aan jouw foto’s, maar doe ook mee aan wedstrijden om meer exposure te krijgen.

1. Gebruik travel hashtags om meer exposure te krijgen

#Instatravel #Travelgram #Wanderlust #Igtravel #Nevernottravelling

#Photooftheday #Instagood #Travel #Instadaily #Backpackingasia

2. Doe mee aan wedstrijden op Instagram

Op Instagram zijn ook heel wat feature-wedstrijden te vinden waarvan sommige speciaal voor reisfoto’s. Bij deze wedstrijden geef je jouw foto’s een hashtag mee en als jouw foto inspirerend genoeg is, wordt je gefeatured op dat Instagram account. Doordat een ander account jouw foto’s plaatst, kan je dat exposure geven en het vergroot je kans op volgers en likes ook. Leuke wedstrijden om aan mee te doen:

  • #Nothingsisordinary
  • #WeRoam
  • #Dametraveler
  • #Travelnewhorizons
Instagram tip 3

Instagram tips om jouw Instagram foto’s af te drukken

Je kan op allerlei verschillende plekken Instagram foto’s laten afdrukken, maar onze favoriete websites zijn Printic en Printstagram. Bekijk hier wat voorbeelden van producten en wat je er allemaal met je Instagram foto’s kan doen.

1. Printic

Bij Printic kun je 5 verschillende soorten producten bestellen met jouw eigen Instagram foto’s. Ze maken afdrukken van jouw foto’s in een soort polaroid frame (0,39 € per print). Daarnaast kun je kiezen voor een klein fotoboekje van 18 bij 18 centimeter (24,90 €). Verder verkopen ze fotoboxen, jouw afgedrukte foto’s worden dan verpakt in een fel gekleurd vierkant doosje (19,90 €). Maar met jouw Instagram foto’s kun je ook één grote poster maken van 50 bij 70 centimeter (24,90 €) of je maakt een personal kalender bestaande uit 12 prints (14,90 €). Om gebruik te maken van Printic download je hun app en deze koppel je aan jouw Instagram account.

Shipping: Gratis verzending wereldwijd
Website: www.printicapp.com

2. Printstagram

Van simpele prints, tot afgedrukte foto’s in lijstjes of fotoboeken. Je vindt dat allemaal bij Prinstagram. Ook hier kun je kalenders en t-shirt afdrukken, maar het meest verliefd zijn wij op de posters van Prinstagram (25 $ of 35$). Van 50 tot 200 foto’s kun je hier een gigantische poster laten afdrukken. Verder vinden wij de fotostrips heel erg cool, een setje koop je al voor 10$. Bekijk wat voorbeelden hieronder:

Website: www.printstagr.am

En, wat is jouw Instagram?

En dan nu de belangrijkste twee vragen van dit artikel: Heb je iets gehad aan de tips of hebben we iets over het hoofd gezien? We horen het in elk geval graag! Maar laat ook zeker jouw instagram account achter, dan zullen we je volgen vanuit ons account: WeAreTravellersNL.