Grootste festivals nederland

7x de beste & grootste festivals van Nederland

Elk jaar worden in Nederland honderden festivals georganiseerd en daarvan zijn de meesten in de maanden mei, juni, juli, augustus en september. Hoog tijd dus om jullie op de hoogte te stellen van wat nou de aller beste feestjes zijn! Er zijn natuurlijk super veel knusse, lokale festivalletjes in Nederland te vinden, maar waar vind je de grootste festivals in Nederland? Wij hebben een rijtje gemaakt van 7 festivals die zeker in die categorie vallen! Ben jij al bij alle 7 geweest? Welk festival is jouw favoriet?

7 x de grootste festivals van Nederland

Grootste festivals nederland

1. Best Kept Secret Festival

Sommige festivals in dit lijstje zijn misschien wel vier keer zo groot als Best Kept Secret Festival, maar toch vonden we dat dit populaire festival een plek moest hebben in deze lijst. Je gaat naar Best Kept Secret Festival als je houdt van indierock en electronica maar ook voor hiphop en garagerock kun je hier terecht. Eigenlijk is het motto al jaren zo, dat als de organisatie iets tof vindt, dat het dan op het festival te vinden is. Je ziet hier grote namen, maar wel in een chille sfeer. Het festival was de afgelopen keer bij de Beekse Bergen in Hilvarenbeek.

Bezoekersaantal: Ongeveer 25.000 bezoekers

2. Mysteryland

Het grootste dancefestival in dit lijstje is Mysteryland! Of je nou houdt van techno of urban, van house of hardstyle, grote kans dat je er wel een optreden van kunt vinden op dit extreem toffe meerdaagse festival. De eerste editie van Mysteryland vond plaats in het begin van de jaren ’90 dus inmiddels gaat het festival al een tijdje mee en eigenlijk is het nog steeds ieder jaar een feest om op Mysteryland compleet los te gaan. Je kan één dag naar Mysteryland maar er zijn ook meerdaagse tickets. Je kunt dan met je eigen tentje op de camping blijven slapen en het toffe is dat je tegenwoordig ook kunt genieten van een luxe glamping. Qua acts kun je hier optredens verwachten van top DJ’s. Denk bijvoorbeeld aan Martin Garix, Claptone, Sunnery James & Ryan Marciano of Dimitri Vegas & Like Mike. Gegarandeerd los gaan dus!

Bezoekersaantal: Ongeveer 100.000 bezoekers

Mysteryland

3. Lowlands

Grote kans dat je heel wat mensen kent die naar Lowlands zijn geweest. Elk jaar gaan namelijk duizenden Lowlanders naar dit alombekende festival. Dit is zeker een van de grootste festivals van Nederland en het lijkt eigenlijk nog steeds te groeien qua populariteit. Drie dagen lang kun je je tijdens Lowlands vermaken met allerlei soorten muziek. Het festival wordt georganiseerd in Biddinghuizen en er zijn meer dan 250 acts te bekijken. Kamperen kun je er ook als de beste, er zijn namelijk maar liefst 7 campings te vinden en een heuse glamping.

Bezoekersaantal: Ongeveer 55.000 bezoekers

4. Down The Rabbit Hole

In de buurt van Nijmegen wordt Down The Rabbit Hole georganiseerd. De sfeer is hier wat intiemer dan bijvoorbeeld bij Lowlands, maar je vindt hier ook hele toffe optredens en acts en inmiddels komen er ook rond de 35.000 bezoekers op af. Down The Rabbit Hole is echt een festival waar je van de ene verbazing in de andere valt. Er zijn veel installaties en kunstobjecten te vinden, maar ook de stages zijn onwijs tof. Het wordt bovendien in een natuurrijke omgeving gevierd, waardoor je er kunt genieten van een zandstrandje en het is in de buurt van een mooi bos. Een paar dagen lang bevind je je hier echt in een andere wereld!

Bezoekersaantal: Ongeveer 35.000 bezoekers

Down the Rabbit Hole

5. Pinkpop

Het is inmiddels al heel wat jaar geleden dat Pinkpop voor het eerst werd gevierd, in 1970 om precies te zijn. Het is inmiddels het meest bekende en oude popfestival in ons land en je vindt het tegenwoordig in Landgraaf. Naar dit festival ga je als je grote bekende namen wilt zien. Zo kun je dit jaar, in 2019 bijvoorbeeld naar Fleetwood Mac, Mumford & Sons of Armin van Buuren.

Bezoekersaantal: Ongeveer 70.000 bezoekers

6. Awakenings Festival

Nog een populair dancefestival in dit rijtje is Awakenings Festival. Hier komen vooral technoliefhebbers op af en tijdens het festival kun je twee dagen lang helemaal los gaan bij verschillende stages. Dit festival wordt gevierd bij Houtrak in Spaarnwoude waardoor je er vanuit Amsterdam redelijk makkelijk komt. Bekende namen die bij Awakenings draaien zijn bijvoorbeeld Kölsch, Joris Voorn en Carl Cox.

Bezoekersaantal: Ongeveer 80.000 bezoekers

Awakenings

7. De Zwarte Cross: misschien wel het aller grootste festival van Nederland

Dit is waarschijnlijk het aller grootste festival in Nederland: de Zwarte Cross. Niet alleen een muziekfestival, maar ook de grootste motorcross van niet alleen heel Nederland maar eigenlijk van de hele wereld. Het festival duurt meerdere dagen en vindt plaats tussen Lievelde en Lichtenvoorde. Je kunt hier tientallen podia vinden en honderden optredens van zowel bands als theatermakers. Al zijn de cross en de bijbehorende stunts natuurlijk ook een bezienswaardigheid op zich. Verwacht dus veel chaos, een bizarre mix van vanalles, spektakel en gekte. Eigenlijk komen hier allerlei verschillende wereld bijeen op een reusachtig festival!

Bezoekersaantal: Ongeveer 220.000 bezoekers

Grootste festivals Nederland Mysteryland

Meer lezen over de grootste festivals in andere landen? Lees ook: