Een roadtrip maken in de winter?

Bij een roadtrip denk je al gauw aan zomers weer, maar in de winter is zo’n autovakantie in Europa eigenlijk ook best gaaf. Niet alleen omdat steden er soms nog mooier uitzien onder een laagje sneeuw, maar ook omdat:

  • Je op bepaalde plekken in de winter bijzondere natuurverschijnselen kunt zien
  • In de winter kan je makkelijker het massatoerisme ontwijken
  • Er zijn veel leuke festivals en andere events in de winter die je in de zomer niet tegenkomt
  • De winter is een perfecte tijd om te gaan wintersporten
  • Bij winter horen weer nieuwe culinaire specialiteiten dan bij de zomer

Kortom, redenen genoeg! Benieuwd waar wij zo de auto naartoe zouden pakken of juist heen willen vliegen om vervolgens een auto te huren? Lees gauw verder!

5 plekken waar je in de winter naartoe wilt

1. Genieten van Italië in de winter zonder andere toeristen

Eigenlijk is Italië altijd een goed idee. Het weer is er net wat aangenamer dan hier, het eten is er nooit vies en op heel veel plekken zijn mooie bezienswaardigheden te vinden. Er is slechts één nadeel aan Italië en dat is dat zoveel andere toeristen dit land ook zo fantastisch vinden en dat met name in de zomer. Daarom is Italië juist in de winter een goed idee. Rij er zelf heen of vlieg met een budget airlines als Ryanair, Easyjet of Transavia naar Rome of Venetië en huur daar een autootje om vervolgens een roadtrip door het land te maken. Andere leuke plekken naast Rome en Venetië zijn Florence, Milaan of Bologna.

2. Naar  Noorwegen voor het Noorderlicht

Wist je dat het noorden van Noorwegen de beste plek is om het Noorderlicht te zien? Je weet wel dat gekke groene licht dat je alleen kan zien als het pikke donker is? Alleen doordat je dit bijzondere natuurverschijnsel in Noorwegen kan zien, kan deze bestemming niet in dit lijstje niet ontbreken. Maar naast kijken naar het Noorderlicht staat Noorwegen ook bekend om haar bijzondere vergezichten, steile rotsen en pittoreske dorpjes. Je kan hier relaxen in leuke cafe’s of restaurants, maar eigenlijk beleef je Noorwegen pas echt als je wat meer actieve dingen gaat doen. Maak bijvoorbeeld een huskytocht of slaap er ‘s avonds in Tipi’s als je het Noorderlicht hebt bekeken. Zorg dat je hier een auto huurt of een roadtrip van te voren regelt, want dan zie je echt het meest van deze bijzondere bestemming.

3. Musea hoppen in Wenen en op ontdekking in Bratislava

In Wenen vind je heel wat museau en met name staat de stad bekend om haar werken van Gustav Klimt. In de zomer kan deze stad heel wat toeristen trekken, dus mocht je van wat meer rust houden dan is de winter een ideaal tijdstip. Koud kan het er dan wel worden, maar daar hebben de inwoners van deze stad iets op gevonden en dat is gewoon heel veel culinaire versnaperingen aanbieden. Liefde en warmte gaat dan toch door de maag! Naar Wenen kun je bovendien redelijk goedkoop op reis als je naar Bratislava vliegt met een budget airline. Vanaf daar kun je dan vervolgens een auto huren om naar Wenen te rijden en terug. Bratislava is misschien niet een plek waar je snel alleen heen zou gaan, maar juist leuk te combineren met Wenen.

4. Wintersporten in Frankrijk

Frankrijk is ook zeker in de winter een aanrader en de meesten bezoeken het land voor een wintersportvakantie. De leukste skigebieden om naartoe te gaan, zijn Val Thorens, Avoriaz, Val d’Isère, Tignes of Alpe-d’Huez. Bezoek tijdens je roadtrip verschillende plekken, rij in één keer door of stop onderweg nog ergens bij een bed & breakfast.

5. Van kerstmarkt naar kerstmarkt in Duitsland

Ook Duitsland kan met haar vele kerstmarkten niet in dit rijtje ontbreken. Daar vind je in de winter namelijk eindeloos veel kerstmarkten waar je perfect kan kerstshoppen. Rij bijvoorbeeld naar Düsseldorf, ga naar Keulen, of trek naar Aken en vergeet ook Oberhausen niet. Wil je iets meer stad? Dan vind je uiteraard ook genoeg in Berlijn. Volgens mij heb je dan wel genoeg steden in Duitsland om te bezoeken tijdens een roadtrip!

En, waar zou jij het liefst heen gaan met de auto?