Bucketlist Karin

De bucketlist van | Karin

Ook Karin is net als ons verslaafd aan reizen en ze heeft dan ook al heel wat landen en continenten mogen bezoeken! Zo is ze al naar de Malediven geweest, maar is ze ook een echte daredevil en heeft ze al eens aan parachutespringen, bungeejumpen en paragliden gedaan. Toch staat er nog genoeg op Karin haar bucketlist en daar lees je hieronder meer over!

bucketlist karin bergen

Continent: “Op welk continent wil jij ooit nog eens je voeten zetten en is er dan ook een speciaal gebied, land of plekje dat je daar dan per se wilt zien?”

Antarctica is het enige continent waar ik nog niet geweest ben én wat natuurlijk super bijzonder moet zijn, dus daar zou ik nog wel eens naartoe willen. Verder heb ik nog maar weinig van Afrika gezien, dus daar wil ik zeker nog wat reisjes naartoe maken. Naar de berggorilla’s in Oeganda, tussen het wildlife kamperen in Kenia en Tanzania, de prachtige woestijn in Namibië verkennen… Er staan nog genoeg Afrikaanse bestemmingen op mijn bucketlist!

Genieten van zon, zee & strand: “Op welk strand zou jij ooit nog eens willen liggen? En zijn er ook stranden waar je al bent geweest, maar die je nooit meer uit je hoofd krijgt?”

De mooiste stranden die ik heb gezien, zijn die van de Malediven. Maar volgens mij kan het nóg beter! Via een aantal blogs die ik volg zie ik de mooiste plaatjes voorbij komen van stranden in de South Pacific. Die zou ik graag nog eens met eigen ogen bewonderen.

bucketlist karin zon zee strand

Ooit nog eens doen: “Wat voor activiteit staat er hoog op jouw verlanglijstje?”

Qua activiteiten kun je het zo gek niet bedenken, of ik heb het al eens gedaan. Parachutespringen, bungeejumpen, paragliden, met witte haaien duiken, caving, canyoning, met walvishaaien/zeehonden/dolfijnen zwemmen, supergave hikes in verschillende berggebieden, raften op de wildste rivieren, duiken op de mooiste plekken, mountainbiketochten, een marathon rennen… en dan vergeet ik waarschijnlijk nog wel iets. Maar je moet altijd blijven dromen, dus er staan ook nog genoeg zaken op de wishlist: een sledehonden- en sneeuwscootertocht in Lapland, een ballonvaart in Cappadocië of… op een wintersportvakantie! Want ja, ik hoor bij het kleine deel van Nederland dat nog nooit (!) op wintersport is geweest.

Proeven: “Welk eten zou je wel eens willen proeven in een ander land? En wat heb je al eens gegeten wat onvergetelijk lekker was?”

Poeh, dat zou ik echt niet weten! Ik ben niet zo culinair aangelegd en ben ook een beetje van het type ‘wat de boer niet kent, vreet ie niet’. Begrijp me niet verkeerd; ik ben gek op Indiase curry’s, pittige Thaise gerechten en Zuid-Afrikaanse boboti, maar je zult me niet snel iets écht exotisch zien proeven. Al heb ik wel eens een gefrituurde tarantula op in Cambodja. Als ik daaraan terug denk, krijg ik nog de rillingen. Yak!

bucketlist karin Torres

Festival: “Naar welk festival of feest zou jij ooit nog eens willen gaan? En zijn er ook al feesten die je eens hebt bezocht, waarvan je het iedereen aanraad?”

In Nederland pak ik elk jaar wel een of twee festivalletjes mee, maar met buitenlandse festivals heb ik nog niet zoveel ervaring. Ik ben een keer op SZIGET geweest, wat ik te gek vond. Tomorrowland zou ik nog wel eens naartoe willen. Maar dat is zo duur! Van dat geld koop ik dan toch liever een vliegticket ;)

Hotel der hotels: “In welk hotel, hostel of ander bijzonder plekje zou jij écht eens een nachtje willen doorbrengen? En zijn er ook hotels waar je eerder hebt geslapen die het noemen waard zijn?” 

Dan ga ik toch lekker cliché voor zo’n bungalow op palen op een plek als de Malediven, Samoa of Bora Bora. Ik hecht niet heel veel waarde aan luxe, maar als je het doet, moet je het goed doen ;)

bucketlist karin stedentrip

Stedentrip: “Welke stedentrip staat nog op jouw verlanglijstje?” 

De steden die momenteel het hoogst op mijn verlanglijstje staan, zijn Krakau en Edinburgh. Ik hou van wat kleinere, overzichtelijke steden met een knusse sfeer. Als ik de verhalen van vrienden aanhoor, zit dat bij deze plekken wel goed. Van de steden die ik bezocht heb, zijn Rome en Marrakech favoriet. Rome omdat het één groot openluchttheater is, Marrakech vanwege het exotische tintje en de vele activiteiten die je er (in de buurt) kunt ondernemen.

Best kept natural secret: “Welk natuurgebied zou jij ooit nog eens willen zien & waarom?”  

Dan ga ik denk ik voor de  Noordpool, puur omdat dit zó anders is dan alle andere gebieden die ik al gezien heb. Ik kan slecht tegen kou, maar het lijkt me heel bijzonder om zo ver van de bewoonde wereld af te zitten en af en toe een ijsbeer te spotten. Gelukkig heb ik al heel veel bijzondere natuurgebieden mogen zien. De zoutvlaktes in Bolivia, de outback in Australië, de Iguazu watervallen of Patagonië om maar eens wat voorbeelden te noemen. Er zijn zo bizar veel mooie natuurgebieden aan te raden!

Bucketlist karin watervallen

Trip down memory lane: “Waar ben je ooit geweest, maar wil je ooit nog eens terug naartoe & waarom?”

Ik ben inmiddels op een punt in mijn ‘reiscarrière’ aangekomen, dat de drang om terug te gaan naar bepaalde bestemmingen groter is dan het ontdekken van nieuwe bestemmingen. De laatste tijd vind ik sommige nieuwe landen die ik bezoek een beetje tegenvallen, terwijl er genoeg te gekke landen zijn waar ik heel graag nog eens naar terug zou gaan: Nieuw Zeeland (mijn all-time favourite), Australië, China, IJsland of Indonesië. Die landen hebben zoveel moois te bieden, wat ik lang nog niet allemaal gezien heb. Van deze plekken weet ik tenminste zeker dat het er fantastisch is!

Binnen nu en 5 jaar op reis naar: “Als je echt moet kiezen: Waar wil jij binnen nu en 5 jaar naartoe & waarom?”

Dat wordt een bestemming dichtbij huis: Noorwegen. Volgens mij is dat het mooiste land van Europa, zeker voor iemand die zo veel van natuur en outdoor houdt als ik! En in het verlengde hiervan Lapland, inclusief het Noorderlicht. Hopelijk kan ik beide wensen in 2017 afvinken! 

bucketlist karin auto roadtrip

Been there, done that: “Zijn er dingen die jij al van jouw bucketlist af hebt kunnen strepen?”

Nieuw Zeeland en Patagonië vond ik de tofste bestemmingen ever. Nergens anders heb ik zulke mooie natuur gezien en zulke prachtige hikes gemaakt. Vooral de vierdaagse W-trek in Chili is een tocht om nooit te vergeten. Achter elke bocht wacht weer een nieuwe verrassing. Van knalblauwe meren tot gletsjers tot indrukwekkende bergtoppen; het komt allemaal aan bod!

Een activiteit die me altijd zal bijblijven, is het zwemmen met zeehonden in Kaikoura (Nieuw Zeeland). In de twee uur dat je in het water in zee ligt, heb je zo veel interactie met die beesten, dat is echt heel bijzonder!

In 2008 heb ik samen met een vriendin 8 maanden lang door Australië gereisd. Met een 25 jaar oud barrel gingen we op pad en alles moest zo budget mogelijk. We sliepen op parkeerplaatsen, in het wild of bij mensen thuis en aten elke dag noedels of pasta. Wijn ging er met liters per dag doorheen en douchen deden we soms 4 dagen niet. Onderweg pikten we de leukste mensen op, die allemaal een aantal weken met ons mee reisden. We zagen de mooiste plekken, ondernamen alleen maar leuke activiteiten en maakten bijzondere dingen mee. Zorgen om de dag van morgen kenden we niet en ik voelde me zo vrij als nooit tevoren. Een jaar om nooit te vergeten!

Vind je het leuk om een keer jouw bucketlist of reisverhalen te delen? Stuur dan een mailtje naar info@wearetravellers.nl en wie gaat de volgende “De bucketlist van…” over die van jou!