bucketlist-suzanne

De bucketlist van | Suzanne

Digital nomad Suzanne reist werkend de hele wereld over. Op www.artikel255.nl deelt ze niet alleen haar reistips, maar ook tips voor ZZP’ers / Freelancers en ervaringen over hoe het is om een leven als Digital Nomad te leiden. In dit artikel deelt Suzanne haar bucketlist en neemt ze je mee op eerder gemaakte reizen!

suzanne-bucketlist-helicopter

Continent: “Op welk continent wil jij ooit nog eens je voeten zetten en is er dan ook een speciaal gebied, land of plekje dat je daar dan per se wilt zien?”

Ik heb de luxe positie dat ik al op vijf continenten geweest ben: Europa, Azië, Oceanië, Afrika en Noord-Amerika. Zuid-Amerika staat nu hoog op de bucketlist! Ik wil heel graag hiken over de Inca Trail (of een andere mooie hike) naar Machu Picchu. Ook Patagnonië lijkt mij fantastisch mooi. Tja, eigenlijk een hele roadtrip door Zuid-Amerika, dat zou ideaal zijn. Antartica staat niet erg hoog op mijn bucketlist. Er zijn veel plekken waar ik liever heen zou gaan.

azie-suzanne-artikel255

Genieten van zon, zee & strand: “Op welk strand zou jij ooit nog eens willen liggen? En zijn er ook stranden waar je al bent geweest, maar die je nooit meer uit je hoofd krijgt?”

Bucketlist-droomroute is eilandhoppen in de Pacific. Oftewel van Nieuw-Zeeland naar Cook Islands, door naar Frans-Polynesië en dan naar Hawaï. Dat lijkt mij dus veel vetter dan de Malediven! Ook de stranden van de Filipijnen lijken mij beeldschoon. Daarna valt alles tegen, vrees ik… De mooiste stranden die ik al heb mogen zien zijn toch die in Zuidoost-Azië, Mexico en West-Australië. Ik vierde eens Kerst in Coral Bay (West-Australië) en op Koh Rong (Cambodja) haalde ik mijn PADI. Wat een herinneringen zijn dat!

kerst-in-zee-suzanne-artikel255

Ooit nog eens doen: “Wat voor activiteit staat er hoog op jouw verlanglijstje?”

To-do’s zijn voor mij een ballonvaart in Myanmar (hallo Pinterest!), zeilen bij de Whitsundays, de Bromo-vulkaan beklimmen, mooie hikes maken bij de Grand Canyon en de prachtige parken van Utah, een off-piste dagtocht skiën, in een helikopter over de Victoria Falls (of als ik durf: zwemmen in de Devi’s Pool…), duiken met walvishaaien, een meerdaagse trekking door Nieuw-Zeeland, en dus hiken naar Machu Picchu. Ik zou deze lijst nog met 100 dingen kunnen uitbreiden, maar dit komt het eerste in mij op. Ik heb al veel mooie dingen beleefd, zoals op een motor door Vietnam, leren duiken in Cambodja, couchsurfen in Australië, met een campervan door de outback, slapen in de Sahara, met een helikopter over de gletsjers van Nieuw-Zeeland, met een cruiseboot door Alaska, een huskytocht in Lapland, fietsen over de Golden Gate, kamperen in Yosemite National Park, op safari in Kenia, wijnproeven in Californië. Jeetje, wat veel eigenlijk! Ik wilde begin dit jaar gaan skydiven bij Lake Taupo, maar die skydive werd tot drie keer toe afgelast wegens het weer. Ik weet niet wanneer ik nu weer durf…

suzanne-artikel-255-vulkaan

Proeven: “Welk eten zou je wel eens willen proeven in een ander land? En wat heb je al eens gegeten wat onvergetelijk lekker was?” 

Japan staat in mijn top drie van bucketlist-rondreizen op dit moment. Daar kun je vast geweldig eten, van sushi tot ramen! In Azië eet ik altijd heerlijk, met extra punten voor Vietnam en Thailand. In San Francisco heb ik ook super gegeten overal. Ik ben benieuwd naar het eten in Midden-Amerika, waar ik eind van dit jaar voor zes weken heen ga!

Festival: “Naar welk festival of feest zou jij ooit nog eens willen gaan? En zijn er ook al feesten die je eens hebt bezocht, waarvan je het iedereen aanraad?”

Cliché, maar Burning Man lijkt mij natuurlijk wel gaaf om eens te bezoeken. En Sziget moet je toch ook gezien hebben? Ik ben in het buitenland nog nooit naar een festival geweest. Hoogstens een foodfestival ;-) Ik ben meer van het eten dan van de muziek, haha. In Noord-Australië vond ik de Mindil Beach Market in Darwin heel gezellig. En in Londen heb je natuurlijk de Borough Market, yummie!

stranden-bucketlist-suzanne

Hotel der hotels: “In welk hotel, hostel of ander bijzonder plekje zou jij écht eens een nachtje willen doorbrengen? En zijn er ook hotels waar je eerder hebt geslapen die het noemen waard zijn?” 

Meestal ben ik niet zo kieskeurig met hotels. Ik geef mijn geld liever uit aan activiteiten (en vliegtickets). Maar als ik iets moet noemen, zou ik graag eens in een superchic hotel met uitzicht op de Eiffeltoren willen slapen. Of in een room with a view in New York City. Of in een superluxe hotel in Las Vegas! Ik ben normaal gesproken al blij met een simple bamboehutje op het strand. In een hotel heb ik het liefste witte dekens en geen aparte matrassen. Dat vind ik zo’n afknapper als je met je vriend bent!

Stedentrip: “Welke stedentrip staat nog op jouw verlanglijstje?” 

Ik ben dus nog nooit in Rome geweest. En ook nog nooit in Berlijn. En niet in Praag. En niet in Istanbul. Deze vier steden staan bovenaan mijn city-bucketlist. Gave steden waar ik wel ben geweest en die ik zeker kan aanraden zijn New York, San Francisco, Vancouver, Sydney, Melbourne, Bangkok, Singapore, Hong Kong, Hanoi, Ho Chi Minh City, Phnom Penh. In Europa vind ik de Spaanse steden altijd erg gezellig. Lissabon was ook een aanrader! Oh, en Kopenhagen lijkt mij heel gaaf. Ik denk dat ik me daar wel thuis voel! Boedapest ben ik geweest in 5VWO, maar daar weet ik helaas niet veel meer van. Voor herhaling vatbaar dus!

suzanne-bucketlist-artik2l55

Best kept natural secret: “Welk natuurgebied zou jij ooit nog eens willen zien & waarom?”  

Alles aan zee vind ik altijd prachtig. De Whitsunday’s lijken mij dus wel wat. In Amerika wil ik heel graag naar de Grand Canyon en alle mooie parken in Utah. Dat wordt echt onderschat volgens mij. Een rondreis door Canada lijkt mij ook erg gaaf. Of een paar maanden door Afrika? ;-) De mooiste natuur die ik tot nu toe heb gezien was in Nieuw-Zeeland. Van gletsjers en vulkanen tot tropische stranden en groenen heuvels met schapen en hobbits: je hebt er zoveel en het is allemaal vrij extreem. Schotland staat ook op mijn lijstje. Nieuw-Zeeland staat bekend als Scotland on Steroids, dus dat moet ik maar eens gaan bekijken. En Noorwegen! En Patagonië dus. En zo kan ik wel weer even doorgaan…

national-park-suzanne-bucketlist

Trip down memory lane: “Waar ben je ooit geweest, maar wil je ooit nog eens terug naartoe & waarom?”

Naar Australië en Nieuw-Zeeland ga ik zeker nog terug. De sfeer is er heerlijk en het zijn prachtige landen. Bovendien heb ik nog lang niet alles gezien. Ook naar Amerika wil ik graag terug. Vooral ook om nieuwe dingen te ontdekken, zoals ik hierboven al beschreef. Zuidoost-Azië is ook een vast adresje. Ik ga vrijdag voor de negende keer… Het weer, de mensen, de prijzen, de afwisseling, het eten, de steden, de natuur… ik vind het allemaal top!

Binnen nu en 5 jaar op reis naar: “Als je echt moet kiezen: Waar wil jij binnen nu en 5 jaar naartoe & waarom?”

In vijf jaar kan je een hoop zien! De komende vijf jaar hoop ik prachtige reizen te maken naar… Midden-Amerika, Noorwegen, Southwest-USA, Japan, Zuidelijk Afrika, Peru, Patagonië, De Filipijnen, Myanmar, Japan, Oost-Australië, de Pacific en de eerder genoemde citytrips natuurlijk! Beetje ambitieus plan dit, maar gelukkig heb ik nog meer dan vijf jaar te gaan (als het goed is).

safari-suzanne-artikel255

Been there, done that: “Zijn er dingen die jullie al van de bucketlist af hebben kunnen strepen?”

Alleen op reis: Mijn eerste soloreis door Zuidoost-Azië is wel echt een mijlpaal. Eind 2011 vertrok ik als 23-jarige voor twee maanden naar Vietnam, Laos en Cambodja. Wat een ervaring! Ik leerde ‘echt’ backpacken, vrienden maken, ik haalde mijn PADI, moest regelmatig uit mijn comfortzone stappen en had de tijd van mijn leven.

Australië & Nieuw-Zeeland: Nog een groot avontuur was mijn tijd in Australië en Nieuw-Zeeland. Eind 2014 vertrok ik met twee vriendinnen en een busje van Darwin naar de Ayers Rock. Daarna de hele westkust afgereden naar Perth. Onderweg veel locals gesproken. Fantastisch! ‘Tussendoor’ drie weken naar Nieuw-Zeeland om rond te reizen met mijn vriend, en daarna weer terug naar Australië om Sydney en Melbourne en omgeving nog te ontdekken. Prachtige vijf maanden!

Alaska & Californië: Ook mijn vier weken in Alaska en Californië hebben grote impact op mij gemaakt. Met familie reisde ik twee weken door Alaska per bus en cruiseschip. Wat een ervaring! Daarna met mijn vriend nog twee weken roadtrippen door Californië. Het was de eerste keer dat ik een auto huurde op reis en zelf zo’n afstand reed. Hier heb ik echt mijn hart verloren aan de USA.

Kenia: En dan hebben we die safari in Kenia, trekking door de Sahara en nog veel meer mooie tripjes nog niet eens genoemd!

Ik mag me gelukkig prijzen volgens mij!

roadtrip-australie-nieuw-zeeland-suzanne

Vind je het leuk om een keer jouw bucketlist of reisverhalen te delen? Stuur dan een mailtje naar info@wearetravellers.nl en wie gaat de volgende “De bucketlist van…” over die van jou!