Jamaica raften rio grande

Port Antonio, het fijnste plekje van Jamaica?

Door veel reizigers wordt Port Antonio aangeprezen als het fijnste plekje op Jamaica. Als je van de drukke stad komt of de toeristische hotspot Negril dan is Port Antonio een heerlijk plekje om even bij te komen.

Port Antonio

Port Antonio Jamaica Winnifred beach

De mooiste stranden in de buurt van Port Antonio

Wat Port Antonio zo heerlijk maakt is vooral de omgeving er omheen. In Port Antonio zelf is een leuk strandje genaamd Bikini Beach. Dit is een goede plek om te blijven als je geen zin hebt om een taxi te nemen naar een ander strand. Wil je wel een route taxi pakken, ga dan verder richting het oosten waar de mooiste strandjes zijn van de omgeving. Allereerst rij je langs het strand Frenchman’s Cove. Dit prachtige strand ligt in een kloof waardoor het soort van afgeschermd is. Het strand is er meer eentje voor wat luxere bezoekers aangezien de entree hoog is en er is bediening op het strand. Het voordeel hiervan is dat je niet wordt lastiggevallen door lokale verkopers, wat ook wel is fijn is.

Rij je iets verder in de taxi dan kom je bij de Blue Lagoon uit. Indien je deze film hebt gezien dan zal je de mooie kleuren van het water wel herkennen. Of de film er ook echt is opgenomen is overigens maar de vraag, maar dat het paradijselijk is dat is een feit. Als je aankomt bij Blue Lagoon dan zal er ook een welkomst comité staan die je graag op een zelfgebouwd vlotje of motorboot een tour wil geven. Onderhandel hier wel goed en vraag ook of ze even stoppen bij Monkey Island.

Heb je genoeg gezien dan kun je verder doorrijden naar Winnifred Beach. Dit is een gratis strand waar vooral lokale mensen komen om te chillen. Word je gedropt door je taxi langs de weg, dan is het circa 15 minuten lopen naar het strand. Dit is echt een heerlijk strand waar je de hele dag kunt vertoeven. Er is genoeg keuze in eten en drinken, het water is prachtig blauw, het strand is fel wit en er is genoeg schaduw om te schuilen voor de felle zon.

Port Antonio Jamaica bikini beach Jamaica raften rio grande

Iets anders doen dan strandhangen in de omgeving van Port Antonio?

In de omgeving van Port Antonio kun je ook genoeg andere toffe activiteiten ondernemen. Ga bijvoorbeeld hiken, raften of op zoek naar de mooiste watervallen. Lees hieronder alles tips:

Watervallen en jungle bij Reach Falls

Wil je nog een stukje verder naar het oosten dan kun je een uitstapje maken naar Reach Falls (dit is een beetje vergelijkbaar met Blue Hole). Hier heb je prachtige watervallen, kun je springen, klimmen, zwemmen en genieten van de jungle om je heen. Op de terugweg kun je in Boston Bay een lekkere spiced jerk nemen, waar het plaatsje bekend om staat.

Raften ten westen van Port Antonio

En ander relaxt uitstapje is om te gaan raften op de Rio Grande, dit ligt iets westelijk van Port Antonio. Je kan dit zelf regelen door naar het hoofdkantoor te gaan aan het einde van de rivier (bij de brug). Daar kun je zelf iemand regelen op straat of het direct laten doen door de organisatie. Het is een prijzig uitstapje want je betaald ongeveer 70-90 dollar per raft (voor 2 pers.), maar het voelt typisch Jamaicaans en is heel tof om te doen. De tocht duurt vervolgens ongeveer 2 a 3 uur en is lekker rustgevend. Onderweg kun je nog de beste chicken of lobster curry eten van Jamaica bij een vrouwtje langs de over. Zij staat zeker bekend om haar heerlijke kookkunsten.

Hiken bij Port Antonio in de Blue Mountains

Heb je genoeg rust gehad? Dan kun je je tocht voortzetten en naar de Blue Mountains gaan voor een hike. Of ga naar de andere kant van het eiland (Negril) en meng je in de toeristenstroom op het bekende strand. Jamaica heeft echt voor ieder wat wils, dus je kan je zeker een aantal dagen hier vermaken.

Negril in Jamaica

Hoe kom je bij Port Antonio?

Port Antonio ligt in het oosten van het eiland en is goed te bereiken met het lokale transport als je even de tijd hebt. De busjes worden namelijk flink vol gepropt en vertrekken pas als er genoeg mensen in zitten. De busjes zijn makkelijk te vinden want als je rondloopt zal geheid iemand je vragen waar je naar toe moet en wijst je de weg. De busstations op Jamaica kunnen nogal overweldigend zijn met alle mensen, lawaai en overvloed aan auto’s en busjes. Maar neem even de tijd en je vindt vanzelf je weg in de chaos. Over de prijs valt hier trouwens niet te onderhandelen want iedereen betaald hetzelfde. Vraag dit van te voren even in je hostel wat de prijs is, dan zit je gelijk goed.

Overnachten bij Port Antonio

In Port Antonio heb je niet heel keuze in hostels (er zijn er letterlijk twee in totaal) en daarnaast zijn er nog enkele B&B’s en hotels die wat duurder zijn. Hier vind gemakkelijk ho(s)tel)s. Het stadje zelf is klein en ook wat rustiger waardoor het wat fijner voelt om over straat te lopen dan op andere plekken in Jamaica.

→ Bekijk hier al onze artikelen over Jamaica