Redenen om naar Jamaica te gaan

5 redenen om naar Jamaica te reizen

Een rondreis door Jamaica, het land van rum en reggae, is precies zoals veel mensen reizen op een Caribisch eiland voorstellen! Witte zandstranden, verborgen baaien, groene regenwouden in het bergachtige binnenland en een azuurblauwe zee die het eiland omringd. Rustig stromende rivieren, levendige steden en tegelijk vind je her en der kleine vissersdorpen. Jamaica biedt veel afwisseling, het heeft een hoog relax gehalte en er is nog veel te ontdekken. Om je te overtuigen om Jamaica nu op jouw bucketlist te zetten, vind je hieronder 5 redenen waarom je binnen nu en 5 jaar zeker een rondreis door Jamaica moet maken!

Reizen naar Jamaica? 5 redenen dat te doen!

1. Jamaicanen zijn bijzonder aardig en inspirerend

De positieve vibes, het leven in het moment, tegenslagen accepteren en opgewekt weer verder gaan zijn typische eigenschappen van een Jamaicaan. De muziek, het zingen en dansen is een ware uitlaatklep. Daar komt bij dat ze zeer behulpzaam zijn, spontaan en vriendelijk. De levendigheid van Jamaica straalt over op iedereen die er mee kennis maakt.

2. Jamaica is niet zo gevaarlijk als beweerd wordt

Het politieke geweld is van lang geleden en de onderlinge conflicten die er af en toe zijn, spelen zich af tussen de gangs. Als toerist kom je daar in principe niet mee in aanraking. De grote all-inclusive-resorts beweren graag dat je niet alleen over straat kunt en dat is ronduit onzin. Waarschijnlijk hebben ze er baat mee: dure tours aanbieden. Maar daar moet je eigenlijk niet in trappen, want met een normale reismentaliteit kom je niet in de problemen!

Jamaica friendly rastas and tourists

3. Je ontdekt verborgen baaien, watervallen en dorpen

Jamaica is een paradijs voor strandliefhebbers (Lees ook het artikel over de mooiste stranden van Jamaica) en is daarnaast zeer aantrekkelijk voor avonturiers die het echte Jamaica willen ontdekken. Omdat de meeste mensen op het strand blijven chillen en de all-inclusive-resorts je voor veel geld alleen naar de bekende hotspots brengen, kun je zelf of met een tour guide bijzondere delen ontdekken. Denk aan het bezoeken van Rastafarian communities en met een beetje geluk de Nyabinghi drum beat in je hart voelen.

4. Losgaan op muziek, dans en Nyabingi drum ceremonies

Al ben je niet zo bekend met Reggae, de chill tunes zullen je al snel uitnodigen mee te deinen. Met de Dance Hall moves kijk je je ogen uit en de ‘heartbeat’ van de Nyabinghi drum trekt je mee de rust en stilte in, als in een meditatief moment.

5. Lange zandstranden en kleine idyllische baaien

Je vindt in Jamaica kleine baaien, lange witte zandstranden, ruige rotsen met schelpen en krabbetjes, en surfbaaien. Deze stranden hebben de prachtigste zonsondergangen, sommigen met de wildste party’s en waanzinnige snorkel mogelijkheden, andere stralen juist een bohemien karakter uit. Er zijn typisch lokale stranden; De een levendig terwijl de ander juist uitgestrekt en kalm is, op een verlaten plek ver van de drukte. Lees ook meer over de diversiteit van ‘De mooiste stranden van Jamaica’ in een ander blog van Sandra.

Let wel op: Je wilt steeds weer opnieuw terugkomen

Overtuigd van deze 5 redenen? Nadat je eenmaal hebt geproefd van alles dat Jamaica te bieden heeft: De cultuur van de Rastafarians, de natuur met haar watervallen, baaien, grotten, fruitbomen, de chill vibes, de muziek en de geschiedenis. Dan is er nog een ding waar je op met letten. Je gaat namelijk met lood in je schoenen naar de vluchthaven voor je terugreis. Jamaica is een land waar je al gauw verliefd op wordt en eenmaal thuis verlang je er al snel weer naar terug!

Een laatste tip: Ga op pad met een local

Tot slot kunnen we niet anders dan afsluiten met de tip: Ga op pad met locals! Zij laten je namelijk het echte Jamaica zien zodat je de Rasta Vibes kunt ervaren. Een aanrader hiervoor zijn de guides van Rappa Rasta Tours. Mocht je interesse hebben in dag- of meerdaagse tours, dan kun hen benaderen via Facebook of de website: www.rapparastatours.com. Deze tips zijn geschreven door Sandra Smits en zij is Nederlands contactpersoon voor de Jamaica reizen van Rappa Rasta Tours. Ook schreef ze eerder dit: De mooiste stranden van Jamaica, Schitterende schoonheid Negril en de blog Op vakantie naar Jamaica. Allemaal ook het lezen waard!

→ Bekijk hier al onze artikelen over Jamaica