Bahamas NAssau tips

Nassau: Op ontdekkingstocht in de hoofdstad van de Bahamas

Tijdens onze reis naar de Bahamas, bezochten we niet alleen de waanzinnig mooie Exumas eilanden maar juist ook de hoofdstad Nassau. Hier lag namelijk ons hotel Breezes, maar vanuit Nassau gingen we ook mee met een excursie en we mochten er goddelijk uiteten bij het restaurant Graycliff. Benieuwd wat voor dingen we nog meer ontdekte op het eiland waar Nassau ligt? Je leest al onze tips hieronder!

Nassau | Bahamas

→ Hotel tip: Breezes Resort

De hoofdstad van de Bahamas: Nassau

Allereerst wat praktische info en een klein Aardrijkskunde lesje: Nassau is eigenlijk niet de naam van het eiland, maar alleen de naam van de hoofdstad van de Bahamas. Het eiland waarop Nassau is te vinden heet namelijk New Providence. Dit is het drukst bevolkte eiland in de Bahamas en als we Wikipedia mogen geloven wonen er meer dan 210.000 inwoners in Nassau, daarmee heb je gelijk zo’n 70% van de gehele bevolking van de Bahamas te pakken. Yes, je leest het inderdaad goed: De meeste mensen wonen dus in de hoofdstad. Hier vind je ook de meeste winkels, bedrijven, hotels en een internationaal vliegveld. Zo wordt er veel gevlogen tussen Nassau en de VS, de Verenigde staten en andere Caribische eilanden.

5x Wat te doen in Nassau?

Er zijn een paar dingen die wij onwijs leuk vonden om te doen in Nassau. Check onze 5 must do’s hieronder:

1. Ga mee met een Rum Runners tour

Toen we in Nassau waren gingen we mee met een Rum Runners tour! Een echte aanrader, want je ontdekt in één klap allerlei leuke plekjes in Nassau en je leer meer over de geschiedenis van de Bahamas, maar ook over de Rum. Onze gids vertelde ons bijvoorbeeld over de Rum handel, de Piraterij, leerde ons (om 11:30 uur ‘s ochtends!) hoe we goed Rum moesten drinken en proeven, maar nam ons ook mee naar leuke plekjes in Nassau. Zo gingen we bijvoorbeeld naar de gallery van Antonius Roberts waar erg mooie kunst hangt en we bezochten de Rum brouwerij in Nassau. Naast het proeven van pure Rum, hebben we trouwens ook genoten van Rum cakejes, Conch fritters én twee cocktails. Een tip voor als je dit ook wilt doen: Doe het ietsjes later dan wij (na lunchtijd!) en ga na je tour vooral lekker chillen bij het strand of een zwembad! Check www.rumrunnerstour.com als je ook zo’n tour wilt doen.

2. Leer meer over de geschiedenis in het Pirates of Nassau Museum

Dit museum is niet alleen leuk voor kinderen, ook voor volwassenen is het een aanrader. In het Pirates of Nassau Museum leer je namelijk meer over de geschiedenis van de Bahamas. Het is een interactief museum waar je ook allerlei spelletjes kunt doen, ook zijn sommige schepen gevoelsmatig levensgroot nagemaakt en je komt her en der piraten dingen tegen waarvan je niet dacht dat ze waar konden zijn. In feite kun je een bezoekje aan dit museum vergelijken met een kijkje in de echte wereld van Johnny Depp’s Pirates of the Caribbean. Zo kom je er ook achter dat sommige dingen in de film echt door Hollywood zijn verzonnen en andere toch flink overeenkomen met de werkelijkheid.

3. Do as the locals do en eet bij Arawak Cay (Fish Fry)

Als er een perfecte plek is om verse vis te eten op de Bahamas, dan is dat bij Arawak Cay. Hier kun je de echte Caribische keuken proeven. Je vindt bij Arawak Cay (ook wel Fish Fry genoemd, door de moeilijk uitspreekbare naam) allerlei kleurige gebouwtjes direct aan het strand en als je hier rond lunchtijd rondloopt probeert iedereen je met zijn of haar verse producten naar binnen te lokken. Probeer bijvoorbeeld de Conch Salad of ga voor een verse fruit juice!

4. Maak een ritje met de Jitney

Niet alleen zie je gauw iets van Nassau, maar wij vonden het ook gewoon heel gezellig: Een ritje maken met de Jitney! De Jitney is de local bus in de Bahamas en voor ons hotel (wij sliepen in het Breezes Resort) stond ook meteen een busstop. Als je daar de lijn 10 nam, werd je in 15 tot 20 minuten naar het centrum van Nassau gebracht. Gek genoeg zaten wij twee keer in dezelfde jitney, waardoor we super leuke gesprekken hadden met onze vrouwelijke chauffeur en haar kindjes.

5. Ga uit eten bij Graycliff én bezoek de mega grote wijnkelder

Graycliff is hét sterrenrestaurant in Nassau en ons werd zelfs verteld dat Graycliff het enige sterrenrestaurant in de hele Caribbean is. Het Graycliff restaurant is gevestigd in een oud pand en niet alleen het pand is mooi om te bekijken voor je aan tafel schuift, loop ook even door de grote groene tuin met een van de mooiste zwembaden die wij ooit gezien hebben. Wij aten bij Graycliff een uitgebreid gangen-diner, maar voor ons etentje mochten we ook een rondje maken in de mega grote wijnkelder. Deze kelder is zo ongeveer onder het gehele huis gebouwd en schijnt miljoenen waard te zijn.

Hoofdstad Bahamas Nassau

Mooiste stranden van Nassau

Ook het eiland Nassau kent natuurlijk heel wat mooie stranden. Een aantal favorieten van ons zijn:

  • Cable Beach, dit ligt direct bij het Breezes Hotel
  • Paradise Beach, dit strand ligt bij het welbekende Atlantis Resort
  • Cabbage Beach, ook hier vind je veel hotels, maar luieren kun je er ook als de beste

Vanuit Nassau een excursie maken naar een ander deel van de Bahamas

Je kan vanuit de hoofdstad verschillende excursies maken naar andere eilanden die horen bij de Bahamas. Zo gingen wij op een dagtrip naar de Exumas eilanden met een Powerboat Adventures trip. Tijdens zo’n excursie hebben we haaien gespot, stingrays, een onwijs mooie snorkeltocht gemaakt, maar we zijn ook naar een strand geweest waarop heel wat iguanas leven en je verspreid in de zee onwijs veel conch schelpen vindt. Een aanrader dus! Hier kun je www.powerboatadventures.com dezelfde tour boeken. Eerst meer zien? Bekijk dan het filmpje hieronder:

Overnachten in Nassau

Tijdens ons verblijf in de Bahamas hebben wij overnacht bij het Breezes Resort. Hier slaap je all inclusive, waardoor je dus niet hoeft na te denken over je ontbijt, lunch en diner. Ook kun je gedurende de gehele dag drankjes halen en andere snacks. Verder ligt het hotel direct aan het strand, maar ook het zwembad is onwijs mooi en ‘s avonds is er leuke entertainment. Een aanrader dus! Lees hier onze hele review over Breezes en onze ervaring

→ Bekijk hier al onze Bahamas tips