The Exumas Bahamas

De mooiste eilanden van de Bahamas: The Exumas

Als je het over de Bahamas hebt, denk je al gauw aan een zee die zo blauw is als zwembadwater en zonovergoten stranden. Maar wist je dat de Bahamas uit een groot aantal bloedmooie eilandjes bestaat? Als we Wikipedia mogen geloven zijn er zelfs meer dan 700 eilanden te tellen en daarnaast zijn er nog 2000 zand- en koraalplaten.

Als je vraagt welke plekken je dan kent op de Bahamas, zullen veel mensen het welbekende Nassau (de hoofdstad van de Bahamas) noemen of dat ene strand waar je kunt zwemmen met varkens, maar heb je al eens gehoord van eilanden zoals The Abacos, Bimini, Andros of The Berry Islands? Waarschijnlijk niet… Terwijl deze allemaal bij het waanzinnig mooie The Exumas horen dat op ongeveer 56 kilometer vanaf Nassau te vinden is. We nemen jullie in dit artikel graag mee naar deze onbekende naam die hoort bij de Bahamas: The Exumas! Wij bezochten deze eilandengroep tijdens onze vakantie bij Breezes.

The Exumas | Bahamas

→ Hotel tip: Breezes Resort & Spa
→ Lees ook: Dit wil je doen in Nassau, de hoofdstad van de Bahamas

Archipel The Exumas en haar 365 paradijselijke eilandjes

The Exumas is een district dat hoort bij de Bahamas en is een archipel dat uit zo’n 365 eilandjes bestaat. Er wonen zo’n 7.500 mensen, je kan er volop wild- en sealife spotten (haaien of stingrays bijvoorbeeld!) en een groot gedeelte van deze archipel is onderdeel van het beschermde Exuma National Land and Sea Park. Wij brachten een dagje door op dit magische deel van de Bahamas en wat ons betreft is het een van de mooiste delen van dit land in de Caribische zee. Het grootste eiland van The Exumas archipel is Great Exuma en daar vind je ook de grootste stad van dit district genaamd George Town. Het grootste eiland is overigens niet zó groot, want Great Exuma is slechts 72 vierkante kilometer. Even voor je beeldvorming: Texel heeft een landoppervlak van ongeveer 170 vierkante kilometer, dus het is stukken kleiner dan ons eigen Waddenzee-eilandje.


Ontdek de voetstap-vrije stranden en onderwaterwereld bij The Exumas

Het grootste eiland in The Exumas, Great Exuma, is niet de hoofdreden om naar The Exumas af te reizen. Je moet juist op ontdekkingstocht gaan naar de onbewoonde eilandjes en hun voetstap-vrije stranden. In The Exumas vind je namelijk heel wat eilanden waar de natuur overheerst in plaats van mensen. Als je dus op zoek bent naar een ultiem Robinson Crusoe gevoel kan je dat hier zeker vinden. Benieuwd wat je niet mag missen op The Exumas? Wij hebben de highlights hieronder op een rij gezet:

Zwemmen met haaien en stingrays

Rondom de The Exumas vind je een levendige onderwater wereld. Je kan er allerlei soorten haaien spotten, maar ook stingrays, zeesterren of schildpadden. Ook kwamen wij op een klein eilandje talloze conch shells tegen in de zee!

Dobberen naast de Swimming Pigs

Een van dé highlights van de Bahamas zijn de Swimming Pigs die leven op Major’s Spot Cay in The Exumas. Inmiddels zijn deze zwemmende varkens niet meer zo wild en erg gewend aan mensen, maar hoe ze er ooit zijn gekomen… Is een raadsel!

Chillen op het strand naast tientallen Iguanas

Op sommige eilandjes die horen bij The Exumas vind je tientallen Iguanas. Ze chillen rustig op het strand of komen vragend kijken of je een druif voor ze hebt.

Duiken, snorkelen, kayakken of SUP’en

The Exumas zijn een perfecte plek voor watersporten. Je kan er onwijs goed duiken, snorkelen maar ook kun je op verschillende plekken kayakken en SUP’en.

The Exumas bahamas

Iguana The Exumas bahamas

Maar… Hoe kom je bij de afgelegen Exumas?

Als je kijkt naar een kaart van de Bahamas en inzoomt op The Exumas zul je je al gauw afvragen hoe je daar ooit moet gaan komen. Maar wat lijkt op een gigantische inlandse wereldreis, blijkt al gauw mee te vallen als je ontdekt dat er gemakkelijk excursies zijn te boeken vanaf Nassau en dat er meerdere keren per week vliegtuigen van en naar The Exumas vliegen. Wij gingen naar The Exumas vanaf Nassau met Powerboat Adventures, maar je kan ook met een ferry of vliegtuig gaan (vanaf Fort Lauderdale of Florida gaan bijvoorbeeld ook rechtstreekse vluchten naar The Exumas, dit kan met vliegtuigmaatschappijen zoals Air Flight Charters Inc, Eastern Air Express of Flamingo Air). Een overtocht met een ferry kun je verder boeken bij Bahamasferries.com. Wij sliepen zelf bij Breezes op de Bahamas en boekte vanuit daar een excursie naar The Exumas.

Kijk ook ons filmpje over The Exumas:

→ Bekijk hier al onze Bahamas artikelen